Világszínvonalú fogröntgen, fogászati röntgen készítése személyre szabott kezelési tervének összeállításához

Miért fontos a digitális fogászati röntgen?

Azért, mert az így készülő digitális röntgenfelvétel vagy egy fogat vagy akár az egész szájat mutatja, benne az összes foggal és a fogakat tartó csontszerkezettel. Ez nélkülözhetetlen kezelési terve elkészítéséhez.

A Hegedűs Dental fogászaton a legkorszerűbb Gendex és Planmeca digitális fogászati röntgen készülékkel készítjük a felvételt.

Fogait csak állapotuk pontos ismeretében lehet megfelelően kezelni. Ezért a fogászatunkon személyre szabott kezelési terv összeállításának egyik legfontosabb eleme az alapos diagnosztikai vizsgálat. A körültekintő vizsgálat a látható felületek vizsgálatán túl a fogazat röntgenképének megtekintését is magában foglalja.

A Hegedűs Dental-ban található legkorszerűbb panoráma röntgen segítségével fontos információt kapunk

  • az Ön csontozatáról,
  • a szabad szemmel nem látható, íny alatti elváltozásokról,
  • az idegek elhelyezkedéséről,
 • az esetleges gócokról.

A fogröntgen segítségével olyan kezdődő fogászati betegségek is kimutathatóak, amelyek az egyszerű szájüregi vizsgálattal még nem láthatóak. A fogászati kezeléseknél a panoráma felvétel további hasznos információt, segítséget nyújt a fogpótlások megtervezésénél is. Azért van szükség rá, hogy a fogpótlás minden esetben az Ön számára a legmegfelelőbb legyen. A fejlett technológiával készült Gendex panoráma röntgen készüléknél Önnek a sugár terheléstől se kell tartania. Ezek a modern gépek már csupán annyi sugárzást bocsájtanak ki, mintha egy napsütötte nyári napon a szabadban tartózkodna. Maga a felvétel elkészítésének ideje is csupán pár másodperc. A felvétel elkészítése után pedig egy digitális képalkotó rendszer a lehető legtökéletesebb képet hozza létre az Ön fogazatáról.

Még célzottabb fogröntgen

A Hegedűs Dentalnál található legkorszerűbb technológia, az intraorális röntgen célirányosan csak a kezelendő fogat diagnosztizálja a digitális technológia segítségével. Erre nagy szükség lehet különböző fogászati beavatkozások alkalmával. Az ilyen jellegű leggyakrabban felmerülő fogászati kezelés aminek a során digitális intraorális röntgen felvételt kell készíteni az a gyökérkezelés. Ennek a röntgen felvételnek a segítségével profi és nagy szakmai tudással rendelkező fogorvosaink pontosan meg tudják állapítani, hogy a gyökérkezelés során megfelelően el lett e távolítva a fog belső része, illetve hogy milyen mélyek is pontosan az egyes gyökércsatornák.

Az intraorális röntgen felvétel csupán 1-3 másodpercet vesz igénybe. Az ilyen típusú felvételnél Önnek csupán egy kifejezetten erre a célra létrehozott fogászati röntgen széken kell helyet foglalnia, amíg a kollégánk elkészíti a felvételt.

Fogászati röntgen a Hegedűs Dentalban

A panoráma röntgen alapján feltárt gócok, problémás területek nagyobb felbontású, alaposabb fogászati vizsgálatot tesznek lehetővé. A digitális képfeldolgozás alkalmazása pontosabb vizsgálati eredményt tesz lehetővé a hagyományos röntgennel szemben.

Röntgen felvételeit (panoráma, intraorális) fogászati rendelőnk korszerű digitális készülékeivel helyben el tudja készíteni, Önnek nem kell máshová fáradnia érte és új időpontot egyeztetnie a további kezelésekre. Fogászati kezeléséhez nálunk mindent egy helyen megtalál.

Digitális röntgen berendezéseink minimális sugárterhelést jelentenek az Ön számára. A felvétel elkészítése után, amint visszamegy kezelő orvosához, már konzultálni is tudnak a lehetséges és szükséges kezelésekről. Fogorvosa a saját számítógépén már látja is az Ön felvételeit nagyítva. Szakemberünk a felvételekről látja az Ön fogászati problémáját. Kiderül a felvételekből problémájának az oka is, és meg tudják beszélni, hogyan lehet a problémát eredményesen kezelni.

Természetesen röntgen felvételeit akkor is szívesen elkészítjük, ha Ön a kezelésekre nem minket választott. Ebben az esetben fogászati röntgenképeit e-mail útján is tudjuk továbbítani kezelő orvosának, valamint lehetősége van CD-re mentve elvinni azokat fogászatunkról.

Fogászati rendelőnkben található modern berendezéseink nagy segítséget nyújtanak a professzionális fogászati kezelések elvégzésében.  A fogak gyökérkezelésénél a gyökércsatornák hosszának megállapítását a legkorszerűbb digitális gyökércsatorna mérő berendezés segíti. Orvosaink azonban a kitisztított gyökércsatornák lezárása előtt minden esetben tűs kontroll vizsgálatot végeznek az intraorális röntgen segítségével, ami a fog  legprecízebb ellátását biztosítja.

Világszínvonalú fogászati röntgen berendezéseinkkel megtámogatva Ön a Hegedűs Dental szakembereitől a legmegfelelőbb, legkörültekintőbb kezelést kapja.

Kérdése van a fogászati röntgennel kapcsolatban? Vagy csak szeretne pontosabb tájékoztatást kapni?

Segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

  Név (kötelező)

  Telefonszám (kötelező) /csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszahívni/

  Üzenet (kötelező)

  Success! Thanks for Your Request.
  Error! Please Try Again.