Amikor megérik bennünk az elhatározás, hogy ideje lenne felkeresni a fogorvosunkat, egy kicsit megtorpanhatunk, hiszen biztosak akarunk benne lenni, hogy minden a lehető legsimábban fog menni és boldogan, elégedetten hagyhatjuk el a fogorvosi rendelőt.

  1. A megfelelő fogorvos kiválasztása

Az első és legalapvetőbb lépés, hogy döntsük el, kihez szeretnénk elmenni az aktuális ellenőrzés, beavatkozás kapcsán. Sajnos a fogászatra általában  félelmetes, fájdalmas dologként tekintünk. A Hegedűs Dental csapata pont ezért azt a célt tűzte ki,  hogy rendelőnkből minden páciens széles mosollyal és maximális elégedettséggel  távozzon. Fogászatunkon garantált, hogy Ön a legjobb kezelésben fog részesülni és munkatársaink minden kezelést a lehető legteljesebb fájdalommenteséggel végeznek el, így Ön ha minket választ, búcsút inthet ennek az alapvető tévhitnek.

  1. Egyeztessünk időpontot!

Nem mindig szerencsés váratlanul betoppanni a fogászatra, hiszen ilyenkor megvan az esélye, hogy sok időt kell várakozással eltöltenünk. Ha azonban időpontra érkezünk, akkor egyből vagy csak egy minimális várakozás után ülhetünk is a székbe.

  1. A Hegedűs Dental-nál még az érzéstelenítés is fájdalommentes!

Már időpontot foglalt, az első benyomásnak köszönhetően az alapvető félelme is már a múlté. Még is azért van egy dolog, amitől a páciensek nagy részében félelem támad. Ez nem más, mint maga a fájdalomcsillapítás, vagyis a fájdalomcsillapító injekció. Rendelőnkben ettől sem kell tartania, hiszen fogorvos kollégáink minden esetben megpróbálják a lehető legnagyobb odafigyeléssel és kíméletességgel beadni az injekciót, aminek köszönhetően sokszor már csak azt fogja észrevenni, hogy Doktor Úr vagy Doktor Nő már végzett is, és Ön semmit sem érzett az injekcióból.

  1. Tájékozódjunk a kezelés várható időtartamáról!

Jobb, ha minél kevesebb kérdőjellel a fejünkben érkezünk meg a fogorvoshoz. Ha előre tudjuk, hogy mi fog velünk történni a rendelőben, s várhatóan mennyi időt vesz igénybe az ellenőrzés/kezelés, akkor garantáltan nyugodtabbak leszünk mindvégig.

  1. Parkolási lehetőségek felmérése

Egy fogorvosi kezelés előtt senkinek sem hiányzik, hogy a parkolás vagy az esetleges késedelem miatt aggódjon, ezért jobb, ha megtervezzük az utunkat, a járművet, amivel érkezünk, a parkolási lehetőségeket és a parkolási díjakat. Ehhez használhatunk internetes adatbázisokat, térképeket, de a fogászaton dolgozóktól is érdeklődhetünk telefonon.

Fogászatunk közvetlen szomszédságában található egy parkoló udvar, ahol biztosan találhatunk számunkra megfelelő parkoló helyet. Ha mégsem szeretnénk, hogy féltett autónk a szabad ég alatt álljon, akkor pedig a Vígszínház mögött található NH Hotel Budapest mélygarázsát ajánljuk.

  1. Gondoskodjunk a hazaútról!

Egyes komplikáltabb beavatkozások esetén néhány órán keresztül nem javasolt az autóvezetés, ezért jobb, ha erről is előre tájékozódunk, nehogy váratlan meglepetés érjen minket. Természetesen ilyen kezelések előtt kollégáink külön felhívják a páciens figyelmét, hogy a kezelés után nem javasolt az autóvezetés.

 

  1. Homeopátiás nyugtatók, egyéb gyógyszerek

Sajnos mindezek dacára is előfordulhat, hogy még is kicsit izgatottabbak vagyunk a kezelés miatt. Ilyen esetben javasoljuk szakorvos felkeresését, aki megfelelő természetes vagy mesterséges nyugtatószereket tud ajánlani. Ha ilyen megoldáshoz fordulna, akkor kérjük, a kezelés előtt mindenképpen hívja fel a fogorvos kollégánk figyelmét erre, mert egy-egy kezelés esetében ennek fontos jelentősége lehet.

  1. Jutalmazzuk magunkat!

Ha túl vagyunk a beavatkozáson, miért ne jutalmazhatnánk magunkat egy kis vásárlással vagy egy szabad nappal? Amennyiben komolyabb beavatkozást (foghúzás, implantáció) végeznek rajtunk, jobb is, ha egy nap pihenőt beiktatunk, így az első huszonnégy órára javasolt tanácsokat (dohányzás elhagyása, speciális étkezés, jegelés, stb.) is sokkal könnyebb lesz betartani.