Ékszer a fogra? – Fogékszer

Miért ne? Nem újkeletű találmány, hiszen már az ókori egyiptomi népek vagy a Maják is előszeretettel díszítették fogaikat drágakőbe burkolva, így kihangsúlyozva mosolyukat, szép fogsorukat.

Ha drágakőből ma sokan nem is tehetik meg, de kristályok és nemesfém költségkímélőbb kombinációjaként megalkotott apró figurákkal ma már sokan varázsolják egyedivé fogsorukat. A felső kismetszőre vagy szemfogra ragasztott apró ékszer nem káros az egészségre. Vannak, akik csak alkalmanként, parti-ékszerként viselik, de akár 1-2 évig is a helyén marad. Bárkinél alkalmazható. A lényeg, hogy otthon, házilag ne próbálkozzunk a fogékszer felhelyezésével, mert a száj nyálkahártyáján keresztül káros, mérgező anyagok szívódnak fel, ami komoly egészségügyi problémákat okozhat.

fogekszer_akcio_dental_fogaszat_hegedus_dental

Az ékszer felhelyezése előtt a fogorvos megtisztítja a fogakat-ez legtöbbször a fogkő eltávolítását és polírozást jelent. Majd speciális ragasztóanyaggal rögzíti a kiválasztott Swarowski ékszert, a művelet után azonnal lehet enni, inni. Hiába azonban az ékszer, ha szabálytalan, kusza a fogazat-erre nem érdemes még egy csillogó kővel is felhívni a figyelmet. Az elszíneződés is akadálya lehet az ékszer viselésének, hiszen a sárga vagy sötét színű fog nem túl szép látvány az ékszer alatt. Ez esetben érdemes fogfehérítést alkalmazni a felhelyezés előtt.

Az ékszer könnyen eltávolítható, anélkül, hogy a fogzománc károsodna. Egyetlen hátránya, hogy nem túl tartós: fél évtől maximum 2 évig marad a fogon.