Digitális panoráma röntgen fogászati kezelése tökéletes tervének összeállításához

A lehető legjobb kezelést szeretné kapni fogászatunkon?

  • Ehhez a legpontosabb információt egy digitális panoráma röntgen szolgáltatja fogairól fogorvosunknak.

A témával kapcsolatban:

Digitális intraorális röntgen Digitális panoráma röntgen Fogászati CT vizsgálat

panorama felvetel, rontgen, panorama rontgen

Az Önnek legjobb fogászati kezelés meghatározása fogai állapotának tökéletesen pontos felmérésével lehetséges. Ehhez van szükség egy digitális panoráma röntgen elkészítésére. A panoráma röntgen felvétel birtokában fogorvosunk szakmai tapasztalatával már az Önnek legjobb kezelési tervet tudja javasolni, és a kezelések ütemezésére is javaslatot tud tenni.

A szakmai javaslat birtokában pedig  az elvégzett kezelésekről és ezek ütemezéséről már közösen tudnak dönteni.

Digitális panoráma röntgen készítése az állapotfelméréskor

Mivel a Hegedűs Dental rendelőjében minden páciens esetében törekszünk a maximális precizitásra, ezért az Ön fogainak állapotfelmérése során is készítünk egy digitális panoráma röntgenfelvételt.

A felvétel alapján a fogorvos pontosan meg tudja Önnek mondani, hogy hol találhatóak esetleg szuvas részek, vagy gyulladások, ciszták. A tökéletesen éles képnek köszönhetően sok esetben olyan szuvas részek is fellelhetőek a felvételen, amik szabad szemmel nem is látszódnak. Többek között ezért is van szükség a panoráma röntgen felvételre.

Természetesen  vannak olyan esetek, amikor nem ennyire aggasztó a helyzet a röntgenfelvétel után. Amennyiben Ön a fogorvos kollégánk által javasolt módon tartja tisztán a fogát, és a megadott időközönként ellátogat hozzánk fogkő leszedésre, akkor könnyen előfordulhat, hogy a röntgenfelvételen minden rendben lesz.

Gendex GXDP széria a pontos és tökéletesen éles  panoráma röntgen felvétel érdekében

panorama rontgen, fogrontgen, fogaszati rontgen

Egy tökéletes, pontos, éles röntgenfelvétel nagyban megkönnyítheti a kezelő orvos munkáját. Ennél is fontosabb azonban, hogy a röntgenfelvételt értékelve tud tévedéstől mentes, pontos kezelési tervet javasolni Önnek. Így Ön is sokkal pontosabb képet kaphat a fogai állapotáról. A röntgenfelvétel alapján tények, nem pedig feltételezések alapján döntenek fogai kezeléséről.

Talán kicsit tart is a röntgentől?

A röntgenfelvétel hallatán sokakban még a nagy, zümmögő régebbi típusú röntgenkészülékek jutnak eszükbe. Ezeknél a készülékeknél a felvétel elkészültekor a páciens egy kézzelfogható röntgenfelvételt kapott. Ezzel a felvétellel vissza kellett menni a fogászatra, ahol az orvos szabad szemmel, esetleg lámpa elé tartva próbálta a felvételt kielemezni. Ez már szerencsére a múlt.

A Hegedűs Dental rendelőjében erről már szó sincs. Fogászatunkon az egyik legmodernebb Gendex panoráma röntgen készüléket használjuk, ami már 100%ban digitális. Ezzel a készülékkel készített felvételek sokkal élesebbek lesznek, mint a régebbi elavult társai esetében.

Nagy pontosságú panoráma röntgen felvételek néhány másodperc alatt elkészítve

A digitalizálás ma már nem a jövő záloga, hanem a kézzelfogható jelen. Az Ön tökéletesen pontos kezelési tervének azonnali összeállítását teszi lehetővé.

A felvétel már nem egy röntgen filmre kerül kinyomtatásra, hanem digitálisan kerül rögzítésre rendszerünkben. A modern hálózati technológiának köszönhetően nagyon gyorsan elkészül a felvétel. Legtöbbször mire a röntgen helységből visszaér a fogászati rendelőbe már kész is van. A rendelőben a számítógépen már a fogorvos rendelkezésére áll. Ő pedig azonnal elemezni tudja, megmutatja Önnek, és már javaslatot is tud tenni kezelési tervének összeállítására, és a kezelések ütemezésére.

Panoráma röntgen felvétel készítése elvitelre

Az sem jelent problémát, ha nem nálunk szeretné a különböző kezeléseket igénybe venni. Ilyen esetben csupán pár percet szükséges várakozni a minden kényelmet kielégítő várónkban. Néhány perc után kolléganőnk egy CD lemezen nyújtja át Önnek a digitális felvételt. Ez normál .jpeg formátumú, tehát bármilyen számítógépen megtekinthető egy hagyományos képnézegető programmal. Fogorvosa a röntgen felvétel birtokában fogai állapotára alapozott kezelési tervet állíthat össze Önnek.

felvétel, röntgen felvétel, panoráma rontgen

A digitalizálásnak köszönhetően továbbá akkor sincs probléma, ha Ön esetleg elhagyná a felvételt vagy valami módon sérülne az adathordozó, amin felvétel található. A felvétel minden esetben a rendszerünkben eltárolása kerül. Ha Ön kéri, bármikor újra ki tudjuk Önnek írni egy újabb lemezre. Ezért semmi szükség nincs arra, hogy rövid időn belül újra megismételjük a felvételkészítést.

A röntgenkészülékek esetén felmerülő másik fontos tényező a sugárterhelés.

  • A hagyományos régebbi panoráma röntgenek esetében még jelentős sugárterhelésekről beszélhetünk. Természetesen a készülékek fejlődésével ez is jócskán csökkent.
  • A Hegedűs Dentalban dolgozó készülék esetén, a felvétel során olyan minimális sugárterhelés éri Önt, hogy szinte azzal egyenlő, mintha huzamosabb ideig tartózkodna a szabad ég alatt. Ez pedig azért nem annyira veszélyes, ha nem a déli órákban tűző napon teszi.

Ingyenes visszahívás kérése

Szüksége lenne egy részlet gazdag panoráma röntgen felvételre az egész fogazatáról? Szeretne egy digitális, pontos és éles képet kapni a fogai állapotáról?

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégáink egy munkanapon belül felhívják Önt a megadott telefonszámon.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatban:

Digitális intraorális röntgen Digitális panoráma röntgen Fogászati CT vizsgálat