Budapesten a Hegedűs Dental fogászat legfontosabb célja, hogy tanácsainkkal segítsük Önt a megfelelő szájápolás kialakításában, hogy mindig ragyogóan és magabiztosan mosolyoghasson.

Milyen általános fogászati kezelésekkel várjuk Önt?fogaszat, altalanos kezelesek, fogaszati kezelesek, hegedus dental

Fogmegtartó fogászati kezelések

Fogászatunk az első és legfontosabb az Ön természetes, saját fogának a védelme és megtartása. Így kiemelt hangsúlyt fektetünk az általánosabb úgynevezett ” fogmegtartó kezelésekre”. Ahogy a neve is mutatja a fogászati kezeléseknek ezen csoportja arra szolgál, hogy a lehető legkisebb beavatkozás mellett meg tudjuk védeni az Ön fogát. Ezeket a kezelések szokták más néven – konzerváló fogászati kezeléseknek – nevezni. Ilyen kezelés például a fogtömés vagy a gyökérkezelés.

Fogtömés

A témával kapcsolatban:

Cirkon korona akció

Cirkon korona
Fogtömés
Digitális röntgen
Fogfehérítés

Bölcsességfog eltávolítás

Konzerváló fogászatunk keretében a szuvasodott fogat a megfelelő tisztítás és előkészítés után a legkiválóbb Gradia, 3M ™ esztétikus, fofogaszati kezeles, hegedus dentalgszínű kompozit tömőanyagokkal tömjük be. A fogtömés eredményeképpen megállítjuk a fog további szuvasodását úgy, hogy esztétikailag olyan hatást érünk el, mintha Ön a saját épp fogát kapta volna vissza.

Régi, alászuvasodott, esetleg allergiát okozó amalgám tömését nagy szakértelemmel cseréljük budapesti fogászati rendelőnkben fogszínű, esztétikus tömésre 3M™, ami után Ön újra felszabadultan mosolyoghat tökéletes fogsorával.

Inlay vagy onlay fogbetét

Kiterjedt, nagy felületű szuvasodások esetén már lehet, hogy nem elegendő egy egyszerű fogtömés, mert túl kevés a saját foganyag a tömés megtartásához. Erre a problémára is megfelelő megoldást kínálunk Önnek. A megtisztított, előkészített fogüregről vett lenyomat segítségével helyben lévő technikusaink elkészítik a tökéletesen záródó inlay, vagy onlay pótlást. Ez tulajdonképpen nem más, mint a fogba beragasztott betét. Az inlay, melynek anyaga lehet cirkon, Ceramage vagy akár arany is, tökéletesen illeszkedik a fogüregbe. Megakadályozza a kórokozók bejutását a fog belsejébe, és segít az erősen hiányos saját foganyag megtámasztásában. Ennek köszönhetően Ön még nagyon sokáig élvezheti a saját fog előnyeit.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

Gyökérkezelés

Amennyiben a szuvasodás már túl nagy mértékű elérheti a fog belső részét. Ekkor annak érdekében, hogy megszüntessük a gyulladást illetve hogy az Ön fogát ne kelljen eltávolítani a gyökérkezelést szoktuk javasolni. A gyökérkezelés során a teljes caries eltávolításra kerül a fog belső részével együtt. Ezek után egy egyedi gyökértömő anyag kerül a fog belsejébe.

Prevenció azaz megelőző kezelések

Ahhoz hogy Ön minél tovább felhőtlenül élvezni tudja a természetes fogai által nyújtott szépséget, szükség van úgynevezett megelőző kezelésekre. Ezeknek a kezeléseknek hála sokkal kisebb valószínűséggel tud szuvasodás kialakulni a fogában, ami hosszútávon akár a fog elvesztéséhez is vezethet.

Rendszeres fogászati ellenőrző vizsgálat fél évente

Rendszeres fogászati ellenőrző vizsgálataink során igyekszünk megelőzni súlyosabb fogászati problémák kialakulását. Viszont a már sérült fogak rekonstrukcióját és fogpótlását is nagy szakértelemmel végezzük a legmodernebb technikai berendezésekkel felszerelt budapesti fogászati rendelőnkben.

A Hegedűs Dental budapesti fogászatát választó páciensek részére első alkalommal az anamnézis felvétele után fogászati állapot felmérést végzünk, amely alapján szóbeli, külön kérésre írásbeli fogászati kezelési tervet készítünk.

Az alapos kivizsgálást fogászatunk modern digitális röntgen diagnosztikai berendezései segítik. Helyben, várakozás nélkül, minimális sugár terheléssel készítjük el Önnek a szükséges panoráma vagy intraorális röntgent fogászati rendelőnkben.

Megfelelő szájhigiéniai oktatás

Az általános fogászati alapellátás legfontosabb lépése a megfelelő szájhigiénia kialakítása. Ez azért fontos, mert megfelelő szájhigiéniával a legtöbb fogászati probléma megelőzhető. A megfelelő, alapos szájápolás elsajátításához fogorvosaink, szájhigiénikusaink tanácsokkal látják el Önt.

  • Segítenek az egyéni fog- és szájápolási technikák elsajátításában, fejlesztésében, bemutatva a korszerű fogtisztítás lehetséges módjait.

Fogkő eltávolítás fél évente

fogaszati kezeles, altalnos kezeles, hegedus dental

A rendszeres fogorvosi ellenőrző vizsgálaton kívül a megfelelő szájápolás nagyon fontos része a legalább félévente elvégzett fogkő eltávolítás. A kezelés során ultrahangos készülék segítségével eltávolítjuk az íny fölött látszódó és az íny alatt láthatatlanul megbúvó fogköveit is.

A fogkő képződése semmi esetben sem csak esztétikai probléma. A legtöbb fogágy betegség kiváltó oka, a fogkő okozta állandó irritáció a fogíny vérzéséhez, akár súlyosabb fogínygyulladáshoz vezethet, amely végső soron a fog elveszítésével járhat.

A gyermekkorban kialakított megfelelő szájápolási szokások és kedvező genetikai adottságok lehetővé teszik a tökéletesen ép, hibátlan fogsort. Ha Ön is olyan szerencsés helyzetben van, hogy egy ilyen gondosan ápolt, és hibátlan fogsorral rendelkezik, akkor Önnek a szájhigiéniai kezelésen túl csak esztétikai fogászati kezelésekre van szüksége.

  • Ha pl. természetes fogszínénél világosabb fogakat szeretne, vagy mosolyát fogékszer felhelyezésével szeretnék még vonzóbbá varázsolni, akkor segítünk Önnek.
  • A kezeléshez válassza fogászatunk barátságos, modern, fájdalommentes fogorvosi rendelőjét!

Ha pedig nem olyan szerencsés, hogy hibátlan a fogsora, és már kialakult valamilyen fogászati probléma, annak kezelését is bízza nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező fogorvosainkra!

Fog eltávolítás csak végső esetben

Ha az összes fogmegtartó kezelés ellenére egy fog menthetetlenné válik, akkor a fogat el kell távolítani. A Hegedűs Dental fogászat fogorvosai mindent megtesznek azért, hogy Önnek a foghúzás a lehető legkisebb traumával járjon. Tévedés, hogy a foghúzás mindenképp fájdalmas.

  • Ha a sérült fog akut gyulladást okozott, akkor fogorvosaink gyógyszeres kezeléssel előbb a gyulladást szüntetik meg, majd az így megnyugodott fogat távolítják el immár fájdalommentesen.
  • Rendkívül fontos a fogeltávolítás utáni megfelelő szájápolás, amelyről teljes körű és alapos tájékoztatást kap fogászatunkon.

Foghiány pótlása

Fogeltávolítás után a rágási funkció helyreállítása és az esztétikai szempontok miatt fontos a foghiány mielőbbi pótlása. A fogpótlásra az Ön igényeinek leginkább megfelelő megoldásokat kínálunk a Hegedűs Dental fogászat budapesti fogorvosi rendelőjében.

Fogászati implantátum behelyezése

Szóló foghiány esetén kiváló implantátumok beültetését ajánljuk többféle árkategóriában (Straumann®, Nobel Biocare), amelyre kerámiával leplezett cirkon koronát vagy fémkerámia koronát helyezünk fel.

Cirkon korona fogpótlás

A cirkon korona a lehető legtermészetesebb hatást biztosítja, fényáteresztő képessége miatt a leginkább hasonlít az élő fogra, valamint további nagy előnye, hogy biokompatibilis, nem okoz allergiát. A cirkon koronát a legmodernebb CAD/CAM technológia segítségével készítjük el saját, modern fogtechnikánkban. Így a lehető legrövidebb idő alatt pótolni tudjuk hiányzó fogait.

Kivehető fogpótlások

Ha kiterjedt foghiánya van, akkor a különböző részlegesen kivehető fogpótlásokat, illetve teljes fognélküliség esetén teljes kivehető fogsort ajánlunk. A teljes kivehető fogsor esetén az Ön komfort érzetének javítása érdekében különböző mini implantátumokkal növelni tudjuk a kivehető fogsor stabilitását.

Fogászati problémái megoldására keresse fel Budapesten a Hegedűs Dental fogászati rendelőjét. Meggyőződhet róla, hogy számunkra a legfontosabb az elégedett, mosolyogva távozó páciens.

Ha elégedett velünk, kérjük, ajánljon minket családtagjainak, barátainak, ismerőseinek, hogy ők is részesülhessenek a Hegedűs Dental fogászat magas színvonalú, ember központú fogászati ellátásában!

Kérdése van a kezeléssel kapcsolatban? Vagy csak szeretne pontosabb tájékoztatást kapni?

Segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatban:

Cirkon korona akció

Cirkon korona
Fogtömés
Digitális röntgen
Fogfehérítés

Bölcsességfog eltávolítás