mosoly, idős nő, fogpótlás, cirkon koronaHa cirkon koronákról vagy cirkon fogpótlásról hallunk, gyakran halljuk, hogy az ilyen típusú fogpótlások akár 100 évig is használhatóak. Akár ennyi ideig is gond nélkül élvezheti fogpótlása előnyeit.

Vallja csak be nyugodtan, hogy eddig az ilyen véleményekre és hangzatos mondatokra úgy tekintett, mint egy-egy ügyes marketing szövegre, aminek nincs túl sok valóság tartalma. Mi viszont szeretnénk megmutatni Önnek, hogy ez nem üres szólam. Szeretnénk bebizonyítani Önnek, hogy a cirkon korona élettartama valóban lehet akár 100 év is.

A témával kapcsolatban:

Mitől is lesz allergiamentes egy fogpótlás

Miért is lehet akár 100 év a cirkon korona élettartama
Fogtechnikai ideiglenes korona bemutatása

Fogtechnikai laborunk, a Cirkon Centrum®

Mind maga az anyagok, mind maga a technológia, amivel korona készül, lehetőséget nyújt arra, hogy a fogpótlása ilyen hosszú élettartammal bírjon.

Nézzük csak sorban, mitől is lehet ennyire tartós egy fogpótlás

  1. CAD/CAM technológia

A cirkon fogpótlások rendelőnkben csak is a legkorszerűbb CAD/CAM technológiával készülnek. A számítógéppel megtervezett, majd számítógép által vezérelt automata gépekkel kifaragott pótlások tökéletesen illeszkednek az előkészített, megfelelően preparált fogakra. Ez különösen fontos, mert a nem megfelelően záródó korona esetében lepedék vagy lerakodás kerülhet a korona alá, így a pillér fog szuvasodni kezdhet. CAD/CAM techonológiával készített, tökéletesen záródó koronánál ez a veszély nem fenyeget.

  1. Kerámia bevonat

A cirkon vázra egy kerámia réteg kerül a korona elkészítésekor. Erre azért van szükség, mert így alakítható ki a megfelelő forma és szín. A tökéletes esztétikumon kívül a kerámia réteg is rendkívül ellenálló, a speciális hőkezelés után pedig szinte részévé válik a cirkon váznak.

  1. Speciális ragasztó anyag a behelyezéskor

Kollégáink több éves tapasztalattal rendelkeznek cirkon fogpótlások terén. Ezen tapasztalatok mutattak rá arra, hogy nem elég csupán a tökéletes korona. A korona végleges behelyezésének és beragasztásának is tökéletesnek kell lennie. A tökéletes eredmény elérésének érdekében egy speciális, cirkóniumhoz kifejlesztett ragasztót használunk.

Természetesen mindezek mellett is előfordulhat, hogy jelentősen lerövidül fogpótlása élettartama. Ezzel kapcsolatban viszont már csak Önnek kell egy kicsit jobban odafigyelnie.

cirkon váz, cirkon korona, fémmentes pótlás, allergiamentes pótlás

Mivel közös érdekünk, hogy az Ön fogpótlásával ne legyen probléma, és hosszú ideig teljesen gondtalanul tudja viselni, ezért Önnek is meg kell tennie pár lépést koronája 100 éves élettartama érdekében. Ilyen például a megfelelő szájhigiénia kialakítása, más tisztítási módszer a pótlás területén, rendszeres kontroll vizsgálatok, és meghatározott időközönként a fogkő eltávolítása. De nézzük ezeket is pontosan, hogy ezek a lépések mit is jelentenek.

  1. Megfelelő szájhigiénia kialakítása

Ez nem csak akkor bír kiemelkedő fontossággal, ha pótlással rendelkezik. Fogmosás tekintetében a szakemberek azt ajánlják, hogy naponta legalább két alkalommal mosson fogat, alkalmanként legalább 2 percig. Fontos kiemelni, hogy nem csupán a fogmosás szükséges, hanem ajánlott a rendszeres fogköz tisztítás is. Erre szintén elég lenne csupán alkalmanként 2-2 percet szánni. Ha ezeket összeadja, naponta csupán 8 perc időráfordítás szükséges ahhoz, hogy az Öntől telhető legtöbbet elkövesse annak érdekében, hogy fogai hosszútávon egészséges legyenek.

  1. Megfelelő tisztítási módszer a pótlás területén

Cirkon korona esetén nem elég csupán a fogunkat naponta kétszer megmosni. Mindig időt kell szánnunk a fogközök tisztítására is. Ez ugyan 1 – 1 önálló koronánál nem olyan nehéz, de nem szabad erről elfeledkezni akkor sem, ha Önnek több koronából álló cirkon hídja van. Ekkor ugyanis a híd tagjai között nem lehetséges a tisztítás, mert a koronák össze vannak kötve. Ilyen esetben az íny és a híd között kell precízen kitisztítani a rést. Ez nem több annál, hogy a fogselymet óvatosan áthúzza a híd alatt az ínye felett. Majd ha ez meg van, akkor a szokásos mozdulatokkal óvatosan kitisztítja a híd alól is a lerakódott lepedéket.

  1. Folyamatos kontroll vizsgálatok

Sajnos hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak akkor kell fogorvosunkhoz időpontot foglalni, ha valami konkrét problémánk van. Tapasztalataink alapján ez már késő, mert ilyenkor már olyan mértékű a szuvasodás vagy a gyulladás, hogy több és különböző kezelés is szükséges a probléma megoldásához. Attól, hogy esetleg nem is észleljük, sajnos a szuvasodás kialakulhat, ami korai stádiumban még egy egész apró töméssel kezelhető. Ezért ajánlott legalább félévente egy kontroll vizsgálaton részt venni. Ekkor tapasztalt fogorvosaink tüzetesen átnézik az Ön fogsorát, és felhívják a figyelmét az esetleges elváltozásokra. A vizsgálat további előnye, hogy azonnal el is tudják kezdeni a szükséges kezeléseket.

  1. Fogkő eltávolítás

A rendszeres fogkőleszedés, akár csak a megfelelő szájhigiénia kialakítás, nem pótlás függő. Normál esetben is ajánlott legalább félévente bejelentkezni egy fogkőleszedésre. Sajnos akármennyire is odafigyel rá, akár a genetikája miatt is hajlamosak lehet a fogkő képződésre. Azonkívül, hogy nem esztétikus, a fogkő táptalaja a baktériumoknak is. A baktérium pedig elősegíti a fogak szuvasodását.

Gondoljon csak bele! Ki szeretné egy ilyen kis apró dolog miatt elveszíteni a fogát vagy az elkészített cirkon koronáját?

Most már látja Ön is? Nem is annyira lehetetlen, hogy fogpótlása akár 100 évig is kitartson, és gondtalan legyen.

*: Hogy pontosan mitől is tartozik a fémmentes fogpótlások közé a cirkon korona és mi áll a kémia háttérben az alábbi oldalon található meg.

Cirkon korona tévhitek és kémia háttérl

Ingyenes visszahívás kérése

Olyan fogpótlásra vágyik, ami megfelelő körülmények között akár 100 évig is kitart? Szeretné fogpótlását fémmentes anyagból elkészíttetni, de van még kérdése?

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégáink egy munkanapon belül felhívják Önt a megadott telefonszámon.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatban:

Mitől is lesz allergiamentes egy fogpótlás

Miért is lehet akár 100 év a cirkon korona élettartama
Fogtechnikai ideiglenes korona bemutatása

Fogtechnikai laborunk, a Cirkon Centrum®