Szeretné megmenteni a fogát?

Gyökértömés árakA gyökérkezelés a leggyakrabban használt fogmegtartó kezelés. A gyökérkezelés során a fog lágy része azaz a pulpa kerül kezelésre. Sok páciensünk kérdezte, hogy ez plusz fájdalommal jár-e?

A gyökérkezelés minden esetben a fájdalomtól való megszabaduláshoz vezet. A gyökérkezeléssel enyhül a fertőzött vagy gyulladt pulpa vagy állcsont által okozott gyulladás. Így jól látható hogy a kezelés alatt a legritkább esetekben merül csak fel fájdalom. Természetesen a kezelés utáni néhány napban még fogérzékenység előfordulhat, de a napok múlásával, az érzékenység is folyamatosan csökken, majd elmúlik.

A gyökérkezelt fog nem hal el

A tévhitekkel ellentétben a gyökér kezelt fog nem hal el. Egy gyökérkezelés során csupán a fog belső üregét kezelik. A fogat éppúgy ellátja a fog tartószerkezete, mint a gyökérkezelés előtt, csupán a belső keringése szűnik meg. Ebből következik, hogy a gyökérkezelt fog nem törik le könnyebben. Maga a probléma, egy nagyobb lyuk vagy szuvasodás, ami miatt kezelni kell a fogat. Ez okozza, hogy szerkezetileg meggyengül a fog, és veszít a szilárdságából.Gyökértömés menete

Nálunk az alábbi szolgáltatások INGYENESEK:

– Érzéstelenítés
– Lenyomatvétel
– Vázpróba
– Ideiglenes és elkészült munkák beragasztása

További árak oldalak:

Digitális röntgen árak

Cirkon korona árak
Fogpótlás árak
Fogtömés árak
Gyökérkezelés árak
Fogfehérítés árak
Fogimplantáció árak

Foghúzás árak

Mitől függ a gyökérkezelés ára?

A gyökérkezelés ára több tényezőtől is függ.

 • Az egyik legalapvetőbb ilyen tényező, hogy a fog hány gyökércsatornával rendelkezik.

A fogak gyökérszáma anatómiailag meghatározottak. Ez azt jelenti, hogy az esetek nagy százalékában minden ember esetében a következőképpen alakulnak a gyökérszámok, persze azért itt is felmerülhet kis százalékban eltérés.

 1.  Szemfogtól szemfogig bezárólag a front fogak 1 gyökércsatornával rendelkeznek
 2. A kisőrlő fogak esetén egy vagy két gyökércsatornáról beszélhetünk
 3. A hátsó őrlőfogak 3 vagy 4 gyökércsatornával rendelkeznek
 • A másik tényező a fertőzöttség mértéke. Ha a fertőzöttség még a korai fázisban tart és kisebb mértük akkor a gyökérkezelés általában 2 alkalmat vesz igényben. Ha viszont már nagyobb mértékű gyulladás alakult ki akkor a kezdő és a végső alkalom között további tisztításokra, fertőtlenítésre van szükség.

A gyökérkezelés árának pontos meghatározása érdekében minden esetben egy állapotfelmérésre és szájüregi vizsgálatra van szükség.

Milyen tényezőkből tevődik össze a gyökérkezelés végső ára?

Mivel itt egy hosszabb és bonyolultabb folyamatról beszélünk így több kezelés összessége adja meg pontosan, hogy mennyibe is kerül a fog ily módon való megmentése.

 1. Állapotfelmérés – panoráma vagy intraorális röntgen felvétel – Az első lépés minden esetben a pontos diagnózis felállítása. Ennél az alkalomnál a nagy tapasztalattal rendelkező fogorvos egy teljes körű diagnózis állít fel az Ön fogainak állapotáról és tájékoztatja Önt hogy milyen további kezelésekre van szükség. A diagnózis felállításához minden esetben szükség van egy digitális röntgen felvétel elkészítésére. A probléma méretétől függően minden esetben az Ön kezelő fogorvosa dönti el, hogy digitális panoráma röntgen vagy digitális intraorális röntgen felvételre van szükség.
 2. Gyökérkezelés (első ülés) – Megtörtént az állapotfelmérés és leegyeztetésre került minden fontos lépés Ön és a fogorvosa között, akkor következik maga a gyökérkezelés. Ekkor kerül megnyitásra a fog belső részre és kerül eltávolításra a fogbél. Továbbá egy speciális gyógyszeres anyag kerül a fogba, majd egy ideiglenes töméssel kerül lezárásra a fog.
 3. Gyökérkezelés (második ülés, harmadik ülés, … ) – Ha már túl nagy mértékű a gyulladás illetve a fog nagy része fertőzött lehet hogy szükség van további gyógyszeres átöblítésre és kezelésre.
 4. Végleges gyökértömés – Következő lépés, amennyiben a tapasztalt fogorvos kollégánk mindent rendben talál, akkor maga a gyökértömés elkészítése.
 5. Fedő tömés vagy fogpótlás készítése – Ez a lépés általában egy időben szokott történni a gyökértöméssel. Ha elkészült a gyökértömés a korona részt egy végleges megoldással szükséges lezárni. Ez lehet fényre kötő fogtömés vagy fogpótlás, azon belül is akár cirkon korona pótlás.

Az imént bemutatót tényezők képezik alapvetően egy fog megmentését gyökérkezeléssel. Azonban a fogai állapotától függően fogorvosa dönthet egyéb kezelések igénybe vételének szükségéről.

Gyökérkezelés árak

Gyökér kezelés (első ülés): 1 csatorna • érzéstelenítés

 • foggyökér megnyitása

 • foggyökér feltágítása a megfelelő méretre

 • gyógyszeres gyökértömés behelyezése

 • ideiglenes fedőtömés behelyezése (külön fizetendő)


15.990.-


Tovább a gyökér kezelés oldalra


Gyökér kezelés


Gyökér kezelés (első ülés): 2 csatorna


18.990.-


Tovább a gyökér kezelés oldalra


Gyökér kezelés


Gyökér kezelés (első ülés): 3 és további csatornák


21.990.-


Tovább a gyökér kezelés oldalra


Gyökér kezelés


Gyökér kezelés (további ülések): gyógyszeres gyökértömés, átöblítés (egy csatorna)


8.900.-


Tovább a gyökér kezelés oldalra


Gyökér kezelés


Átöblítés ( minden további csatorna )


8.500.-


Ideiglenes tömés és fényrekötő ideiglenes tömés


7.990.-


Végleges gyökértömés: 1 csatorna • szükség esetén érzéstelenítés

 • végleges gyökértömés behelyezése


17.990.-


Végleges gyökértömés: 2 csatorna


19.990.-


Végleges gyökértömés: 3 és további csatornák


21.990.-


Hosszútávú ideiglenes fedőtömés cementből


13.500.-


Gyökértömés eltávolítás


16.000.- -től


Fájdalommentes fogászati kezelését Ön többféleképpen is fizetheti

Nemcsak készpénzzel, hanem bankkártyával és egészségpénztári kártyával is fizethet fogai egészségéért és felszabadult mosolyáért.

 

 mastercard-hegedus-dentalmaestro-hegedus-dentalvisa-hegedus-dentalvisa-elektron-hegedus-dental

Rendelőnk számos egészségpénztárral szerződésben áll. Amennyiben Ön is tagja valamely egészségpénztárnak a felsorolásból, nyugodtan használhatja fogászatunkon az egészségpénztár által kiállított bankkártyát a kezelés ellenértéknek kifizetésekor.

Szerződött egészségpénztári partnereink listája az alábbi gombra kattintva érhető el.

Kérdése van a kezeléssel kapcsolatban? Vagy csak szeretne pontosabb tájékoztatást kapni?

Segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

További árak oldalak:

Digitális röntgen árak

Cirkon korona árak

Fogpótlás árak

Fogtömés árak

Gyökérkezelés árak

Fogfehérítés árak

Fogimplantáció árak

Foghúzás árak

Szeretné a teljes árlistánkat egyben megtekinteni?