Fogkorona felhelyezése Budapest belvárosában

fogkorona, fogpotlas, hegedus dental, fogaszat, cirkon korona

A fogkoronák készítése a legmodernebb eszközökkel történik  a  Hegedűs Dental fogászaton, Budapesten a belváros szívében.

Fontos Önnek is a megjelenése?

 • Fesztelenül tud mosolyogni bármilyen társaságban?
 • Vagy pedig takargatnia kell szuvas fogait?

A mai, modern világunkban nagyon fontos szerepet kap a külső megjelenés, amit nagymértékben befolyásol fogaink állapota.

A témával kapcsolatban:

Cirkónium korona

Cirkon korona akció
Mi a fémkerámia korona?

Hogyan készül a fémkerámia korona?
Régi fémkerámia korona cseréje

Persze az esztétikumon túl nem hanyagolható el a fogazat funkciójának, a rágóképességnek a fenntartása sem.

A fogkorona mikor jelent megoldást Önnek?

Ha egy fog már olyan nagy mértékben károsodott, hogy azt töméssel vagy inlay-onlay készítésével már nem lehet helyreállítani, akkor fogorvosaink fogkorona készítését javasolják Önnek a sérült fogra. Az esztétikai korona a megfelelő előkészítés után a fog felszínét teljesen befedő borítás.

cirkon fogkorona, cirkon korona, cirkon fogpotlas

Ha saját fogát már nem lehetett  megmenteni, és a foghúzás után hiány keletkezett, akkor a hiány melletti fogakat pillérként használva, híd pótlást készíthetünk.

A foghiány pótlására az Ön igényeinek megfelelően, implantátum beültetésére is van lehetőség. Implantátum beültetésekor nincs szükség további pillérfogak hídba kötésére. Az implantátummal szükségtelenné válik az ép fogak koronával borítása, ennek ellenére mégis megfelelő megoldást nyújt kiterjedt foghiány pótlására is.

Cirkon koronát vagy sima porcelán koronát készíttessen? Hogyan készül a fogkorona, és milyen lehet?

A korona készítésének folyamata fogászatunkon

 • Ha sérült fogát már nem lehet töméssel vagy pedig inlay-onlay behelyezésével teljesen élethűvé varázsolni, akkor fogorvosaink eltávolítják foga sérült részeit. Lecsiszolják, és kialakítják azt a formát, ami fogkoronája alapját képezi majd.
 • Ezt követően a fogról lenyomatot készítenek, és meghatározzák a fog színét.
 • Az első kezelés végén lecsiszolt fogára felraknak egy ideiglenes koronát. Ennek az átmeneti koronának többféle feladata van. Egyrészt megvédi lecsiszolt fogát és az ínyt, másrészt pedig megfelelő helyettesítő megoldást nyújt Önnek a végleges korona elkészüléséig.
 • Amikor saját fogtechnikai laborunkban a végleges korona elkészül, bepróbáljuk az ideiglenes korona helyére. Ha fogkoronája megfelelően illeszkedik, valamint a formája és színe is tökéletes, akkor felragasztjuk a fogra, és el is készült az eredetire megtévesztésig hasonló fogkoronája.
 • Ha viszont még nem tökéletes a korona illeszkedése, vagy a színével és/vagy a formájával van kisebb probléma, akkor a szükséges pontosításra visszakerül fogtechnikai laborunkba, és az Ön fogára átmenetileg újra visszakerül az ideiglenes korona.
 • A szükséges korrekciót követő felragasztás után elkészült foga nemcsak rágó funkciójában, hanem megjelenésében is megtévesztésig hasonló lesz tökéletesen ép fogaihoz.
Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

Az esztétikai koronák minden esetben kerámia leplezéssel készülnek, azonban a váz alapanyaga szerint lehetnek

 • fémbázisúak (arany vagy nem nemesfém), illetve
 • fémmentesek* (préselt kerámia, cirkon).

A fémmentes* cirkon korona előnyei

 1. A fémmentes* vázra készített un. cirkon korona nagy előnye, hogy teljesen biokompatibilis, azaz nem okozhat allergiát.
 2. Sokkal szebb esztétikai hatást érhet el vele, mint a hagyományos fémkerámia koronával. A cirkon vázra készült korona áttetszőbb, természetesebb hatást kelt, mint a fémkerámia korona. Szinte meg sem lehet különböztetni természetes fogaitól.
 3. Emellett az ínyszélnél sem jelenik meg a fémkerámia koronát jellemző sötét szürkés csík.

A fogkoronák készítésekor fogorvosaink a mai modern fogelőkészítés szabályai szerint vállas előkészítést alkalmaznak. A vállas előkészítésnél a korona a fogíny széléig ér, és az alja az előkészítés során kialakított vállra illeszkedik. Ennek eredményeképpen az Ön választásának függvényében készülő cirkon korona vagy fémkerámia korona széle is tökéletesen záródik. A fogkorona tökéletes záródása elzárja az utat a különböző kórokozók előtt, és nem irritálja a fogínyt. Ezzel a cirkon korona és a fémkerámia is esztétikus és tartós lesz.

Fémkerámia koronák

femkeramia korona, fogaszat, hegedus dental

Ahogy már olvashatta, fogászatunkon készítünk koronát fémkerámiából is. Fémkerámia koronánál egy vékony fémvázra kerül a porcelán borítás. A korona külső felületén természetesen csak a porcelán látszik, tartóssága mellett azonban nem mindig tudja visszaadni a fog természetes hatását.

Fogorvosunkkal közösen kiválasztott koronája megfelelő gondozással hosszú évekre biztosíthatják nemcsak az egészséges harapást, hanem feszélyezettségtől mentes, széles mosolyát is.

 • Önnek pedig éppen erre van szüksége most?

Amikor a kivehető fogpótlás a megoldás

kiveheto fogpotlas, fogkorona, fogpotlas

Ha a megmaradt fogak száma és elhelyezkedése miatt nem lehetséges híd készítése, valamint Ön nem szeretné, vagy csontozata alapján nem javasolt implantációval műcsonk beültetése, még mindig marad lehetőség az esztétikum és a rágás funkciójának megtartására. Ebben az esetben különféle kivehető fogpótlásokat ajánlunk Önnek.

Ha még rendelkezik néhány ép saját foggal, akkor korszerű, könnyen kezelhető kivehető kombinált pótlásokat ajánlunk. A kombinált pótlás esetén a kivehető rész egy könnyű fémlemez és csúsztatók segítségével mechanikusan kapcsolódik a megmaradt fogakhoz. Ezek a technikai megoldások viszonylag nagy stabilitást biztosítanak a fogműnek a szájban, olyan hatást érhetünk el velük, mint a hidakkal.

Sajnos betegség, baleset vagy egyéb elkerülhetetlen ok miatt előfordulhat a fogazat teljes elvesztése. Fogorvosaink ebben az esetben is igyekeznek Önnek a lehető legjobb megoldást kínálni. A fogak pótlását esztétikus, minőségi műfogak felhasználásával, az Ön arcszerkezetének legmegfelelőbb teljes kivehető fogsor elkészítésével végezzük el.

 • Komfort érzetét tovább növelhetjük mini implantátumok beépítésével, amely a teljes kivehető fogsorok rögzítésére szolgál.

fogpotlas, mosoly, fogkorona, cirkon korona, femkeramia korona

Fentiekben bemutattuk Önnek, hogy ha fogpótlásra lenne szüksége, mely fogpótlási megoldások közül választhat. Tudjuk, hogy ez még nem elegendő, a teljes bizalom kialakításához fogászatunk felé. Ennek elősegítése érdekében bemutatnánk Önnek, két olyan páciensünk véleményét akinek fogászati rendelőkben készült a fogpótlása.

„Lemondtam két időpontomat is a gyermekeim betegsége miatt, de Önök mindig tudtak nekem gyorsan adni másik időpontot. Sőt, ha jól emlékszem mindig 2-3 időpontra beírnak előre a foglaláskor ilyen esetekre. Elnézést kérek még egyszer a lemondásokért, és köszönöm a türelmet és a segítségüket. Valószínű lesz még az életem folyamán probléma a fogaimmal, de biztos Önöket fogom választani.”

– N. Béla

„Minden elismerésem a munkájukért, a magas rangú szakértelemhez, empátiához, amellyel a betegek felé közelednek; a kellemes és megnyugtató légkörért és barátságos, szinte családias környezetért-mintha nem is fogorvosi rendelőbe lennék. Köszönöm a munkájukat! „

– K.István

Kérdése van a kezeléssel kapcsolatban? Vagy csak szeretne pontosabb tájékoztatást kapni?

Segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatos további oldalaink

Mi a fémkerámia fogpótlás? Hogyan készül a fémkerámia korona?
Régi fémkerámia korona cseréje