Lyukas lett a foga?

Fogtömés Budapest belvárosában, a Hegedűs Dental fogászaton

A fogszuvasodás a fogak leggyakoribb megbetegedése. A legjobb megelőzni, de ha már szuvas lett a fog, akkor a lyukas fogat gyorsan be kell tömni! Minél hamarabb felkeresi fogászatunkat, annál kisebb tortúrával megússza.

Fogtömés – fogszínű tömés kerül a fogba

Fogtömés Budapest Fogászat Hegedűs DentalA fogtömés azt jelenti, hogy fogászatunkon minőségi anyagokkal fogszínű tömést helyezünk a fogba. Minél kisebb a szuvasodás mértéke annál egyszerűbb a fogtömés, és annál biztosabb és tartósabb az eredmény.

Fogtömés a fogszuvasodás megállítására

Ne kockáztasson!

 • Előzze meg az esetleges fogfájást szuvas foga betömésével!
 • Ha szuvas fogával időben hozzánk fordul, akkor lyukas foga rendbe hozható egy egyszerű töméssel. Ha viszont a szuvasodás elérte a fogbelet és az idegeket, akkor sajnos gyökérkezelésre is szükség lehet.
 • Ellensége Ön foga egészségének és a saját zsebének? Mert ha nem, akkor jó ha tudja, hogy a gyökérkezelés ára többszöröse egy tömés árának. A gyökérkezelés több kezelésből áll, míg a fogtöméshez egy alkalomra van szükség.

Mi a fájdalommentes fogtömés menete?

 1. Szuvas fogával eljön hozzánk.
 2. A szuvasodás mértékének megállapítása után a fájdalommentes fogtömés érdekében beadjuk Önnek az érzéstelenítő injekciót.
 3. Egy-két perc, és hatni kezd az érzéstelenítő. Ezután következik a lyukas fog gondos kitisztítása, és a szuvas fogat előkészítjük a tömésre.
 4. A kitisztított és előkészített fogba behelyezzük a megfelelő tömőanyagot, amit speciális lámpával megkeményítünk.
 5. A tömőanyag megkeményedése után a tömés felszínét kidolgozzuk és polírozzuk.

Fogászati rendelőnkben esztétikus fogtömés készül

Mit jelent ez?

 • A szuvas rész eltávolítása és a fog megfelelő előkészítése után minőségi anyagokkal 3M™ fogszínű tömést helyezünk a fogba. A behelyezett fogszínű tömőanyagot speciális lámpa segítségével megkeményítjük, majd a tömés felszínét kidolgozzuk és polírozzuk
 • A fogszínű tömés így annyira hasonlít az eredeti foghoz, hogy szabad szemmel alig észrevehető, így Ön egy tökfogtomes-hegedus-dental-kezeleséletes esztétikus tömést kap.

Ha már megtörtént a baj, és kilyukadt a foga, akkor nincs mit tenni. A szuvas fogat be kell tömni. Azonban a lyukas fog legjobb kezelése a szuvasodás megelőzése.

Mit érdemes Önnek tudni a fogszuvasodás megelőzése és a fogtömés elkerülése érdekében?

Segítünk, ha már baj van, de a legjobb, ha a megelőzésben tudunk Önnek segíteni.

A fogak leggyakoribb megbetegedése a fogszuvasodás, amelyet a rendszeres fogászati fogorvosi szűrővizsgálatokon, a legalább félévente elvégzett fogkő eltávolítás, szájhigiéniai kezelés alkalmával időben észre lehet venni.

Fogai egészségének megőrzése érdekében fogászatunkon mindezeket a prevenciós célú, megelőző kezeléseket igénybe veheti. Tanácsainkkal segítséget nyújtunk a megfelelő szájápoláshoz, de megoldást kínálunk Önnek a már kialakult fogászati problémáinak megoldására is.

Ha lyukas a fog, akkor sivít a fúró. A fogtömés azonban fájdalommentes

Minél hamarabb felkeresi fogászati rendelőnket, és fogorvosaink minél hamarabb kezelik a szuvas fogat, annál kisebb beavatkozással lehet a fogat helyre állítani.

A lyukas fogak kezelése talán Önnek is egyet jelent a sivító fúró hangjával. Budapesti belvárosi fogászatunkban ezt a hangot mi sem tudjuk kiküszöbölni, de fogorvosaink mindent megtesznek azért, hogy a zavaró hangon kívül más kellemetlen élménye ne legyen a fogászati kezelés során.

 1. A szuvas fogat a fogtömés elkészítése előtt kitisztítjuk. Eltávolítjuk a felpuhult, szuvas részeket. A mechanikai előkészítés után a fogat kémiailag is meg kell tisztítani, fertőtleníteni kell. Nagy méretű fogszuvasodás esetén előfordulhat, hogy a kitisztított üreg túl mély, ekkor a fogszövet regenerálódását gyógyszeres fogászati alábéleléssel segítjük.
 2. Az így gondosan előkészített fogüregbe helyezzük a legkiválóbb minőségű, legmagasabb elvárásoknak is megfelelő fogtömő anyagot. A rendelőnkben alkalmazott esztétikus tömőanyag fogszínű. A fogüregbe történő behelyezéskor még puha, speciális fényre kötő anyag, amely a megvilágítás hatására keményedik meg.
 3. Amikor a tömés megkeményedett a fogban, akkor jön a polírozás, az esztétikai kialakítása a tömésnek. A végeredmény pedig egy tökéletes esztétikai formájú, a baktériumok elől teljesen lezárt fog.

A tömések elkészítésénél többféle tömőanyag közül választhatunk. A választás mindig a páciens és a fogorvos közös döntésén alapul, amihez fogorvosaink alapos, teljes körű tájékoztatást nyújtanak. Kérésre javaslatot is tesznek a szerintük legmegfelelőbb megoldásra.Fogtömés Budapesten a Hegedűs Dental Fogászaton Cirkon Korona

 • Fogászati rendelőnkben a fogtöméshez kiváló minőségű fogászati kompozit tömőanyagot használunk, amely teljes mértékben igazodik a fog színéhez. Ez hasonlít a leginkább az eredeti foghoz.
 • Természetesen van lehetőség más fogászati tömőanyagok használatára, például a hátsó őrlő fogak esetén arany fogtömés készítésére, ami rendkívül tartós fogászati megoldást jelent.

Meglévő amalgám töméseinek cseréje

Ha Önnek fémallergiája van, ne felejtkezzen el a meglévő amalgám töméseinek cseréjéről sem, hiszen azok ugyanolyan allergiás tüneteket okoznak, mint a fém fogpótlások. A Hegedűs Dental budapesti fogászati rendelőjében régi amalgám töméseit kiváló minőségű, fényre kötő, fogszínű esztétikai tömésre cseréljük.

Természetesen akkor is szükséges az amalgám tömés cseréje, ha a tömés kilazult, esetleg kiesett, vagy a fog megfájdul.

Amikor nem elegendő a fogtömés

A fogszuvasodás kiterjedtsége miatt elképzelhető, hogy a fog megmentéséhez nem fogtomes-hegedus-dental-kezeleselegendő a fogat betömni, hanem más megoldást kell választani.

Budapesti fogászati rendelőnk ebben az esetben is több lehetőséget kínál Önnek.

 • A nagyobb fogszuvasodás helyére akár inlay vagy onlay behelyezését ajánljuk.
 • Ha pedig már ez a betét sem elegendő, még mindig van lehetőség a fog megmentésére. Ilyen esetben cirkon koronát vagy fémkerámia koronát készítünk rá.

Ingyenes visszahívás kérése

Kérdése van a kezeléssel kapcsolatban? Vagy csak szeretne pontosabb tájékoztatást kapni?

Segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező) /csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszahívni/

Üzenet (kötelező)