Önnek is vannak a cirkon koronával kapcsolatos kérdései?

Szinte mindenkinek eljön az a pont az életében, amikor fogpótlásra lesz szüksége. Természetesen ilyenkor számos kérdés merül fel bennünk. Önnek is vannak kérdései az előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló fogpótlásáról?

Egy-egy konzultáció során kollégáink persze minden kérdésbe teljes körű tájékoztatást nyújtanak, de előfordulhat az is, hogy Ön még nem szeretne konzultációra eljönni, kérdése azonban már van a cirkon koronáról.

Előfordulhat az is, hogy csak a személyes konzultáció után merül fel Önben valamilyen kérdés, amire úgy érzi, hogy nem kapott teljesen kielégítő választ.

A konzultáció alkalmával természetesen számos kérdés szokott felmerülni a pácienseinkben. Az alábbiakban be szeretnénk Önnek mutatni a melyek ezek a kérdések a cirkon koronáról.

A témával kapcsolatban:

Cirkon korona

Mi a cirkónium?
Cirkon korona 7 előnye
Cirkon korona előtte-utána

Cirkon korona készítése laborunkban

gyakori kérsések cirkon korona, cirkon korona, fogászat– Mindenkinek jó a cirkon korona?
Szinte mindenkinek, de nem kivétel nélkül.

Hiába a legmodernebb fogászati kezelések egyike a CAD/CAM technológiával készült cirkon korona, sajnos nem minden esetben alkalmazható. Az esetek nagy százalékában nincs semmi akadálya a cirkon fogpótlásnak, de vannak olyan speciális esetek, amikor különböző statikai és terhelési tényezők miatt csak fémkerámiából készült koronák alkalmazhatóak.

Ebből az okból kifolyólag minden esetben a fogpótlás készítése előtt egy személyes konzultáció szükséges. A konzultáción szakképzett orvosaink megvizsgálják fogainak állapotát, és teljes körűen tájékoztatják az Ön számára ajánlatos különféle fogpótlási lehetőségekről. A személyes konzultáció tehát azért szükséges, hogy ne csak általánosságban kapjon információt a fogpótlás különböző lehetőségeiről, hanem személyre szabottan, az Önnek legelőnyösebb megoldásokat ismerhesse meg.

–  Miért jó ez a CAD/CAM technológia?
A pontossága és a technológiai hibák előfordulásának kizárása miatt.

A CAD/CAM technológiával készült cirkon pótlások 100%-os pontossággal készülnek. Ennek köszönhető, hogy nagyon tartósak és teljesen élethűek az elkészült fogművek.

– Milyen tartós?
A cirkonból készült fogpótlás tartósságával semmilyen más fogpótlás nem vetekszik. 10 éves szakmai tapasztalatunk, és kísérleti tesztek sokasága bizonyítja ezt.

Nem véletlen, hanem teljesen megszokott dolog, hogy egy cirkóniumból készült pótlást akár élete végéig is viselhet bármilyen probléma jelentkezése nélkül.

Maga cirkónium valamint a CAD/CAM eljárás teszi lehetővé, hogy cirkon pótlásával évtizedeken keresztül, akár élete végéig felhőtlenül tudjon a világra mosolyogni. Rendeltetésszerű használat mellett cirkon fogpótlása évtizedeken keresztüli tartósságát gyakorlatilag semmi sem veszélyezteti. Az egyetlen veszélyforrás csak Ön lehet, mégpedig akkor, ha nem rendeltetésszerűen használja, és nem ápolja fogpótlását.

Ez a veszély sem fenyegeti azonban akkor, ha több éves tapasztalattal rendelkező fogorvosaink ajánlásait betartja, és előírt időközönként elvégeztet rendelőnkben egy kontroll vizsgálatot és fogkő leszedést. Kellő gondossága mellett semmi akadálya nem lesz annak, hogy akár élete végéig is viselje koronáját.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

– Mért olyan fontos a tökéletes pontosság?
A fogpótlás élettartama miatt szükséges a tökéletes pontosság.

A cirkóniumból készülő fogpótlások, koronák minden esetben CAD/CAM technológiával készülnek. Ennek köszönhetően a cirkon pótlások tökéletesen illeszkednek a lecsiszolt, előkészített fogakra. Ez azért fontos, mert ha a korona nem illeszkedik tökéletesen, akkor ételmaradék vagy lepedék kerülhet a fog és korona közé. Így könnyen alászuvasodhat a lecsiszolt fog, és emiatt akár a koronáját is elveszítheti.

Hozzávetőleges pontosságú fogkoronával szeretné veszélyeztetni lecsiszolt foga épségét?

  • A CAD/CAM technológiával készült korona esetén, gondos ápolás mellett az alászuvasodás veszélye lecsiszolt fogát nem veszélyezteti.

– Tényleg tökéletesen élethű?
Igen, tényleg, és erről Ön is meggyőződhet.

Már több esetben tapasztaltuk, hogy miután elkészítettük a cirkon koronát, és behelyeztük azt, maga a páciens se tudta megmondani, hogy melyik fogára készült cirkon korona és melyik a saját foga. Az oldalunkon található „Cirkon korona előtte és utána” pontban Ön is meggyőződhet róla, hogy mennyire élethű tud lenni egy cirkon korona vagy cirkon híd.

– Okozhat allergiát?
Nem, kizárt dolog. Sőt aki fémallergiában szenved, annak csakis fémmentes koronája lehet kockázat nélkül.

A cirkónium korona egyik fő előnye, hogy teljesen allergénmentes. Így akár olyan páciens számára is felhelyezhető a cirkonból készült fogpótlás, aki fém allergiában szenved, és így eddig nem készülhetett neki pótlás.

– Fájdalmas a felhelyezése?
Szuvas foga állapotától függően az előkészületek járhatnak elviselhető fájdalommal, de magának a koronának a felrakása már fájdalommentes.

A Hegedűs Dental egyik fő jellemzője a fájdalommentes fogászat. Maga a felhelyezéskor már fogorvosaink nem végeznek olyan kezelést, ami bármi fájdalommal is járhatna. Az előkészületek során (fog vagy fogak előkezelése, lecsiszolása) fordulhat elő csak fájdalom. Viszont  fogorvosaink már az első érzéstelenítő beadásakor odafigyelnek Önre. Fájdalma minimalizálása érdekében rendelőnk a lehető legvékonyabb érzéstelenítő tűt használja, ezzel is csökkentve már az injekció kellemetlen érzését is.

– Mennyi idő alatt készül el?
Cirkon koronája a megrendeléstől számított akár néhány nap alatt is elkészülhet.

Belvárosi rendelőnkben a cirkon korona tökéletes minőségben azért készülhet el rekord sebességgel, mert saját fogtechnikai laborral rendelkezünk. Nem utazik a lenyomat vagy a minta. Nincs félreértés a fogorvos és a fogtechnikus között. Ezért a végleges fogpótlás – pótolt tag számtól függően – helyben, akár pár nap alatt is elkészülhet.

– A Tartósan kedvező ár csökkentett minőséget jelent?

Nem, semmiképpen sem jelent csökkentett minőséget.

Rendelőnk számára az Ön mosolya az elsődleges. Ennek érdekében alakítottuk ki a tartósan kedvező árakat valamint s kedvezményeinket. Számunkra csak is a tökéletesen elvégzett munka, vagy fogpótlás elfogadható. Így semmi különbséget nem teszünk akkor sem, ha egy kezelés akciós áron történik.

Ön ugyanazt az ellátást, körültekintő szolgáltatást és garanciát kapja a tartósan kedvező árú cirkon korona esetében is, mint normál áras szolgáltatásnál.

Hány év garancia van rá?

Fogászatunk készült cirkon fogpótlásokra 100%-os garanciát vállalunk 2 éven keresztül. Ahhoz hogy a cirkon koronáját hosszútávon élvezni tudja, az általunk nyújtott precizitáson és garancián túl az Ön odafigyelése is szükséges. A garancia pontos részleteit és feltételeit a Garancia menüpontunkban

– Lehet azért hátránya is a cirkon koronának?
Nincs hátránya.

Bár tudjuk, hogy hihetetlenül hangzik, de nincs. A cirkon korona teljesen allergiamentes. A számítógépes technológiának köszönhetően a fogsor bármelyik pontjára készíthető belőle fogpótlás.

Bár, ha végiggondolja, akkor egyetlen hátránya azért mégis van. Mégpedig az, hogy elromlottak a fogai, és egyáltalán szüksége van rá, a korábbi ép és egészséges fogai helyett. Az idő kerekét ugyanis a cirkonból készült korona sem képes visszaforgatni. Erre nem képes még a cirkon korona sem. Ép és egészséges fogai helyett ez sem lehet opció. Tehát vigyázzon fogaira, ameddig csak lehetséges. A cirkon korona is csak egy pótszer, bár kétségtelen, hogy annak a jelenleg ismert legtökéletesebb.

cirkon korona, cirkon fogpotlas, cirkon hid, gyakori kérdések cirkon korona

– Több tagból álló fogpótlásra van szükségem, hidat is készíthetek a cirkonból?
Igen.

Mint említettük a precíz számítógépes tervezésnek köszönhetően bármekkora pótlás készíthető cirkonból. Megfelelő alátámasztási lehetőségek esetén, akár komplett körhíd – teljes fogsor készíthető az Ön számára, legyen szó akár az alsó vagy akár a felső fogívéről.

– Már van cirkon pótlásom, pontosan hogyan is kell tisztán tartani?

Nem nehéz, csupán pár apróbb lépést kell betartani a normál fogmosási rutinhoz képest.

A fogászati koronák – legyen szó implantátumra épített vagy ragasztott típusról,  cirkon koronáról – odafigyelést és mindennapos ápolást igényelnek. Fogai mindennapos ápolásával megakadályozhatja az esetleges problémák időtálló fogpótlást, tisztan tartasa, mosoly, fogapolasés panaszok idő előtti jelentkezését. Egy kis gondoskodással jelentősen meghosszabbíthatja koronája élettartamát.

A helyes fogmosási technika

Az egyik legfontosabb dolog, hogy miután rendelőnkben elkészítettük Önnek tökéletesen élethű cirkon fogpótlását, el kell sajátítania a helyes fogmosási technikát. A páciensek nagy részre nem is gondolná, hogy mennyi gond és probléma lenne elkerülhető, ha a megfelelő technikát alkalmaznák fogmosáskor.

Persze gyerekként mindenki megtanul fogat mosni, de van pár olyan részlet, amit ha nem helyesen sajátítunk el akkor a fogmosás hatékonysága jelentősen csökken. Fontos hogy a megfelelő mozdulatokat alkalmazza a fogkefével. Ilyen például, hogy a fog és az íny találkozásánál úgynevezett söprögető mozdulatokat végezzen, ami az ínytől a fog felé mutat. Ezzel elkerülhető, hogy fogai tisztásakor az ínyt lejjebb nyomva, szabaddá váljanak a fognyaki részekre. Maga az idő tényező se elhanyagolhat, akár mennyire is siet és időpazarlásnak tűnik be kell tartani a 2 perces szabályt.

A fogselyem fontossága

Akármennyire is elpocsékolt időnek tűnik, nem elég csupán a fogkefe használata, fontos hogy fogselyemmel a fog közeit is kitisztítsa. Ez igaz a cirkon koronákra és hidakra is. Persze itt azért egy kicsit más helyzet, mert egy cirkon híd estén a pótláson nincs fogköz. Ilyenkor a fogselymet a híd alá, az íny fölé szükséges befűzni és onnan kell minden lerakodott lepedéket eltávolítani. Természetesen rendelőnkben lehetőség van, dentálhigiéniai tanácsadásra, ahol magasan képzett kollégáink minden szükséges információt megosztanak a páciensekkel.

– Tényleg ennyire fontos a fogkő levétel is?

Abszolút igen.

A helyes fogápolási technika mellett is képződni tud fogkő, amit rendszeresen el kell távolítani. Maga a fogkő képződése abszolút egyén függő, hiszen a fogápolási szokásokon túl, maga a genetika is befolyásolja.

Amennyiben nem fordít kellő figyelmet rá a kialakult fogkő folyamatosan nő. A fogkő ideális környezet a szájban lévő baktériumok letelepedéséhez. Ezért nem véletlen, hogy a fogkő növekedésével a szájban lévő baktériumok száma is jelentősen megemelkedik. Az íny folyamatos irritációja miatt az íny elkezd vérezni. Különböző gyulladásos folyamatok léphetnek fel, amelynek hatására a fogíny visszahúzódik, és a csontállomány is sorvadni kezd.

Az ínysorvadás akár a fog elvestéséhez is vezethet, így maga a tartó/pillér fog is akár kieshet, és búcsút inthet a CAD/CAM technológiával készült pótlásának.  Ennek elkerülése érdekében cirkon koronából készült pótlások esetén legalább fél évente szükséges felkeresni rendelőnket fogkő levételre és kontroll vizsgálatra.

– Pontosan mi történik a félévenkénti kontroll vizsgálaton?

A félévenkénti ellenőrzés alkalmából kollégáink eltávolítják a lerakodásokat, fogköveket. Az ellenőrzés során alaposan átvizsgálják a pótlást, hogy minden ponton tökéletesen záródik-e. A félévenkénti rendszeres ellenőrzés fontos célja felmérni azt is, hogy történt-e bármilyen elváltozás, ami befolyásolná az elkészült cirkon korona vagy híd élettartamát.

A fogaira való rendszeres odafigyeléssel, és a félévente esedékes kontroll vizsgálattal akár örök életűek is maradhatnak cirkóniumból készült fogpótlásai.

*: Hogy pontosan mitől is tartozik a fémmentes fogpótlások közé a cirkon korona és mi áll a kémia háttérben az alábbi oldalon található meg.

Cirkon korona tévhitek és kémia háttérl

Választ kapott a kérdésére?

Habár bemutattok Önnek mik a leggyakoribb kérdések a cirkon koronáról, Önnek lenne még egyéb kérdése is mielőtt véglegesen döntene a cirkon fogpótlásáról?

Kérjük töltse ki az űrlapot, írja le a kérdését vagy jelentkezzen be személyes konzultációra, ahol személyre szabott javaslatot kap fogpótlására. Az űrlap elküldése után munkatársaink egy-két  munkanapon belül felhívják Önt telefonon.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatban:

Cirkon korona

Mi a cirkónium?
Cirkon korona 7 előnye
Cirkon korona előtte-utána

Cirkon korona készítése laborunkban