Digitális panoráma röntgen fogászati kezelése tökéletes tervének összeállításához

A lehető legjobb kezelést szeretné kapni fogászatunkon?

 • Ehhez a legpontosabb információt egy digitális panoráma röntgen szolgáltatja fogairól fogorvosunknak.

Az Önnek legjobb fogászati kezelés meghatározása fogai állapotának tökéletesen pontos felmérésével lehetséges. Ehhez van szükség egy digitális panoráma röntgen elkészítésére. A panoráma röntgen felvétel birtokában fogorvosunk szakmai tapasztalatával már az Önnek legjobb kezelési tervet tudja javasolni, és a kezelések ütemezésére is javaslatot tud tenni.

A szakmai javaslat birtokában pedig  az elvégzett kezelésekről és ezek ütemezéséről már közösen tudnak dönteni.

Digitális panoráma röntgen készítése az állapotfelméréskor

Mivel a Hegedűs Dental rendelőjében minden páciens esetében törekszünk a maximális precizitásra, ezért az Ön fogainak állapotfelmérése során is készítünk egy digitális panoráma röntgenfelvételt.

A felvétel alapján a fogorvos pontosan meg tudja Önnek mondani, hogy hol találhatóak esetleg szuvas részek, vagy gyulladások, ciszták. A tökéletesen éles képnek köszönhetően sok esetben olyan szuvas részek is fellelhetőek a felvételen, amik szabad szemmel nem is látszódnak. Többek között ezért is van szükség a panoráma röntgen felvételre.

Természetesen  vannak olyan esetek, amikor nem ennyire aggasztó a helyzet a röntgenfelvétel után. Amennyiben Ön a fogorvos kollégánk által javasolt módon tartja tisztán a fogát, és a megadott időközönként ellátogat hozzánk fogkő leszedésre, akkor könnyen előfordulhat, hogy a röntgenfelvételen minden rendben lesz.

Gendex GXDP széria a pontos és tökéletesen éles  panoráma röntgen felvétel érdekében

Egy tökéletes, pontos, éles röntgenfelvétel nagyban megkönnyítheti a kezelő orvos munkáját. Ennél is fontosabb azonban, hogy a röntgenfelvételt értékelve tud tévedéstől mentes, pontos kezelési tervet javasolni Önnek. Így Ön is sokkal pontosabb képet kaphat a fogai állapotáról. A röntgenfelvétel alapján tények, nem pedig feltételezések alapján döntenek fogai kezeléséről.

Talán kicsit tart is a röntgentől?

A röntgenfelvétel hallatán sokakban még a nagy, zümmögő régebbi típusú röntgenkészülékek jutnak eszükbe. Ezeknél a készülékeknél a felvétel elkészültekor a páciens egy kézzelfogható röntgenfelvételt kapott. Ezzel a felvétellel vissza kellett menni a fogászatra, ahol az orvos szabad szemmel, esetleg lámpa elé tartva próbálta a felvételt kielemezni. Ez már szerencsére a múlt.

A Hegedűs Dental rendelőjében erről már szó sincs. Fogászatunkon az egyik legmodernebb Gendex panoráma röntgen készüléket használjuk, ami már 100%ban digitális. Ezzel a készülékkel készített felvételek sokkal élesebbek lesznek, mint a régebbi elavult társai esetében.

Nagy pontosságú panoráma röntgen felvételek néhány másodperc alatt elkészítve

A digitalizálás ma már nem a jövő záloga, hanem a kézzelfogható jelen. Az Ön tökéletesen pontos kezelési tervének azonnali összeállítását teszi lehetővé.

A felvétel már nem egy röntgen filmre kerül kinyomtatásra, hanem digitálisan kerül rögzítésre rendszerünkben. A modern hálózati technológiának köszönhetően nagyon gyorsan elkészül a felvétel. Legtöbbször mire a röntgen helységből visszaér a fogászati rendelőbe már kész is van. A rendelőben a számítógépen már a fogorvos rendelkezésére áll. Ő pedig azonnal elemezni tudja, megmutatja Önnek, és már javaslatot is tud tenni kezelési tervének összeállítására, és a kezelések ütemezésére.

Panoráma röntgen felvétel készítése elvitelre

Az sem jelent problémát, ha nem nálunk szeretné a különböző kezeléseket igénybe venni. Ilyen esetben csupán pár percet szükséges várakozni a minden kényelmet kielégítő várónkban. Néhány perc után kolléganőnk egy CD lemezen nyújtja át Önnek a digitális felvételt. Ez normál .jpeg formátumú, tehát bármilyen számítógépen megtekinthető egy hagyományos képnézegető programmal. Fogorvosa a röntgen felvétel birtokában fogai állapotára alapozott kezelési tervet állíthat össze Önnek.

A digitalizálásnak köszönhetően továbbá akkor sincs probléma, ha Ön esetleg elhagyná a felvételt vagy valami módon sérülne az adathordozó, amin felvétel található. A felvétel minden esetben a rendszerünkben eltárolása kerül. Ha Ön kéri, bármikor újra ki tudjuk Önnek írni egy újabb lemezre. Ezért semmi szükség nincs arra, hogy rövid időn belül újra megismételjük a felvételkészítést.

A röntgenkészülékek esetén felmerülő másik fontos tényező a sugárterhelés.

 • A hagyományos régebbi panoráma röntgenek esetében még jelentős sugárterhelésekről beszélhetünk. Természetesen a készülékek fejlődésével ez is jócskán csökkent.
 • A Hegedűs Dentalban dolgozó készülék esetén, a felvétel során olyan minimális sugárterhelés éri Önt, hogy szinte azzal egyenlő, mintha huzamosabb ideig tartózkodna a szabad ég alatt. Ez pedig azért nem annyira veszélyes, ha nem a déli órákban tűző napon teszi.

Ingyenes visszahívás kérése

Szüksége lenne egy részlet gazdag panoráma röntgen felvételre az egész fogazatáról? Szeretne egy digitális, pontos és éles képet kapni a fogai állapotáról?

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégáink egy munkanapon belül felhívják Önt a megadott telefonszámon.

  Név (kötelező)

  Telefonszám (kötelező) /csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszahívni/

  Üzenet (kötelező)

  Success! Thanks for Your Request.
  Error! Please Try Again.