D-Vitamin Hiányának Kezelése Budapest Hegedűs Dental Fogászat

D-Vitamin Hiányának Kezelése Hegedűs Dental Fogászat - BudapestA fogszuvasodás kialakulásának hátterében nem csak a megfelelő szájápolás hiánya vagy helytelen táplálkozási szokások állhatnak, előfordulhat, hogy szervezetünk létfontosságú vitaminokból és ásványi anyagokból szenved hiányt, ezáltal a fogzománc nem képes kellő módon védekezni az őt érő hatásokkal szemben. D-vitamin hiányában szervezetünk számos betegségre hajlamossá válhat.

Ilyen probléma lehet a fogszuvasodás vagy caries kialakulása. Sajnos a D-Vitamin hiányának egyik hatása lehet, hogy a fogzománcon fehér foltok jelenek meg. Ezek a foltok ásványi anyag veszteségre utalnak. Ezek a területeken sokkal könnyebben alakulhatnak ki szuvas részek.

Ha már kialakult a szuvasodás elengedhetetlen annak kezelése. Sokan nem tudják de egy elhanyagolt caries akár a fog elvesztéséhez is vezethet. Tapasztalt fogorvos csapatunk, minden szuvasodást a legmodernebb technológiával kezel. Így Önnek nem kell aggódnia fogai épsége miatt.

A táplálkozás hatására szájüregben keletkező savak könnyebben megbonthatják ezt a sérült területet. Mivel a D-vitamin jelentős részét napfény hatására állítja elő a szervezetünk, a téli hónapokban kiemelten ügyeljünk rá, hogy szervezetünk elegendő vitaminhoz jusson. Természetes forrásokból (halolaj, tojássárgája, vaj) nehéz pótolni azt a mennyiségű D-vitamint, melyre szervezetünknek szüksége van, ezért télen érdemes kiegészítő vitaminkészítményeket vásárolni.

A vitamin pótlása mellett a másik fő lépés, hogy Önnek legalább félévenként szüksége megjelennie fogorvosánál egy kontroll vizsgálaton. Csak így állítható meg vagy vehető észre időben a szuvasodás. Egy ilyen kontroll vizsgálat során fogorvos kollégánk precízen ellenőrzi a fogai állapotát. Ha esetleg bármi elváltozást tapasztalt akkor készít Önnek egy digitális panoráma röntgen felvételt vagy egy intraorális fogröntgent, hogy azonosítani tudja, hogy milyen mélységű a caries. Ezek után Önnel közösen kialakítanak egy ütem tervet, hogy a fogtömés milyen időpontokban készüljön el.

Bizonytalan fogai állapotába?

A téli hónapok beköszöntével Önben is joggal merül fel a kérdés, hogy Önt érinti a D-vitamin hiánya. Ezt a bizonytalanságot tapasztalt fogorvos csapatunk  azonnal el tudja Önben oszlatni. Ehhez Önnek nem kell mást tennie, csak vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kérjen kollégánktól visszahívást és egyeztessen egy időpontot egy kontroll vizsgálatra.

Jelentkezés Most

 

Forrás: Dr. med Dániel