Önnek is számít a gyorsaság?

Felgyorsult világunkban mindenki számára elvárt a gyorsaság. Gondoljon csak bele! Ki szeretne hosszú heteket várni, amíg a elkészül a fogpótlása? Fogorvosi rendelőnk mindent megtesz annak érdekében, hogy Ön fogpótlását a lehető legrövidebb időn belül megkaphassa. Természetesen az alkalmazott technológiának vannak határai, miszerint van egy minimális idő, ami szükséges a cirkon korona vagy híd elkészítéséhez.

Ezeken sajnos nem lehet rövidíteni, viszont a sok éves tapasztalat alapján azt állapítottuk meg, hogy a korona elkészítésében az egyik legtöbb időt maga a szállítás jelenti. Hiszen normál esetben az Ön fogáról készült lenyomatot el kellene szállíttatnunk egy fogtechnikai laborba.

A témával kapcsolatban:

Fémmentes fogpótlás

Mitől is lesz allergiamentes egy fogpótlás
Miért is lehet akár 100 év a cirkon korona élettartama

Fogtechnikai ideiglenes korona bemutatása

Cirkon Centrum, fogtechnikai labor, mosoly, fémmentes fogpótlás

Miután a fogtechnikai labor elkészítette a fogpótlás vázát, azt vissza kellene szállítani a rendelőnkbe. Itt az Ön fogorvosa leellenőrzi, hogy minden megfelelő-e, ezek után a nyers vázat vissza kellene juttatnunk a laborba, ahol elkészítik a kerámia réteget a fog vázára. A kész munkát ezek után pedig újra vissza kellene szállítani a rendelőbe,  ahol az Ön fogorvosa be tudja Önnek ragasztani a pótlást.

Budapest egy igen nagy város, és nem is egyszerű a közlekedés, főleg csúcsidőben. Ennek ismeretében gondoljon csak bele, mennyi időt vennének igénybe az előbb leírt szállítások? Fogorvosi rendelőnkben ezért ennek az időveszteségnek a kiküszöbölése és a betegek minél gyorsabb ellátása érdekében saját fogtechnikai labort hoztunk létre. Így a pótlás készítésének folyamatából ki tudtuk iktatni a szállítást. Ezzel jelentősen lerövidítettük a folyamatot. Fogtechnikai laborunk kifejezetten cirkóniumból készült fogpótlásokra specializálódott, ez a Cirkon Centrum®.

Cirkon Centrum®, az önálló fogtechnikai laborunk

Ahogy azt korábban is említettük, fogtechnikai laborunk kifejezetten cirkóniumból készített fogpótlásokra specializálódott. Ennek érdekében igyekeztünk a lehető legmodernebb készülékkel felszerelni, hiszen a cirkon fogpótlásokkal szemben támasztott egyik legalapvetőbb elvárás, hogy az elkészült fogmű tökéletesen élethű legyen. Ahogy az egész fogászatunkon, úgy fogtechnikai laborunkban is, a Cirkon Centrum®-ban magas szaktudással rendelkező technikus kollégáink számára csak is a tökéletesség és a precizitás az elsődleges.

Ammann Girrbach, CAD/CAM, 3D tervezésSzámunkra az a legfontosabb, hogy Ön a legtökéletesebb munkát kapja. Fogpótlásait a legmagasabb technikai elvárásoknak is megfelelő CAD/CAM technikával állítjuk elő. Az allergiamentes cirkon alapanyagból készült koronáját a lehető legrövidebb idő alatt készítjük el. Laborunk csak is a német csúcstechnológiát képviselő Amann Girrbach ®gépeivel dolgozik a szkennelés folyamatától egészen a kész cirkon korona szinterezés folyamatáig.

3 dimenziós szkennelés folyamat során nagy pontosságú foto szkópiás Amman Grirbach Ceramill MAP400® lézerszkennert használunk, aminek köszönhetően a gipszből elkészített  minta tökéletesen pontos mását kapjuk meg digitális formában. Ennek azért van kiemelt jelentősége, mert a későbbiekben az így kapott digitális mintára történik a cirkon korona megtervezése.

A virtuális 3D modell CAD rendszerben kerül feldolgozásra, ahol az eseti tényezőket figyelembe véve tervezhetjük a pótlást. A digitális tervezés folyamata során minden lényeges paramétert a szakember definiál. A számítógép pedig ez alapján mértani pontossággal hajtja végre a szükséges módosításokat, továbbá automatikusan figyelmeztet a kritikus értékekre. A technikus idejét és figyelmét nem köti le a monoton kézi munka. Helyette inkább a váz szerkezet tökéletes esztétikájára és élettani funkcionalitására koncentrálhat.

A kész programsort az 5 tengelyes faragó gép fogadja, és az abban definiált program szerint a Cirkon vagy egyéb alapanyag tömbből kimunkálja a kért vázat.

Milyen előnyt is jelent Önnek a Cirkon Centrum® ?

Nézzük, hogy pontosan milyen előnyt is jelent Önnek, hogy rendelőnk saját fogtechnikai laborral rendelkezik.

  1. Gyorsaság – Cirkon Expressz®

Minden esetben a lehető legrövidebb időn belül készítjük a cirkon fogpótlásokat, így kímélve Önt a várakozás tehetetlenségétől. Bizonyos feltételek teljesülése esetén fogtechnikai laborunk Cirkon Expressz szolgáltatásának köszönhetően az Ön cirkon koronáját akár 48-72 órán belül az Ön fogorvosa akár be is ragaszthatja a fog végleges helyére.

  1. Biztonság

Normál esetben maga a szállítási folyamat is több veszélyt forrást jelent, hiszen akármennyire is vigyáz a szállító a munkára, útközben bármi történhet, és így Önnek még többet kellene várnia a kész cirkon koronára. Azzal,  hogy a fogmű az első lépéstől az utolsóig rendelőnk falain belül készül, ez a veszély Önt nem fenyegeti, az Ön fogpótlásával nem történhet meg.

  1. Precizitás

Előfordulhat, hogy a cirkon váz elkészítése alatt változik az Ön fogazata, visszahúzódik az íny, a tartó fogak kismértékben elmozdulnak. Ez rendelőnkben nem jelent problémát, hiszen szakképzett fogtechnikus kollégáink folyamatosan az Ön fogorvosa rendelkezésére állnak, így ha bármit is módosítani kell a koronán, azonnal el tudják végezni, és így Önnek nem kell napokat várnia a korrekcióra.3D tervezés, fémmentes korona, fogpótlás

A bemutatott technológia és szervezés biztosítja azt, hogy Ön a fogpótlásával a lehető legelégedettebb legyen, hiszen  számunkra csak is az Ön mosolya számít.

*: Hogy pontosan mitől is tartozik a fémmentes fogpótlások közé a cirkon korona és mi áll a kémia háttérben az alábbi oldalon található meg.

Cirkon korona tévhitek és kémia háttérl

Szeretné ha fémmentes fogpótlását a Cirkon Centrum® készítené? Esetleg lenne még kérdése cirkon koronája elkészítéséről?

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégáink egy munkanapon belül felhívják Önt a megadott telefonszámon.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatban:

Fémmentes fogpótlás

Mitől is lesz allergiamentes egy fogpótlás
Miért is lehet akár 100 év a cirkon korona élettartama

Fogtechnikai ideiglenes korona bemutatása