Fogpótlásra van szüksége, mert egy vagy több foga hiányzik?

  • Amíg fogának szuvasodása csak kis területet érint, megúszhatja a fogorvosnál tett látogatását egy töméssel is. Ha viszont fogának nagy része sérült, vagy hiányzik a fog, akkor csak a fogpótlás marad lehetőségként.

Önnek feltétlenül fémmentes fogpótlásra van szüksége?

Allergiamentes Cirkon Korona Hegedűs Dental Fogászat Budapesten

Nem nem feltétlenül. Ha Önnek nincs fémallergiája, akkor nem feltétlenül szükséges a fémmentes fogpótlás.

Ha viszont Önnek fémallergiája van, akkor a fogpótlás kiválasztása még inkább kiemelt fontosságú.

Ha Ön még nem volt fogászati allergia vizsgálaton, és nincs diagnosztizált fém allergiája, azonban fém tartalmú fogpótlása miatt:

A témával kapcsolatban:

Mitől is lesz allergiamentes egy fogpótlás

Miért is lehet akár 100 év a cirkon korona élettartama
Fogtechnikai ideiglenes korona bemutatása

Fogtechnikai laborunk, a Cirkon Centrum®
  • szájszárazságot, nyelvbizsergést, savanyú, fémes ízt érez a szájában,
  • erősen gyulladt az ínye,
  • fekély található a nyálkahártyán,
  • hullik a haja vagy bőrkiütéseket vesz észre magán,

Kérjük haladéktalanul keresse fel Budapesten a Hegedűs Dental fogászat fogorvosi rendelőjét, mert ezek a tünetek fém allergiára utalhatnak.

 

Ha Önnél fém allergia gyanúja merül fel, a fogászati kezelést mindenképp allergia vizsgálatnak kell megelőznie!

 

Fogorvosaink csak az allergiavizsgálat ismeretében tudnak megfelelő fogászati kezelési tervet készíteni Önnek. Amennyiben az allergia csak néhány fémre korlátozódik, akkor csak ezek használatát kell kizárni. Ha azonban az Ön szervezete semmilyen fémet nem tolerál, akkor csak a teljesen biokompatibilis fogpótlás jelenthet megoldást.

Nem szabad ezt a problémát, nem megfelelőlen kezelni. A fémallergia korunk egyik vezető túlérzékenysége. Sokan, ahogy lehet hogy Ön is, azért nem tud az ilyen jellegű allergiájáról, mert a modern fogászati anyagok, már szinte nem is tartalmaznak fémet. Ilyen volt például az amalgám, amit korábban fogtömések elkészítéséhez használtak. Ezt az anyagot mára már szinte sehol nem használják.

Napjainkban csak a komolyabb beavatkozások során merülhet fel ez a probléma, ilyen a fogpótlás vagy esetleg egy implantátum behelyezése.

Allergiamentesen a teljes kezelés során

A Hegedűs Dental fogászat budapesti rendelőjében tökéletes megoldást kínálunk Önnek fém allergia esetén is az allergiamentes fogpótlásra a cirkon korona és híd elkészítésével.

Profi fogorvos csapatunk a teljes kezelés során kiemelt figyelmet fordít az Ön fogpótlására, ha Önnél fémallergia jelentkezik. Így a teljes fogpótlás kezelés sorozat alatt minden olyan anyagot mellőznek ami Önnél túlérzékenységi reakciót válthat ki.

Ennek első lépése, hogy amikor lecsiszolásra kerül az Ön foga, akkor egy ideiglenes fogkorona vagy híd kerül felhelyezésre. Annak érdekében, hogy teljesen allergiamentes legyen ez a rövid ideig használt pótlás két megoldást tud a tapasztalt fogorvosunk Önnek ajánlani. Az egyik megoldás a rendelőben készített úgynevezett rendelői ideiglenes korona. Az ilyen típusú korona egy speciális műanyagból készül. Ez akkor lehet Önnek tökéletes megoldás ha csak egy-két napra van szükséges ideiglenes koronára.

Amennyiben hosszabb távú ideiglenes megoldásra van szüksége, akkor a PMMA korona az ajánlott. Az ilyen ideiglenes fogpótlásokat a CirkonCentrum fogtechnikai laborunk készíti el a végleges pótláshoz hasonlóan CAD/CAM eljárással. Ez szintén egy speciális műanyagból készülő fog korona vagy híd, viszont jóval ellenállóbb és esztétikusabb, mint a korábban említett rendelői ideiglenes korona.

A végleges fogpótlás tekintetében pedig cirkóniumot tudunk Önnek ajánlani. A cirkon koronák teljes allergiamentesek és miután egy modern CAD/CAM technológiával kerülnek megmunkálásra így megszólalásig hasonlítanak az eredeti fog esztétikájához.

Miért olyan jó a cirkon fogpótlás?

A cirkon vázra készített kerámia korona fémmentes*. Biokompatibilis, ezért nem okoz allergiát.

A cirkon fényáteresztő képessége, keménysége, tartóssága miatt a legalkalmasabb az esztétikai, allergiamentes fogpótlás elkészítésére. A cirkon fogpótlás legfőbb előnye, hogy ez a fogpótlás hasonlít leginkább az élő fogakra. Helyben lévő fogtechnikai laborunkban a legmodernebb CAD/CAM technika segítségével tervezzük és mintázzuk meg a cirkon koronát és cirkon fogpótlást. Miért előnyös ez Önnek?

  • Mert így fogpótlása ezred milliméter pontossággal készül el, és teljesen élethű. Az elkészült fogpótlás tökéletesen hasonlítani fog egészséges fogaira.

femmentes fogpotlas, fogaszat, fogpotlas, hegedus dental

Mi a fémmentes* fogpótlás menete?

  1. Az allergiamentes fogpótlás egy általános fogászati állapot felméréssel kezdődik, amelyhez segítséget nyújtanak a csúcsminőségű digitális röntgendiagnosztikai berendezéseinkkel készített panoráma vagy intraorális röntgen (Planmeca) felvételek.
  2. A fogpótlás előtt ajánlatos elvégezni egy teljes szájhigiéniai kezelést, amelynek során ultrahangos készülékkel eltávolítjuk a fogkövet, majd polírozással visszaadjuk fogainak eredeti színét és ragyogását. Amennyiben saját eredeti fogszínénél világosabb fogakat szeretne, a Hegedűs Dental budapesti fogászata led lámpás fogfehérítéssel több árnyalattal tudja világosabbá varázsolni fogait. Így az elkészítendő allergiamentes cirkon fogpótlás színében már az Ön világosabb fogaihoz igazodhat.
  3. Lehet, hogy azért halasztgatta eddig hiányzó foga pótlását, mert tart attól, hogy amíg nem készül el a végleges fogpótlás, korona vagy híd, addig hiányozni fognak a fogai. Ettől nem kell tartania. Az első kezelésen készítünk Önnek műanyag ideiglenes koronát vagy hidat, és nem kell fog nélkül lennie.fogpotlas, femmentes fogpotlas, cirkon fogpotlas, hegedus dental, fogaszat
  4. Szóló foghiány pótlása esetén, amikor Ön nem szeretné a foghiány melletti fogakat hídba vonni, vagy kiterjedt foghiánnyal küzd, de nem szeretne kivehető fogpótlást viselni, akkor a Hegedűs Dental fogászata az implantátum, közismertebb nevén műgyökér beültetését javasolja Önnek. A fogászati implantátumok anyaga ötvözetlen titán, melynek beültetése esetén az implantátumok felületén képződő titán-oxid nem oldódik a nyálban és a különböző testnedvekben, ezért nem is vált ki immun reakciót. Igény esetén az implantátum anyag lehet cirkon is, amely szintén nem okoz allergiát. Az allergiamentes fogpótlás menete az implantátum beültetése után teljesen megegyezik a saját fogra készülő fogpótlásokéval.

Mi az allergiamentes fogpótlás célja?

allergiamentes fogpotlas, cirkon fogpotlas, fogaszat, hegedus dental

Legfőbb célunk,  hogy Önnek hiánytalan, tökéletes fogsora legyen, amivel tökéletesen tud rágni, és felszabadultan tud mosolyogni.

Természetesen az sem mellékes, hogy elégedett legyen fogászati kezelésével, és nyugodt, barátságos környezetben mindig az Önnek legmegfelelőbb ellátásban részesüljön.

Jöjjön el hozzánk, mert szeretnénk hozzá járulni ahhoz, hogy Ön magabiztosan, önfeledten mosolyoghasson kifogástalan fogsorával.

*: Hogy pontosan mitől is tartozik a fémmentes fogpótlások közé a cirkon korona és mi áll a kémia háttérben az alábbi oldalon található meg.

Cirkon korona tévhitek és kémia háttérl

Kérdése van a kezeléssel kapcsolatban? Vagy csak szeretne pontosabb tájékoztatást kapni?

Segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatos további oldalaink

Mitől is lesz allergiamentes egy fogpótlás Miért is lehet akár 100 év a cirkon korona élettartama Fogtechnikai ideiglenes korona bemutatása
Fogtechnikai laborunk, a Cirkon Centrum®