Lyukas lett a foga?

Fogtömés Budapest belvárosában, a Hegedűs Dental fogászaton

A fogszuvasodás a fogak leggyakoribb megbetegedése. A legjobb megelőzni, de ha már szuvas lett a fog, akkor a lyukas fogat gyorsan be kell tömni! Minél hamarabb felkeresi fogászatunkat, annál kisebb tortúrával megússza.

A témával kapcsolatban:

Fogtömés csere
Fogfájás kezelése Digitális fogászati röntgen

Fogtömés – fogszínű tömés kerül a fogba

Fogtömés Budapest Fogászat Hegedűs DentalA fogtömés azt jelenti, hogy fogászatunkon minőségi anyagokkal fogszínű tömést helyezünk a fogba. Minél kisebb a szuvasodás mértéke annál egyszerűbb a fogtömés, és annál biztosabb és tartósabb az eredmény.

Fogtömés a fogszuvasodás megállítására

Ne kockáztasson!

 • Előzze meg az esetleges fogfájást szuvas foga betömésével!
 • Ha szuvas fogával időben hozzánk fordul, akkor lyukas foga rendbe hozható egy egyszerű töméssel. Ha viszont a szuvasodás elérte a fogbelet és az idegeket, akkor sajnos gyökérkezelésre is szükség lehet.
 • Ellensége Ön foga egészségének és a saját zsebének? Mert ha nem, akkor jó ha tudja, hogy a gyökérkezelés ára többszöröse egy tömés árának. A gyökérkezelés több kezelésből áll, míg a fogtöméshez egy alkalomra van szükség.

Mi a fájdalommentes fogtömés menete?

 1. Szuvas fogával eljön hozzánk.
 2. A szuvasodás mértékének megállapítása után a fájdalommentes fogtömés érdekében beadjuk Önnek az érzéstelenítő injekciót.
 3. Egy-két perc, és hatni kezd az érzéstelenítő. Ezután következik a lyukas fog gondos kitisztítása, és a szuvas fogat előkészítjük a tömésre.
 4. A kitisztított és előkészített fogba behelyezzük a megfelelő tömőanyagot, amit speciális lámpával megkeményítünk.
 5. A tömőanyag megkeményedése után a tömés felszínét kidolgozzuk és polírozzuk.

Fogászati rendelőnkben esztétikus fogtömés készül

Mit jelent ez?

 • A szuvas rész eltávolítása és a fog megfelelő előkészítése után minőségi anyagokkal 3M™ fogszínű tömést helyezünk a fogba. A behelyezett fogszínű tömőanyagot speciális lámpa segítségével megkeményítjük, majd a tömés felszínét kidolgozzuk és polírozzuk
 • A fogszínű tömés így annyira hasonlít az eredeti foghoz, hogy szabad szemmel alig észrevehető, így Ön egy tökfogtomes-hegedus-dental-kezeleséletes esztétikus tömést kap.

Ha már megtörtént a baj, és kilyukadt a foga, akkor nincs mit tenni. A szuvas fogat be kell tömni. Azonban a lyukas fog legjobb kezelése a szuvasodás megelőzése.

Mit érdemes Önnek tudni a fogszuvasodás megelőzése és a fogtömés elkerülése érdekében?

Segítünk, ha már baj van, de a legjobb, ha a megelőzésben tudunk Önnek segíteni.

A fogak leggyakoribb megbetegedése a fogszuvasodás, amelyet a rendszeres fogászati fogorvosi szűrővizsgálatokon, a legalább félévente elvégzett fogkő eltávolítás, szájhigiéniai kezelés alkalmával időben észre lehet venni.

Caries megelőzése fogkő leszedéssel

Egy egyszerű kezelés mégis nagyon komoly problémákat előzhet meg és nem utolsó sorban jelentős összegeket spórolhat meg azzal ha ezt a kezelés rendszeresen igényben veszi. Ez nem más mint a fogkő leszedés. Napjainkban ez a kezelés már egy rutin eljárás, amit legalább fél évente ajánlott elvégeztetni. Amellett hogy a fogkő lerakodás akár akkora mértéket is elérhet, hogy már esztétikai problémákat okozhat, sajnos a szájban található baktériumoknak is megfelelő felületet biztosít. Így a fogkő alatt könnyen alakulhat ki szuvasodás. A szuvasodás ha még megfelelő időben kezelésre kerül, akkor egy normál fogszínnel megegyező fogtöméssel még orvosolható. Ellenben ha nem derül ki időben és elhatalmasodik a lyuk, akkor könnyen előfordulhat, hogy az Ön foga csak gyökérkezeléssel menthető meg vagy bizonyos esetekben akár már nem is menthető és eltávolításra kell hogy kerüljön.

Helyes fogápolási technika elsajátítása

Fogai egészségének megőrzése érdekében fogászatunkon számos prevenciós célú, megelőző kezelést is igénybe vehet. Tanácsainkkal segítséget nyújtunk a megfelelő szájápoláshoz, de megoldást kínálunk Önnek a már kialakult fogászati problémáinak megoldására is. Az egyik leggyakoribb ilyen prevenciós kezelésünk a szájhigiénés oktatás. Ez nem más mint a helyes fogmosási technika megtanítása valamint tapasztalt kollégáink egyénre szólóan bemutatják Önnek, hogy milyen fogtisztító eszközöket és azokat pontosan hogy is kell használni.

Habár egy ilyen kezelés igénybevétele az Ön számára talán feleslegesnek tűnhet, hiszen gondolhatja hogy “hát ki ne tudna fogat mosni? Már az 5 éves kisgyerek is egyedül mossa a fogát.” Ez valóban így van, de közel se a helyes technikával. Ha gyerekkorban pedig berögzült Önnek egy bizonyos mozdulat sorozat, utána egy életen át kísérni fogja Önt. A fogászati problémák döntő része megelőzhető lenne, ha Ön is a helyes technikát alkalmazná. Mivel ez egy kényes téma, teljes diszkréció mellett kezeljük, ha Ön ilyen kezelésen szeretne részt venni, így nem kell tartania semmitől sem.

Fájdalommentes fogtömés modern eszközökkel, profi fogorvosokkal, minőségi alapanyagokkal.

Minél hamarabb felkeresi fogászati rendelőnket, és fogorvosaink minél hamarabb kezelik a szuvas fogat, annál kisebb beavatkozással lehet a fogat helyre állítani.

A lyukas fogak kezelése talán Önnek is egyet jelent a sivító fúró hangjával. Budapesti belvárosi fogászatunkban ezt a hangot mi sem tudjuk kiküszöbölni, de fogorvosaink mindent megtesznek azért, hogy a zavaró hangon kívül más kellemetlen élménye ne legyen a fogászati kezelés során.

 1. A szuvas fogat a fogtömés elkészítése előtt kitisztítjuk. Eltávolítjuk a felpuhult, szuvas részeket. A mechanikai előkészítés után a fogat kémiailag is meg kell tisztítani, fertőtleníteni kell. Nagy méretű fogszuvasodás esetén előfordulhat, hogy a kitisztított üreg túl mély, ekkor a fogszövet regenerálódását gyógyszeres fogászati alábéleléssel segítjük.
 2. Az így gondosan előkészített fogüregbe helyezzük a legkiválóbb minőségű, legmagasabb elvárásoknak is megfelelő fogtömő anyagot. A rendelőnkben alkalmazott esztétikus tömőanyag fogszínű. A fogüregbe történő behelyezéskor még puha, speciális fényre kötő anyag, amely a megvilágítás hatására keményedik meg.
 3. Amikor a tömés megkeményedett a fogban, akkor jön a polírozás, az esztétikai kialakítása a tömésnek. A végeredmény pedig egy tökéletes esztétikai formájú, a baktériumok elől teljesen lezárt fog.

A tömések elkészítésénél többféle tömőanyag közül választhatunk. A választás mindig a páciens és a fogorvos közös döntésén alapul, amihez fogorvosaink alapos, teljes körű tájékoztatást nyújtanak. Kérésre javaslatot is tesznek a szerintük legmegfelelőbb megoldásra.Fogtömés Budapesten a Hegedűs Dental Fogászaton Cirkon Korona

 • Fogászati rendelőnkben a fogtöméshez kiváló minőségű fogászati kompozit tömőanyagot használunk, amely teljes mértékben igazodik a fog színéhez. Ez hasonlít a leginkább az eredeti foghoz.
 • Természetesen van lehetőség más fogászati tömőanyagok használatára, például a hátsó őrlő fogak esetén arany fogtömés készítésére, ami rendkívül tartós fogászati megoldást jelent.

Meglévő amalgám töméseinek cseréje

Ha Önnek fémallergiája van, ne felejtkezzen el a meglévő amalgám töméseinek cseréjéről sem, hiszen azok ugyanolyan allergiás tüneteket okoznak, mint a fém fogpótlások. A Hegedűs Dental budapesti fogászati rendelőjében régi amalgám töméseit kiváló minőségű, fényre kötő, fogszínű esztétikai tömésre cseréljük.

Természetesen akkor is szükséges az amalgám tömés cseréje, ha a tömés kilazult, esetleg kiesett, vagy a fog megfájdul.

Amikor nem elegendő a fogtömés

A fogszuvasodás kiterjedtsége miatt elképzelhető, hogy a fog megmentéséhez nem fogtomes-hegedus-dental-kezeleselegendő a fogat betömni, hanem más megoldást kell választani.

Budapesti fogászati rendelőnk ebben az esetben is több lehetőséget kínál Önnek.

 • A nagyobb fogszuvasodás helyére akár inlay vagy onlay behelyezését ajánljuk.
 • Ha pedig már ez a betét sem elegendő, még mindig van lehetőség a fog megmentésére. Ilyen esetben cirkon koronát vagy fémkerámia koronát készítünk rá.

Ingyenes visszahívás kérése

Kérdése van a kezeléssel kapcsolatban? Vagy csak szeretne pontosabb tájékoztatást kapni?

Segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező) /csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszahívni/

Üzenet (kötelező)

A témával kapcsolatban:

Fogtömés csere Fogfájás kezelése Digitális fogászati röntgen