A fogászat egy igen kényes kérdés az emberek életében. Ez első sorban a fájdalomtól való félelem miatt alakult ki, hiszen ki szeretne egy olyan kezelésen részt venni, ami fájdalommal jár. Azért, hogy ezt a kialakult sztereotípiát megváltoztassuk, a Hegedűs Dental elkötelezett híve a fájdalommentes fogászat kialakításának. Fogászati rendelőnkben ezért kiemelt figyelmet fordítunk az érzéstelenítésre, ami mellett minden kezelést a legnagyobb odafigyeléssel és precizitással végeznek a sok éves tapasztalattal rendelkező fogorvos kollégáink. Már az érzéstelenítőt is minden esetben igyekeznek a fogorvos kollégáink úgy beadni Önnek, hogy Ön szinte ne is lássa az injekciós tűt, hiszen sokan már a látványtól is stresszes állapotba kerülnek. Az érzéstelenítő hatását tovább növeljük azzal, hogy a normál érzéstelenítő szernél egy jóval hatásosabb készítményt használunk, ami lehetővé teszi, hogy egy hosszadalmasabb beavatkozás is az elejétől a végéig fájdalommentes legyen.

Fogászati probléma

Ön is csak akkor keresi fel a fogászatot, ha már komolyabb, esetleg, fájdalommal járó fogászati problémája van?

A témával kapcsolatban:

Fogtömés

Digitális röntgen
Bölcsességfog eltávolítás
Gyökérkezelés

Cirkon korona

Szeretnénk megnyugtatni,  ez nem egyedi eset. Sajnos a korábbi kellemetlen tapasztalatok miatt ez sokaknál egy  berögzült  rossz szokás, hogy a fogorvost csak akkor keresi fel, ha már fájdalmai vannak.  Pedig, ahogy az élet más területén,  úgy a fogászaton is a prevenció kiemelt fontossággal bír.

Ha már fájdalommal járó fogászati problémája van, könnyen előfordulhat, hogy csak hosszadalmasabb és komolyabb fogászati beavatkozással lehet megmenteni a fogát, vagy végső esetben csak a húzás marad.  Pedig a problémák nagy része egy viszonylag egyszerű fogkővel vagy szuvasodással szokott kezdődni.  Azonban, ha a fogkövet nem távolítjuk el, vagy a pici szuvassággal nem foglalkozunk, akkor gyulladás léphet fel, a korábban kicsi szuvasság egyre nagyobb lesz, esetleg már a fog belső részét is érinti, akkor már nagy az esély arra, hogy nem elég csupán egy esztétikus tömést készíteni, hanem már a fájdalom megszüntetése miatt gyökérkezelésre lehet szükség, a tömés helyett pedig már csak egy betét (inlay/onlay) vagy korona felhelyezése oldja meg a problémát.

Mikor keressük fel a fogászatot

Ha Ön legalább fél évente egy alkalommal felkeresi Budapest belvárosában lévő fogászatunkat egy kontroll vizsgálat illetve egy fogkő eltávolítás erejéig, nagyon könnyen elkerülheti a komolyabb fogászati beavatkozás szükségességét.

A folyamatos kontroll vizsgálatok nagy előnye, hogy már igen korai szakaszban észrevehető a szuvasodás. Ilyenkor jó eséllyel a probléma még egy apróbb, fogszínnel megegyező esztétikus fogtöméssel megoldható.

Természetesen akkor sincs minden veszve, ha már fájdalommal járó problémája van.  Ilyen esetben is igyekszünk megtalálni Önnek a lehető legjobb megoldást. Sajnos, ha már a fájdalmak is jelentkeznek, nagy a valószínűsége, hogy a fog szuvasodás gyulladás okozott a fog gyökerénél.  Ez nem jelent egyet azzal, hogy mindenképp gyökérkezelni kellene a fogát, de ha a caries elérte a fog belső részét, akkor sajnos nincs más lehetőség.  Mindenképp szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a gyökérkezelés esetén több  alkalomra is szükség lehet, ami mindenképp meghosszabbítja a gyógyulási folyamatot.  Ezért nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy a fogászatban milyen rendkívül fontos a prevenció és a legalább félévenkénti kontroll.

A Hegedűs Dental fogászatról

Azért,  hogy Önnek semmilyen kétsége ne legyen a fogászati kezelésével kapcsolatban, első lépésként szeretnénk Önnek bemutatni a Hegedűs Dental fogászati központját.

Fogászati központunk elhelyezkedés igen kedvező, Budapest belvárosában található. Egész pontosan a Hegedűs Gyula utcában, a Nyugati pályaudvar és a Jászai Mari tér között. Ennek a kiváló elhelyezkedésnek köszönhetően mind tömegközlekedéssel, mind pedig gépjárművel nagyon könnyen  megközelíthető a fogászati rendelő. A vidékről vagy esetleg messzebbről érkezők számára pedig a Nyugati pályaudvar közelsége jelenthet igazán előnyt.

A Hegedűs Dental fogászati rendelőjének kialakításakor igyekeztünk egy barátságos és mégis modern környezetet kialakítani. Fogászati rendelőnkbe belépve egy különálló recepció fogadja Önt, ahol empatikus és kedves kolléganőnk üdvözli, majd bekíséri  a tágas váróba, ahol kitöltheti a szükséges páciens kérdőívet. Ezután kollégánk rögzíti az Ön által megadott adatokat, majd ez alapján kezelő orvosa behívja a rendelőbe, ahol a fogászati kezelés történik.

Habár fogászatunk alapvetően előzetes időpont foglalás és berendelés alapján működik, sajnos még így is előfordulhat, hogy valami előre nem látható probléma (például az előző páciens kezelése elhúzódik) Önnek néhány percet várakoznia kell.  Éppen ezért egy olyan váró helyiséget alakítottunk ki, ahol Ön kényelmesen helyet tud foglalni, amíg kollégáink behívják a fogászati rendelőbe.

Miben nyújt Önnek a Hegedűs Dental kiválót

Beszéltünk már Önnek a fogászat kialakításáról, a belső elrendezésről, de természetesen mi is tudjuk, hogy ezek mit sem érnek a professzionális fogászati kezelések nélkül. Szeretnénk az alábbiakban bemutatni, hogy a Hegedűs Dental Fogászati és Cirkon központ milyen fogászati területeken tud kimagasló kezeléseket nyújtani, hogy Ön bizalommal fordulhasson hozzánk.

Cirkon korona

A cirkon korona esetén többen arra gondolnak, hogy valakinél foghiány van és annak a fogászat,cirkon koronapótlására szolgál. Azonban ez nem így van, nem csupán ebben az esetben lehet szükség cirkon korona felhelyezésére.  Sokszor problémát okoz, hogy a gyökérkezelt fog elszíneződik, sötétebb a többi fognál, vagy olyan nagy a szuvasodás, hogy egy töméshez már nem elegendő a foganyag. Ilyenkor tökéletes megoldás lehet a cirkon korona felhelyezése. Előfordulhat, hogy a megfelelő tartás és szilárdság eléréséhez a fogba egy csap behelyezésére is szükség van, amire így már el lehet készíteni a cirkon koronát.

A cirkon egy kiemelkedő anyag a fogászatban. A cirkóniumból készülő koronák vagy hidak esetén a fogpótlás nem tartalmaz fémet, sem a korona váza, sem a váz borítása, hiszen a cirkon korona váz kerámia leplezést kap. Így a cirkon fogpótlás teljes mértékig allergiamentes. Mindezek mellett a cirkónium megmunkálható számítógépes technológiával. A Hegedűs Dental fogászati rendelőjében minden cirkon fogpótlást CAD/CAM technológiával készítünk, ami garantálja a tökéletes illeszkedést, az élethű formát és a gyönyörű színt. Saját laborunkban a fogkorona tervezése és megmunkálása is számítógép által vezérelt gépekkel történik, így az itt elkészült fogpótlások század milliméter pontosan illeszkednek a fogorvosa által előkészített fogra, az Ön segítségével pedig kiválasztjuk a legmegfelelőbb színt és formát, hogy a lehető legelégedettebben legyen a cirkon fogpótlásával.

Esztétikus fogtömés

Az esztétikus fogtömések megjelenését a páciensek szépség és tökéletesség iránti vágya hozta létre. Ezt nem jelent mást, mint hogy a fogtömés egy speciális fényre kötő anyagból kerül elkészítésre. Ez az anyag a fog színével megegyező, csupán a színét tekintve szinte nem is tudja megmondani, hogy a fogtömés melyik fogba, hova került.

Azonban nem csak a színének kell tökéletesnek lenni a tömésnek, hanem a tömött fog felszínét is úgy kell kialakítani, hogy az legjobban hasonlítson az eredeti fog barázdáira és felületére.

Ahhoz,  hogy a fogtömés ilyen módon kerüljön kialakításra természetesen több időre és odafigyelésre van szükség, azonban a Hegedűs Dental rendelőjében csak az Ön mosolya számít. Rendelőnkben a legnagyobb körültekintéssel és szakmai hozzáértéssel kizárólag esztétikus fogtöméseket készítünk.

Hollywoodi mosoly, fogfehérítésnek köszönhetően

fogfeherites, fogaszat, hegedus dental

Gondoljunk csak bele, milyen fontos külső megítélésünkben fogaink színe. A fehérebb fogak mindig is esztétikusabbnak tűnnek.  Ugyan olyan meghatározó az ápolt külső, mint az egészséges mosoly. Sokszor külsőségek alapján ítélnek meg bennünket, véleményt formálnak rólunk akár egy tiszta vagy éppen koszos cipő alapján is, akkor beláthatjuk, hogy mennyire fontos, hogy egészséges, ápolt, fehér fogaink legyenek. A fogfehérítés pont ebben tud segíteni Önnek, hiszen a mindenkit lehengerlő mosoly záloga a gyönyörűen fehér fog.

Nézze csak meg a nagy hollywoodi sztárokat. Szinte kivétel nélkül mindenki, hófehér szinte papírlap fehérségű fogakkal büszkélkedhet. Ez többnyire nálunk sem természetes, genetikai adottság, hanem legtöbbször a fogfehérítési fogászati beavatkozásnak köszönhető.

A fogfehérítés első és legfontosabb lépése a tiszta fogazat. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a fogfehérítés előtt a fogairól el kell távolítani a fogkövet és minden egyéb lerakodást, csak ez után végezhető el a fogászati fogfehérítési eljárás.

Fogászati rendelőnk kialakításakor törekedtünk arra, hogy a szolgáltatásainkat minden páciensünk számára a lehető legkedvezőbb áron tudjuk biztosítani.  A kedvező ár mellett fő szempont volt még az árak átláthatósága. A Hegedűs Dental rendelőjében Önnek a kezelés alkalmával semmilyen rejtett költséggel nem kell számolnia, ez így van a fogfehérítésnél is. Belvárosi fogászatunkon a fogfehérítés egy teljes körű, professzionális szájhigiéniai kezelést jelent, amely természetesen tartalmazza a fogkő levételt is mindkét fogíven.

Fogászat, ahol minden megtalálható

Fogászat, ahol Ön tényleg megtalál mindent egy helyen. Fogászati rendelőnkben valóban csak az Ön mosolya számít. Ennek érdekében igyekeztünk helyben kialakítani minden szükséges rész egységet,   hogy sem Önnek, sem a fogászati rendelőnkben készített fogpótlásának ne kelljen elhagynia a Hegedűs Dental épületét.

A teljes kényelem és a teljes körű kiszolgálás érdekében rendelőnkben külön fogászati röntgen helyiség található digitális panoráma röntgennel, intra orális röntgennel és CBCT készülékkel felszerelve, saját praxis laborral rendelkezünk. A fogászati kezeléseket modern eszközökkel felszerelt, magas színvonalú fogászati helyiségekben a legmodernebb anyagokkal végezzük Önnek.

Digitális fogászati röntgen

A precíz és tökéletes kezelés alapja a pontos diagnosztizálás. Ennek elengedhetetlen feltétele a digitális intraorális, digitális panoráma röntgen és digitális fogászati CBCT.

Rendelőnkben egy fejlett számítógépes hálózatot hoztunk létre, így az elkészített felvételek azonnal megjelennek az Önt kezelő fogorvosnál.  Amikor a röntgen helyiségből visszafárad a kezelő helyiségbe, fogorvosa az Ön kezelését már a pontos fogászati képe alapján tudja elkezdeni vagy tovább folytatni. Nagyon fontos, hogy időnként kezelés közben is szükségessé válik röntgen felvétel készítése, aminek rendelőnkben nincs akadálya, így a kezelést zavartalanul lehet végezni.

A Hegedűs Dental rendelőjében található még egy kifejezetten fogászati célokra megalkotott 3D fogászati CT készülék is. Ez a készülék működés közben, hasonlóan a panoráma röntgenhez, a felvétel  készítéséhez a páciens feje körül forog. A különbség a panoráma röntgen és a CT között az, hogy a CT  forgása közben több száz önálló röntgenképet készít, amit egy CT képalkotó software helyez egymásra, így hozva létre a 3 dimenziós képet.

Egy ilyen felvétel kiemelkedő fontossággal bírhat egy bölcsességfog eltávolításakor, implantátum behelyezésekor pedig elengedhetetlen.

Professzionális és modern fogászat

Nagyon fontos, hogy milyen az a környezet, ahol a kezelések történnek, megnyugtató vagy inkább tovább növeli az amúgy is meglévő kezdeti feszültséget. Mivel úgy gondoljuk, hogy a rendelők leírásánál sokkal többet mond néhány fotó, ezért inkább képeken szeretnénk megmutatni Önnek, milyenek a kezelő helyiségek a Hegedűs Dental Fogászati és Cirkon központban.

fogaszat, budapest, hegedus dental

fogaszati rendelo, fogorvosi rendelo, hegedus dental

A képek alapján Ön is láthatja, hogy rendelőinket a lehető legjobban és legmodernebben eszközökkel szereltük fel, de emellett természetesen kellemes, barátságos hangulat kialakítására törekedtünk. Hiszen egy megnyugtató környezet már fél siker a fogászati kezeléshez. Fogászatunkon mindenhol tágas terek, kellemes színek, minőségi kiegészítők várják Önt, hogy szinte el tudjon feledkezni arról, hogy egy fogorvosi rendelőbe lépett. Hiszünk benne, hogy a fogászati kezelésnek nem kell kellemetlen élménynek lenni, hanem az csupán egészségünk megőrzésének egy szükséges és természetes vele járója.

Cirkon Centrum®, a cirkon koronák gyártó központja

Ki szeretne hosszú heteket várni arra, hogy elkészüljön a rég várt fogpótlása. Fogorvosi rendelőnk mindent megtesz annak érdekében, hogy Ön a lehető legrövidebb időn belül megkaphassa a fogpótlását. A magas szakmai színvonal mellett kiemelkedő fontosságúnak tartjuk a gyorsaságot is. Ennek érdekében hoztuk létre a Cirkon Centrum®-ot, ami nem más, mint a Hegedűs Dental fogászat fogtechnikai praxislaborja.

Tapasztalataink alapján arra a megállapításra jutottunk, hogy fogkorona készítésében az egyik legnagyobb idő tényező maga a szállítás.  Alap esetben, praxislabor nélkül, egy fogkorona elkészítése úgy történik, hogy a fogorvosi rendelőben az Ön fogáról lenyomatot készítenek, a lenyomatot el kell szállítani egy fogtechnikai laborba. A fogtechnikai labor a lenyomat alapján készít egy gipsz mintát, majd ennek segítségével elkészíti a fogpótlás vázát. Az elkészült vázat a laborból vissza kell szállítani a fogorvosi rendelőbe, ahol a fogorvos egy próba során ellenőrzi, hogy a váz megfelelően záródik, megfelel-e minden követelménynek. Az Ön fogorvosa a váz ellenőrzése után következő lépésként visszaküldi a vázat a fogtechnikának, ahol a vázra kerámia réteget visznek fel, így elkészül a végleges munka, az Ön fogpótlása. A labor ezek után a kész munkát újra visszaszállítja a rendelőbe, ahol az Ön fogorvosa be tudja Önnek ragasztani az így elkészített fogpótlást.

Budapest egy európai nagyváros, ennek tükrében és saját tapasztalataink alapján megállapíthatjuk, hogy nem is olyan egyszerű a közlekedés, főleg csúcsidőben. Ennek ismeretében gondoljuk csak át, mennyi időt vennének igénybe az előbb leírt szállítások oda-vissza a rendelő és a labor között, ha a rendelőnek nincs helyben saját praxislaborja.

Annak érdekében, hogy kiküszöböljük a rengeteg időveszteséget, amit a szállítás okoz, fogászati rendelőnk helyben saját praxislabort hozott létre, ahol minden szállítás csak pár lépés az épületen belül. Ez a megtakarított idő biztosítja Önnek, hogy a lehető leghamarabb elkészüljön a fogpótlása, fogkoronája, hogy minél hamarabb magabiztosan, felszabadultan nevethessen, hogy a rágás újra természetes legyen.

A saját fogtechnikai labornak a gyorsaságon kívül másik nagy előnye az évek során felhalmozódott szakmai tapasztalat. Fogtechnikai laborunk kifejezetten cirkóniumból készült fogpótlásokra specializálódót, a Cirkon Centrumot a legmodernebb berendezésekkel, készülékekkel szereltük fel, mivel a cirkon fogpótlásokkal szemben támasztott egyik legfontosabb és legalapvetőbb elvárás, hogy az elkészült fogmű tökéletesen élethű legyen.  Saját fogtechnikai laborunk és magas szaktudással rendelkező technikus kollégáink a Cirkon Centrum®-ban pontosan ennek az elvárásnak tudnak megfelelni, kiegészítve és segítve az Ön kezelő orvosa munkáját. Hiszen ugyanúgy, mint a fogorvosának és a rendelő minden más személyzetének, a technikus kollégáink számára is a tökéletesség és a precizitás az elsődleges. Ez nyújt garanciát arra, hogy Ön az elkészült fogpótlásával, fogkoronájával elégedetten és boldogan távozzon a Hegedűs Dental fogászati rendelőjéből.

Kérdése lenne valamilyen fogászati problémával kapcsolatban? Szeretné ha újra önfeledten tudna mosolyogni a világra?

Kérjen ingyenes visszahívást kollégáinktól és a lehető legrövidebb időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot

[contact-form-7 404 "Nem található"]

A témával kapcsolatban:

Fogtömés

Digitális röntgen
Bölcsességfog eltávolítás
Gyökérkezelés

Cirkon korona