Szeretne élethű fogpótlást rekord gyorsasággal?

Belvárosi rendelőnk egyik kiemelt szakterülete a cirkóniumból készített fogpótlás. A cirkon koronát vagy hidat modern CAD/CAM technológiával készíti saját fogtechnikai laborunk. A cirkon fogpótlásról készült videót itt tekintheti meg: Cirkon korona készítése  Ennek az a legfőbb előnye, hogy se Önnek, se az Önnek készülő pótlásnak nem kell elhagynia a kezelés során rendelőnket. Így jelentős időt tudunk Önnek megspórolni, és akár pár napon belül át tudjuk adni,  vagyis meg tud történni a cirkon korona felhelyezése.

Miután az egyik legmodernebb technológiát használja a fogtechnikai laborunk, az esetek nagy százalékában szinte lehetetlen megmondani, hogy melyik fog esetében történt cirkon korona felhelyezése, és melyik fog a páciens saját, természetes foga.

Mielőtt megmutatnánk Önnek, hogy pontosan milyen élethű és tökéletes tud lenni egy cirkon fogpótlás pár információt szeretnénk Önnel megismertetni, hogy tökéletesen érthető legyen a képeken látott fogpótlás gyönyörűsége és hibátlansága.

A témával kapcsolatban:

Cirkon korona

Mi a cirkónium?
Ezeket kérdezték mások a cirkon kornáról
Cirkon korona 7 előnye

Cirkon korona készítése laborunkban

Legelső ként szeretnénk Önnek bemutatni magát a cirkóniumot. Ez egy speciális anyag. A cirkóniumot cirkon homokból és cirkon földből nyerik. Ennek a két anyagnak a tisztasága és szemcse mérete teszi lehetővé azt hogy tökéletes fogpótlás készüljön belőle. A fogpótlások cirkónium-dioxidból készülnek. Ez a cirkónium egy oxigénnel alkotott vegyülete. A cirkónium-dioxid egy rendkívül ellenálló és erős anyag. Annyira erős hogy akár az acélt is képes átmetszeni. Ebből látszik, hogy az így készült fogpótlások, akár életünk végéig is tökéletesek maradhatnak. A cikónium-dioxidból készült fogpótlás fémmentes*. A cirkónium-dioxid fehér színű. Ez eredményezi azt hogy amikor felkerül rá a végleges kerámia réteg a fog sokkal természetesebb és élethűbb lesz mint amikor fémvázra kerül fel ugyan ez a kerámia réteg. Illetve elhangzott egy nagyon fontos tulajdonság miszerint a fogpótlás fémmentes*. Tehát a cirkon fogpótlás teljes mértékig allergiamentes és így azon pácienseink számára is alkalmazható akik fémallergiában szenvednek.

A következő fontos információ hogy mikor beszélhetünk koronáról és mikor hídról

Erről az alábbi oldalon található egy részletesebb információ.

Cirkon korona vagy cirkon híd

Lényegében a különbség a korona és híd között az hogy a koronák esetén egy fogtagról beszélhetünk, amit egy természetes fogra helyezünk fel, addig a híd esetén több fogtagról van szó és foghiányok megszüntetésére használható.

Most hogy minden szükséges információt megosztottunk Önnel kérjük tekintse meg a lentebb található képeket. Ön meg tudja mondani, hogy az alábbi páciens esetében mely fogak a pótoltak?

esettanulmány, cirkon korona, allergiamentes fogpotlas

fogpótlás, cirkon korona, esettanulmány

cirkon híd, cirkon fogpótlás

fogpótlás, cirkon fogpótlás

Ön is láthatja, pontosabban nem láthatja a különbséget. Ezért segítünk egy kicsit. Az alábbi képen látható a csonk, amire felkerült a cirkónium pótlás.

fogpótlás, előkészítés, allergiamentes híd

fogpótlás, cirkon híd, cirkon korona, előkészítés cirkon korona felhelyezése céljából

Az egyik legmodernebb technológiának köszönhetően a minta, ami a lenyomatból készült, az is egy csúcstechnikát képviselő 3D szkenner segítségével kerül digitalizálásra. Ezek után a technikus kollégák számítógépen megtervezik magát az elkészítendő fogat. A megtervezett munkát egy 5 tengely irányban mozdulni képes faragógép készíti el a legnagyobb pontossággal.

Saját fogtechnikai laborunk sok éves tapasztalattal rendelkezik a cirkon fogpótlások terén. Ezért amikor az elkészült korona vázára felkerül a kerámia réteg, a cirkónium koronáról szinte lehetetlen megmondani, hogy az nem a páciens saját, természetes foga.

irkon, cirkonium, hid, fogpotlas

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

Az alábbi két páciens mosolya is a Hegedűs Dental rendelőjében vált teljessé és Önfeledté. Az alábbi két esetben is több tagból álló cirkon fogpótlás került a pácienseknek felhelyezésre.

cirkon fogpotlas ferfinak, fogpotlas, cirkonium fogpotlas

cirkon potlas, cirkonium potlas

mosoly, felsofogpotlas, cirkon felso fogpotlas, mosoly cirkon korona felhelyezése után

fogpotlas, elethufogpotlas

cirkon fogpotlas, cirkon mosoly

mosoly, fogpotlas

cirkonium, cirkonium fogpotlas

cirkon koronak, cirkon fogpotlas

Alsó-felső cirkon körhíd

A következő eset egy jóval összetettebb kezelésre volt szükség. A páciens számára mind a felső, mind pedig az alsó fogíven teljes rögzített pótlásra volt szükség. Szakszóval ezt szokták alsó-felső körhídnak nevezni. A harmadik képen jól látható, hogy a páciens fogai, hogyan kerültek előkészítésre ahhoz, hogy behelyezhető legyen a felső és az alsó cirkon fogpótlás is. Ezek a fogpótlás továbbá tökéletesen mutatják, hogy a cirkóniumnak köszönhetően milyen ragyogóan fehér fogak készíthetőek.

feher fogak, feher mosoly

also felso korhid, cirkon korhid, cirkon korona felhelyezése

cirkon fogpotlas, elokeszites

Egy újabb ellenállhatatlan mosoly

cirkon hid, cirkon korona

fogpotlas, feherfogpotlas

Gyönyörű, hófehér alsó és felső cirkon fogpótlás

A következő páciensünk esetében az volt a páciens fő kérése, hogy hosszú évek után szeretne újra hófehér, hibátlan fogsorral mosolyogni.  Szeretnénk Önnek bemutatni, hogy milyen volt a kiindulási állapot és milyen vakító lett a végeredmény.

fog, hibás fog, esztétikai hibák a fogon

cirkon fogpótlás, vakító mosoly, cirkon korona felhelyezése

fogsor hiba, fogsor

cirkon also es felso fogpotlas, cirkon hid, feher fogak

A cirkon korona olyan akár a páciens saját, eredeti foga

Számos esetben előfordul, hogy pácienseink számára nem teljes körhidat kell készítenünk, csupán egy vagy két cirkon korona felhelyezése indokolt. Ekkor a nem feltétlenül a cirkónium fehérsége, tisztasága a fontos, hanem hogy a lehető legjobban hasonlítson a páciens saját fogaihoz. Az alábbi páciensünk esetében is az volt a cél, hogy a cirkon fogpótlás megszólalásig hasonlítson a saját fogaihoz. Tekintse meg Ön is, hogy sikerült-e.

cirkon fogpotlas, cirkon korona, cirkon korona felhelyezese

termeszetes mosoly, termeszetes fogpotlas

cirkon korona, cirkon felhelyezese

Amikor a pótlás olyan akár az eredeti

Alapvetően a fogpótlások esetén, így a cirkon fogpótlásoknál is az a célünk, hogy ne egy túlzó, szinte már mű fogpótlást készítsünk. Minden esetben az a célünk, hogy a lehető legjobban hasonlítson a fogpótlás a páciens természetes fogaihoz. Ezt mi se mutatja jobban, hogy az alábbi képek esetén szinten lehetetetlen megmondani, hogy melyek a páciensek eredeti fogai és melyek azok a fogak amelyek pótlásra kerültek.

cirkon korona mosoly

termeszetes cirkon korona

cirkon korona a Hegedus Dental rendelojeben

cirkon korona felhelyezese

Hogy ne csak a képek mutassák Önnek, hogy a Hegedűs Dental fogászatán készült cirkon koronák, milyen kiváló megoldást nyújthatnak Önnek a fogpótlás területén, bemutatnánk Önnek a teljességigénye nélkül pár páciensünk véleményét. Az alábbi két páciens már boldogan mosolyog a gyönyörű cirkónium fogpótlásnak köszönhetően.

„Végre találtam egy olyan fogászatot, ahol tényleg segíteni akarnak. A barátom ajánlotta őket, én is bátran ajánlom másoknak. Kedvesek, minden problémára igyekeznek megoldást találni, rendkívül segítőkészek. Az elkészült cirkon korona pótlásomról még a barátaim sem vették észre, hogy nem a saját fogam, olyan természetesen illeszkedett a többi közé. Mivel már a nyaralásra az új fogaimmal szerettem volna menni, így nem volt túl sok idő rá, amikor ezt közöltem a doktornővel, mindent elkövetett, hogy az indulásig elkészüljön. Ezúttal is köszönöm a rendelő minden kollégájának a gyors és korrekt munkát.”

– F.F.

„A doktornőnél voltam az első 4 fogamat csináltattam cirkon koronából. Hát gyönyörű munkát végzett le a kalappal. Köszönöm neki😊”

– H.Krisztina

*: Hogy pontosan mitől is tartozik a fémmentes fogpótlások közé a cirkon korona és mi áll a kémia háttérben az alábbi oldalon található meg.

Cirkon korona tévhitek és kémia háttérl

Szeretne Ön is az eredeti fogaitól megkülönböztethetetlen fogpótlást készíttetni?

Ha igen, és fogpótlását szeretné cirkóniumból elkészíttetni, vagy kérdése van azért, hogy utolsó kételyeit is eloszlathassa, akkor kérjük, hogy töltse ki az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése után kollégáink egy-két munkanapon belül felhívják Önt telefonon, és segítenek az Önnek legmegfelelőbb allergiamentes fogpótlás kiválasztásában.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatban:

Cirkon korona

Mi a cirkónium?
Ezeket kérdezték mások a cirkon kornáról
Cirkon korona 7 előnye

Cirkon korona készítése laborunkban