Kíváncsi Ön is arra hogy igazából miből is készülnek a cirkon koronák és fogpótlások?

cirkonium, cirkon, cirkon korona, hegedus dental

A cirkon korona előállításához használt alapanyagot, a cirkóniumot  cirkon homokból és cirkon földből nyerik. Ezen két alapanyag tisztasága és szemcsemérete garantálja az előállított cirkon korona magas minőségét és tartósságát.

A cirkónium-dioxid a cirkónium nevű elem oxigénnel alkotott vegyülete, oxidja.  Maga a cirkónium-dioxid egy rendkívül kemény, nagy szilárdságú anyag, amely akár az acélt is képes átmetszeni.

A cirkónium-dioxid ellenálló, magas hajlítószilárdságú és keménységű, tulajdonképpen egyfajta kerámia viszont a hajlítószilárdsága kb. tízszerese a hagyományos kerámiának.

A témával kapcsolatban:

Cirkon korona

Ezeket kérdezték mások a cirkon kornáról
Cirkon korona előtte-utána
Cirkon korona készítése laborunkban

Cirkon korona 7 előnye

Ahhoz, hogy a cirkóniumból cirkónium-dioxid legyen, égési folyamat szükséges, amely oxidációhoz vezet, így jön létre a fémmentes* cirkon korona és egyéb cirkon termékek alapanyaga.

Mik is a cirkónium-dioxid főbb tulajdonságai:

-kémiailag igen ellenálló, stabil és oldhatatlan*, olvadáspontja magas

-rendkívül kemény, kopásálló, hajlító szilárdsága kiemelkedő

-színe a látható és ultraibolya spektrumban is állandó

-szerkezetét szerves anyagok nem befolyásolják

-röntgensugarakat elnyeli, szövetbarát anyag

-az emberi szervezetre káros hatása nincs.

Nagy változás akkor következett be a fogorvoslásban, amikor a cirkónium-dioxidot elkezdték alkalmazni a fogpótlások terén. Így egy jóval erősebb, stabilabb alapanyag vált elérhetővé. Természetesen a cirkon korona alkalmazása előtt is számos megoldás létezett a fogpótlások elkészítésére, de nem volt lehetőség teljes kerámia híd gyártására, mert az nem lett volna elég erős  és stabil, hogy a ránehezedő nyomást kibírja. Ilyen esetekben a fogpótlás csak fém vázra készülhetett, ami viszont olykor esztétikailag nem volt előnyős, nem volt képes visszaadni a fogak élethű utánzatát.

Maga a cirkónium egy nagyjából tenyér méretű, nagynyomáson összepréselt tömb formájában érkezik fogtechnikai laborunkba. Ekkor még jól formálható, így CAD/CAM technológiával tökéletesen megformázható.  Ahhoz, hogy a cirkóniumból cirkónium-dioxid legyen, égési folyamat szükséges, hiszen ez vezet az oxidációhoz. Az „égetésre”  már maga a CAD/CAM technológiával megtervezett és kifaragott korona vagy híd kerül. Így jön létre a tökéletesen illeszkedő fémmentes cirkon korona.

cirkónium, cirkon korona, mosoly, Hegedűs Dental

A cirkónium-dioxid egyik legfőbb tulajdonsága, hogy fémmentes*, így  azon páciensek számára is lehetőség nyílik a fogpótlások elkészítésére,  akik fémallergiában szenvednek.

További előnyt jelent a cirkónium-dioxid színe, hiszen ez már önmagában is fehér és áttetsző, így teljesen élethűvé varázsol egy fogpótlást. A korona behelyezése után szinte lehetetlen megkülönböztetni a pótlást az eredeti fogaktól.

A cirkon rendkívüli keménysége és kopásállósága lehetővé teszi több tagból álló komplett cirkon hidak elkészítését is, tehát több fogat is érintő hiányok pótolhatóak, de akár implantátumra is felhelyezhető.

Már bemutattuk Önnek, hogy mi is cirkónium és hogy milyen tökéletes fogpótlás készíthető belőle. Ezen túl szeretnénk Önnek két páciensünk véleményét is megmutatni, akik tökéletesen élethű cirkon fogpótlással tudta távozni a Hegedűs Dental fogászati rendelőjéből.

„Mindenkinek nagyon ajánlom ezt a nagyszerű fogászatot. Mostanában elég sokat kellett járnom hozzájuk, de mindig nagyon kedvesek voltak, rugalmasak voltak az időbeosztásnál, igyekeztek a számomra legjobb megoldást megtalálni a fogaim rendbetételére. Segítőkészek és határozottak voltak, pedig én elég félős és nehéz eset vagyok, igazi „férfi náthás” . A hozzáértő munka eredménye pedig csodálatos lett, még az ismerőseim is alig vették észre, hogy még az első fogaimra is koronákat tettek. Szóval teljesen természetes és élethű lett…Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fogászatot, akinek számít a profizmus és a megnyugtató környezet.”

– Sz. Gábor

” Jó hely!!!! Imadom. Nagyon kedvesek a dolgozók, a doktor úr megváltoztatta az életemet az új fogaimmal már bátran merek mosolyogni. Ha lehetne hat csillagot jelolnék 😉 🙂 „

– H. Vanda

*: Hogy pontosan mitől is tartozik a fémmentes fogpótlások közé a cirkon korona és mi áll a kémia háttérben az alábbi oldalon található meg.

Cirkon korona tévhitek és kémia háttérl

A cirkóniumból készült cirkon fogak szilárdsága és tartóssága meggyőzte Önt is? Szeretné fogpótlását cirkóniumból készíttetni?

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink egy-két munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatban:

Cirkon korona

Ezeket kérdezték mások a cirkon kornáról
Cirkon korona előtte-utána
Cirkon korona készítése laborunkban

Cirkon korona 7 előnye