Részletgazdagabb kép foga pontosabb kezeléséhez

A lehető legcélravezetőbb és legjobb fogászati kezelést szeretné kapni?

Ennek elengedhetetlen része, hogy már a konzultáció során készítsünk Önnek egy digitális röntgent. Az elkészült röntgenfelvétel segítségével fogorvos kollégánk pontosan fel tudja mérni, hogy milyen állapotban vannak az Ön fogai, és mennyire ép a fogíny. Ez alapján már fogorvosunk részletes javaslatot tud tenni Önnek fogai kezelésére. A javaslat ismeretében közösen tudnak dönteni az elvégzendő kezelésekről és azok pontos sorrendjéről.

A témával kapcsolatban:

Digitális intraorális röntgen Digitális panoráma röntgen Fogászati CT vizsgálat

Fogai kezelési tervének összeállítása tehát még a kezelések megkezdése előtt megtörténik. Több esetben is előfordul, hogy a minden igényt kielégítő kezelés érdekében szükség van egy sokkal részletesebb röntgenfelvételre, ami viszont már csak egy vagy két fogat érint. Természetesen ennek az elkészítésére is van lehetőség a Hegedűs Dental rendelőjében. Ezt az egy vagy két fogat érintő röntgenfelvételt nevezzük digitális intraorális röntgennek.

planmeca intra, intraoralis, rontgen, rontgen keszulek

A digitális intraorális röntgen készítése egy kifejezetten erre a célra megalkotott készülékkel történik. Ahogy a neve is mutatja, hasonlóan a panoráma röntgenfelvételhez, ez is digitális formában, tehát nagyon gyorsan készül el. Ennek az a fő előnye, hogy mire Ön a röntgenhelyiségből visszatér a kezelőszékbe, a kép már az Ön fogorvosa rendelkezésére áll. Így már az elkészült röntgenfelvétel tapasztalatának birtokában tudja folytatni a kezelést.

Mivel a kép digitális formában található meg rendszerünkben, így Ön a kezelés után akár el is kérheti a felvételt. Kollégánk ezt el tudja küldeni Önnek e-mailben, vagy pedig egy CD lemezre kiírva nyújtja át Önnek. A digitalizálás másik nagy előnye, hogy az elkészült kép tetszőleges mértékben nagyítható, állítható rajta a kontraszt és a fényerő. Ezeknek a beállítási lehetőségeknek köszönhetően az intraorális röntgen felvétel szinte tökéletessé tud válni és minden fontos részlet láthatóvá válik rajta.

Rendelőkben egy modern Planmeca digitális intraorális röntgen készülék található. Ennek köszönhetően a sugárterhelést szinte lehetetlen mérni, így ez semmiféle veszélyt nem jelent az Ön számára. Maga a felvétel is jóval rövidebb idő alatt készül el, mint a panoráma röntgen. Az intraorális röntgen felvétel készítése csupán 1 vagy 2 másodpercig tart.

„Pontosan milyen kezeléseknél is kell számítanom arra, hogy a fogorvos intraorális röntgent javasol?„

Az intraorális röntgen egy vagy két fogról készíthető, a diagnózis megerősítésére. Olyan esetben készítjük, amikor a panoráma röntgenfelvételnél nem pontosan kivehető az adott fognál észlelt probléma.

Készíthető kis röntgenfelvétel a fogszuvasodás kizárása vagy igazolása érdekében is. Mivel a felvételen csupán egy vagy két fog szerepel pontosan behatárolhatóvá válik a gyulladás vagy a caries.

A legelterjedtebb eset az, amikor gyökérkezelés szükséges. A pontos és hibátlan endodonciai kezelés elvégzése érdekében szinte nélkülözhetetlen az intraorális röntgen felvétel. Ilyenkor a gyökértömések előtt egy úgynevezett tűs kontrollt készítünk. A röntgenfelvétel alapján pontos képet kap a kezelőorvos arról, hogy a gyökércsatorna teljes hosszában megtisztításra került-e. A gyökércsatornák hosszának beméréséhez is a lehető legjobb megoldás az intraorális röntgen tűs kontroll készítése.

kontroll, röntgen, digitalis, digitalis röntgen

(tűs kontroll röntgen egy 3 gyökérrel rendelkező fogról)

kontroll röntgen, intraoralis röntgen, gyökéretömes

(kontroll röntgen a végleges gyökértömésről)

Ingyenes visszahívás kérése

Szüksége lenne egy intraorális felvételre? Szeretne tökéletesen éles és pontos képet kapni egy-egy problémás fogáról?

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégáink egy munkanapon belül felhívják Önt a megadott telefonszámon.

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező) /csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszahívni/

Üzenet (kötelező)

A témával kapcsolatban:

Digitális intraorális röntgen Digitális panoráma röntgen Fogászati CT vizsgálat