Ultrahangos fogkő eltávolítás és fehérítő hatású polírozás

fogko levetel, fogko eltavolitas, fogaszat

A fogkő eltávolítás során a fogakra lerakódott fogkövet, a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódásokat távolítjuk el. A fogkő kialakulhat az íny alatt, illetve jól láthatóan az íny felett is.

Tudja Ön, hogy a fogkő nemcsak kellemetlen leheletet ad, és rondán néz ki, hanem a fogágy betegségek kialakulásának egyik legjellemzőbb oka is?

Előzze meg fogai elvesztését!

A fogkő eltávolítása során a Hegedűs Dental fogorvosai és dentalhigiénikusai modern technikai berendezések segítségével, fájdalom nélkül távolítják el a fogak felszínén található elmeszesedett fogkő lerakódásokat.

Napjainkban sok szó esik a megfelelő szájhigiéniáról, és ennek kapcsán a fogakon képződött fogkő rendszeres eltávolításának szükségességéről. A fogkő eltávolítás fontosságát a legtöbben már felismerik, de nincsenek tisztában annak kialakulásával és megelőzési lehetőségeivel.

 • Ön tudja hogyan előzheti meg a fogkő kialakulását?

Mitől alakul ki a fogkő?

Az étkezések után az ételekből visszamaradt anyagok a szájban és a nyálban lévő baktériumok hatására a fogainkon egy vékony lepedéket képeznek (plakk). Ez a lepedék 24 órán belül egy alapos fogmosással eltávolítható a fogakról. Azonban ez a lepedék egyre masszívabb, keményebb lesz, a fogra egyre erősebben tapadó anyaggá válik, és 24 óra eltelte után már nem távolítható el fogmosással. A lepedéknek ezt a szilárdabb, megkövesedett állapotát nevezzük fogkőnek. A fogkő tehát a fogán megkeményedett lepedék.fogko eltavolitas, fogaszati kezeles, fogaszat

A fogkőképződés persze egyénileg más és más. A fogkő kialakulását nagyban befolyásolja a szájban lévő baktériumok milyensége. Emellett azonban több külső tényező hatására felgyorsulhat a fogkő képződés folyamata:

 • gyakori erősen színező ételek-italok fogyasztása,
 • gyakori kávé és tea fogyasztás,
 • dohányzás

Veszélyezteti ezek közül valamelyikkel fogai és fogínye épségét?

 • Ha igen, akkor még fokozottabban figyeljen a fogkő kialakulására!

Azt azonban elmondhatjuk, hogy a fogkő kialakulását hatékonyan megelőzheti illetve késleltetheti a napi legalább kétszeri fogmosással, különböző szájvizek használatával. Ezekkel ugyanis megszakítja a fogkőképződés folyamatát.

A megkeményedett fogkövet sajnos fogkefével már nem lehet eltávolítani, a fogmosás már nem elegendő. Ahogy korábban már említettük, tudnia kell még azt is, hogy a fogkő nemcsak a fog felszínén, hanem az íny alatt is kialakul, és nem csupán esztétikai probléma, hanem a különböző fogágy betegségek kialakulásának egyik legjellemzőbb oka.

Miért veszélyes a fogkő?

A már kialakult fogkő folyamatosan nő. Egyre erőteljesebb és nagyobb lesz, ezzel együtt a szájban lévő baktériumok száma is jelentősen megemelkedik. Az íny folyamatos irritációja miatt az íny elkezd vérezni, különböző gyulladásos folyamatok léphetnek fel, amelynek hatására a fogíny visszahúzódik és a csontállomány is sorvadni kezd.

 • Mindenképp előzze meg fogínye elvékonyodását és sorvadását!

Ha már kialakult fogain a fogkő, akkor minél hamarabb el kell távolítani.

Szeretné tudni, hogy milyen megoldást kínálunk Önnek a fogkő leszedésére?

Ultrahangos fogkőeltávolítás várja a Hegedűs Dentalban

Fogorvosaink és dentalhigiénikusaink modern ultrahangos készülékkel, fájdalommentesen távolítják el az ínye fölött és az ínye alatt kialakult fogkövet. Ön semmilyen fájdalmat nem érez, és a fogai sem károsodnak. A kezeléshez használt depurátor nem sérti meg a fogzománcot, miközben a fogkövet lepattintja fogairól. Könnyen befér a szűk fogközökbe is, ezért tökéletes munkát végez fogain.

A fogkő fájdalommentes leszedésekor szakembereink odafigyelnek arra is, hogy érzékeny fogainál is fájdalommentes legyen a fogkő eltávolítása.

Ezzel a fájdalommentes kezeléssel még az íny alatti fogkövek jelentős része is leszedhető. A mélyebb ínytasakokba a depurátor már nem tud behatolni fájdalom nélkül, ezért ezekről a mély helyekről a még megbúvó fogkövet paradontológiai kürettálással lehet eltávolítani.

fogko eltavolitas, fogko, fogaszat

Szakembereink fogai tökéletes szépsége és a baktériumok távol tartása érdekében polírozó csíkkal tisztítják meg a nehezen elérhető helyeket is, és apró szemcséjű homokkal fújják át a fogakat. A fogak megtisztítása után gépi polírozó pasztával, különböző anatómiai formájú kefék segítségével csillogóvá és teljesen tisztává varázsolják fogsorát. A tökéletesen sima fogfelszín a leghatásosabb fegyver a baktériumok megtapadása ellen is.

Miért olyan eredményes az ultrahangos fogkő eltávolítás?

 1. Megelőzheti a fogágy betegségek kialakulását és fogínye visszahúzódását.
 2. Az ínye alatt is eltávolítja a fogkövet.
 3. Nem károsítja a fog felszínét, és káros mellékhatásai sincsenek.
 4. Fájdalommentes.

A fogkő leszedés és a fogak teljes letisztítása után dentálhigiénikusaink tanácsaikkal segíteni tudják Önt a megfelelő otthoni szájápolásban. Elmondják Önnek, és meg is mutatják a fogai tökéletes tisztításához szükséges eszközöket. Segítenek a használatukban is.

Szeretné, ha fogínye mindig egészséges lenne?

fogko eltavolitas, fogaszati szolgaltas, fogaszatSzeretné megelőzni fogai elvesztését?

Ha igen, akkor javasoljuk Önnek, hogy a megfelelő szájápolás és megelőzés mellett évente legalább kétszer távolíttassa el a fogkövet a fogairól. Ebben minden segítséget megadunk Önnek budapesti belvárosi fogászati rendelőnkben.

Kellemetlen lehelet, rothadás és szájszag?

 • Megszabadítsuk fogait és fogínyét baktériumtenyésztő abroncsaitól?

Ingyenes visszahívás kérése

Kérdése van a kezeléssel kapcsolatban? Vagy csak szeretne pontosabb tájékoztatást kapni?

Segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni