Fog beültetés, fog implantátum beültetés Budapesten, a Hegedűs Dental fogászaton

mufog, fogaszat, implantacioA fog implantáció, közismertebb nevén fogbeültetés a legjobb megoldás foghiány esetén. A fog beültetése olyan fogászati eljárás, amelynek lényege az állcsontba beültetett műgyökér, amely pótolja a hiányzó fogat. Budapesten a Hegedűs Dental fogászati rendelőjében a fog implantátum beültetése után a fogpótlás további menete megegyezik a hagyományos fogpótlással. A felépítményre készülhet cirkon korona vagy fémkerámia korona.

Önnek melyik korona lesz a jobb megoldás?

Mi a fog implantáció legfőbb előnye Önnek?

A fog implantátum kiváló megoldást jelent a szóló foghiányok pótlására, mert nem kell a szomszédos fogakat lecsiszolni. Az állcsontba beültetett műgyökér segítségével a túl sok sorközi hiánynál vagy teljes fogatlanság esetén is megoldható a rögzített fogsor.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

Mi a fogbeültetés menete?

 1. Mivel a fogbeültetés egy bonyolult fogászati beavatkozás, ezért a Hegedűs Dental budapesti fogászati rendelőjében egy alapos vizsgálat előzi meg. Az előzetesen elkészített röntgen és CT felvétel alapján fogorvosa teljes körűen tájékoztatja Önt a fogpótlás lehetséges módjairól, és segít Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást.
 2. Ha a az implantátum mellett dönt, akkor belegyezése után a Hegedűs Dental fogászati rendelőjében Budapesten egy kisebb műtét során a megfelelően kiválasztott svájci, minőségi implantátum kerül beültetésre, mint például SGS®, Straumann®,vagy Nobel Biocare®.
 3. Az implantátum, műgyökér beültetése után következik egy gyógyulási folyamat, amikor az implantátum beépül a csontozatba, így terhelhetővé válik. Ez a gyógyulási folyamat az Ön egészségi állapotától és gyógyulásától függően 3-6 hónap lehet.
  • Előfordulhat az is, hogy fogínysorvadása következtében olyan vékony a fogíny, hogy nem lehet biztonságosan implantátumot beültetni a hiányzó fog helyére. Ilyenkor a foggyökér beültetése előtt – amennyiben ez lehetséges – csontpótlásra van szükség. A csontpótlás során állcsontja más helyéről ültetünk át csontot, a donorterületen pedig csontpótló anyaggal pótoljuk a csonthiányt. A csontpótlás elvégzése után szintén egy gyógyulási folyamat következik. Ennek során az átültetett csont beépül az állkapocs csontozatába, és amint ez megtörténik, akkor következhet a fog implantátum beültetése. A csontbeültetés utáni gyógyulás is 3-6 hónap lehet az Ön egészségi állapotától függően.
 4. A gyógyulás után következhet a tényleges fogpótlás, amely már nem különbözik a saját fogra történő fogpótlástól. Az implantátumra is készülhet cirkon korona és fémkerámia korona.

Kérje hozzáértő fogorvosaink tanácsát, hogy minél körültekintőbben tudjon dönteni és választani az Önnek leginkább megfelelő fogpótlások közül!

A foghiány gyakori jelenség hazánkban

Ha ezt az oldalt olvassa, akkor szinte biztos, hogy Önnek is van már egy vagy több hiányzó foga. Ezzel az állapottal nemcsak Ön küszködik.

Sajnos a magyar lakosság nagy részének már van hiányzó foga.

Fogai elvesztésének több kiváltó oka lehet, például

 • a nem megfelelő szájápolás miatt erősen szuvas fogak,
 • különböző fogágy betegségek,
 • esetleg egy baleset.

Hegedűs Dental budapesti fogászati rendelőjében fogorvosaink rendkívül eredményes fogmegtartó kezeléseket végeznek, de ennek ellenére is előfordulhat, hogy nem lehet megmenteni a fogat, csak a foghúzás marad.

mufoggyoker, foggyoker beultetes, fogaszat, hegedus dental, fogimplantacio

A fog implantáció mikor ajánlott Önnek?

CT-Hegedus-Dental-fogaszat-CBCT

Fogorvosaink milyen esetben ajánlják Önnek a fogbeültetést?

Egyetlen fogat még azoknak is könnyű elveszíteni, akik egyébként erős, épp fogazattal rendelkeznek, elég akár egy kisebb baleset is hozzá. Ha Ön is egy balesetben veszítette el egy vagy néhány fogát, akkor mindenképp megfontolásra ajánljuk Önnek a fogbeültetést.

 • A rágásfunkció helyreállítása mellett nem elhanyagolhatóak az esztétikai szempontok sem, főleg ha a foghiány a látható front felületen van. Ekkor fel sem merül annak lehetősége, hogy nem pótoltatjuk a fogat.
 • Szóló foghiány esetén rendkívül megnyugtató, hogy lehetősége van a foghiány pótlására a hiány melletti fogak lecsiszolása nélkül is. Azzal együtt, hogy a fogpótlás a fogbeültetéssel még költséghatékonyabb is, mint a foghiány melletti fogak tartó pillérként történő hídba fogásával. A fogbeültetéssel így megóvhatja a foghiány melletti egészséges fogait.

Ha mégis úgy döntene, hogy nem pótoltatja a foghiányt, akkor nagy az esélye annak, hogy a meglévő fogai elmozdulnak, így korrigálva a foghiányt. Azonban a mozgó fogak könnyen kilazulhatnak, fogíny gyulladás alakulhat ki, a bedőlt fogak a nehezebb tisztíthatóság miatt hajlamosabbak a fogszuvasodásra, így a végén egy fogpótlás elmaradása miatt további fogai is elveszítheti.

Bár azoknak a pácienseknek, akiknek teljes fogsorra van szükségük, az implantátumra rögzített műfogsor drágább, mint a hagyományos, kivehető fogpótlás, hosszú távon mégis az előbbi megoldás bizonyul költséghatékonynak. A páciens elégedettsége, kényelemérzete ugyanis jóval magasabb az implantátumokra rögzített fogpótlásnál, mint a hagyományos műfogsornál – ezért az idősebb korosztály jobban hajlik az implantációra.

A budapesti Hegedűs Dental fogászati rendelő abban az esetben is az implantációt, fogbeültetést ajánlja Önnek, ha kiterjedt foghiánnyal vagy teljes fogatlansággal rendelkezik. Ezekben az esetekben a fogorvos implantáció, fogbeültetés nélkül csak kivehető fogpótlásokat tud ajánlani, míg az implantáció segítségével lehetősége van teljesen rögzített fogsor viselésére is. A teljesen rögzített fogsor viselése sokkal nagyobb komfort érzetet biztosít, mint egy kivehető fogpótlás.

Miért olyan fontos az implantált fogak tisztán tartása?

Ahogyan rendkívül fontos saját fogaink megfelelő tisztán tartása, talán még fontosabb az implantált fogak megfelelő tisztítása. Fogászati rendelőnkben fogorvosaink segítséget nyújtanak az implantátum megfelelő tisztításának elsajátításában is. Ezzel Ön is megőrizheti implantált fogai egészségét.

Sokszor egy többtagú cirkon korona pótlás tisztítása sokkal nehézkesebb, mint egy szóló implantátumé.

Ahogyan a saját fogai felszínén és az íny alatt meg tudnak tapadni a különböző baktériumok, ugyanúgy az implantátum és a korona felszínén is megtapadnak, és egy vékony réteget (plakk) képeznek. Ha ezt nem távolítja el, akkor fogkő alakul ki.

A fogkő irritálja a fogínyt, gyulladásokat okoz. Ez a gyulladás eljuthat a csontállományig, és károsíthatja az implantátum körüli szöveteket. Ez pedig a beültetett implantátum gyengüléséhez, végső esetben elvesztéséhez vezethet.

Ezért, ha Ön implantátum, fogbeültetés mellett dönt, akkor különös figyelmet kell fordítania a megfelelő szájhigiéniára. Ebben a Hegedűs Dental fogászat budapesti rendelőjében szakképzett, hozzá értő fogorvosok, dentálhigiénikusok segítenek Önnek.

A fog implantátum megőrzése érdekében félévente ajánlott Önnek az általános fogászati ellenőrzés és a fogkő eltávolítása.

fogimplantacio, fogaszat, fogbeultetes, mugyoker, hegedus dental

Ingyenes visszahívás kérése

Kérdése van a kezeléssel kapcsolatban? Vagy csak szeretne pontosabb tájékoztatást kapni?

Segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni