cirkon korona, cirkon korona előnyei, cirkon korona pozitivumok

Minden páciens, aki már veszítette el a fogát, természetesen arra vágyik, hogy visszakapja régi mosolyát. Erre nyújt kiváló lehetőséget a cirkon korona vagy cirkon híd. Cirkónium esetén az eredetire megszólalásig hasonlító, tökéletesen élethű fogakat tudunk készíteni. A pótolt fognak olyan lesz a hatása, mintha a régi, természetes fog került volna vissza.

Nézzük hát pontosan milyen előnyökkel is jár a cirkon korona!

  1. Allergiamentes – fém allergiában szenvedők részére is ideális megoldás

A cirkon teljesen allergiamentes. Így azok számára is elérhető a professzionális fogpótlás, akik fém allergiában vagy bármilyen más allergiában szenvednek.

  1. Tökéletes esztétikum

A témával kapcsolatban:

Cirkon korona

Mi a cirkónium?
Ezeket kérdezték mások a cirkon kornáról
Cirkon korona előtte-utána

Cirkon korona készítése laborunkban

Mivel a pótlás teljesen fémmentes és fehér, így nem kell attól tartani, hogy a visszahúzódó íny miatt a fognyaknál sötét csík látszódik, mint a korábbi fémvázas pótlásoknál, ami valljuk be, nem túl esztétikus, főleg ha front fogakról van szó.

A cirkon anyagából adódóan áttetsző. Természetesen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy teljesen átlátszó a korona, hanem úgy, ahogyan a saját fogaink is, bizonyos mértékig átengedik a fényt.  Ettől lesz a fog szép és élettel teli. Ezért alkalmasabb a természetes, tökéletes pótlásra a cirkon korona, mint a fém vázas porcelán korona.

  1. Magas szilárdság

Maga a cirkónium dioxid nem túl szilárd, viszont a megfelelő hőkezelések után egy rendkívül szilárd és kemény anyag keletkezik. A régebbi fogpótlások bizonyos fajtáinál gyakran felmerülő probléma volt, hogy az anyag nem volt elég szilárd, így alkalmatlan volt a foghiányok hosszú távú pótlására. A cirkon esetében erről nem beszélhetünk, ennek a szilárdsága már megfelelő a tartós, akár egy életre szóló fogpótlásra.

  1. Tökéletes pontosság

A cirkon korona CAD/CAM technológia segítségével készül. Ez röviden annyit jelent, hogy mind a tervezés, mind pedig a korona kifaragása is számítógép által vezérelt. Ennek köszönhetően a cirkon fogpótlások teljesen pontosak, és a lehető legprecízebben illeszkednek a meglévő fogakhoz.

  1. Nem hővezető

A régebbi fogpótlások, a fémkerámia koronák esetén gyakran tapasztalható érzékenység a hidegre és/vagy a melegre. Ez többé nem okozhat gondot, ez a probléma már a múlté. A cirkon korona anyagából adódóan rossz hővezető, így védi a fogat a hidegtől és a melegtől.

  1. Hosszú élettartam

A megfelelő odafigyelés és a kötelező kontroll vizsgálatok betartása esetén olyan fogpótlásunk lehet, amit akár életünk végéig gondtalanul, minden probléma nélkül viselhetünk.

  1. Kiemelkedő ár-érték arány

A sok pozitívum mellett természetesen vizsgálni kell az ár-érték arányt. Természetesen mi is tudjuk, hogy a cirkon fogpótlás valamivel drágább, mint a hagyományos fémkerámia pótlás, de szem előtt kell tartanunk, hogy egy rendkívül modern technológiáról beszélhetünk, valamint számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik más pótlásokkal szemben. Ennek tekintetében elmondható, hogy ár-érték arányban az egyik legjobb megoldás fogpótlás esetén a cirkon korona.

+1 sok rétű felhasználhatóság

Amellett, hogy egy-egy fog pótlására kiváló lehetőséget nyújt a cirkon korona, még számos esetben alkalmazható. Akár fogászati implantátumra is felhelyezhető, de készíthető belőle inlay, onlay, de még a fog megerősítésre szolgáló cirkon csap is.

Az alábbiakban be szeretnénk Önnek mutatni két páciensünk véleményét, akik már a cirkon korona imént felsorolt előnyeit élvezik.

” Igazán fantasztikus fogászat, ha lehet ilyet írni egy fogászatról. Eddig nagyon féltem a fogorvostól, de innen nagyon pozitiv véleménnyel távozom, a doktor ur alaposan tájékoztatott és nagyon körültekintő volt. Ezúton is köszö neki.”

– E. Zoltán

“Évek óta ez volt az első fogászati rendelő, ahol nem éreztem magam feszültnek. Ahol tényleg odafigyelést, kérdéseimre korrekt választ kaptam, ahol a lelkiismeretes hozzáállás nem csak duma, vagy üzleti fogás. Hála a munkatársainak és Önnek.”

– M. Viktor

*: Hogy pontosan mitől is tartozik a fémmentes fogpótlások közé a cirkon korona és mi áll a kémia háttérben az alábbi oldalon található meg.

Cirkon korona tévhitek és kémia háttérl

A cirkon korona melyik előnye a legvonzóbb Önnek? Szeretné fogpótlását cirkóniumból elkészítetni, de van még kérdése?

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégáink egy munkanapon belül felhívják Önt a megadott telefonszámon.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatos további oldalaink

Cirkon korona

Mi a cirkónium?
Ezeket kérdezték mások a cirkon kornáról
Cirkon korona előtte-utána

Cirkon korona készítése laborunkban