Porcelán héj,  porcelán korona – Tökéletes mosoly titka

Szeretné Ön is tudni, mitől olyan tökéletes a sztárok és a médiaszemélyiségek mosolya?

Eláruljuk most Önnek is a sztár mosoly titkát. Ez nem más, mint a porcelán héj.

A porcelán héj kiváló lehetőség a fogazat esztétikai korrekciójára. A budapesti Hegedűs Dental fogászati rendelőjében ennek a különleges technikának az alkalmazásával segítünk tökéletessé varázsolni az Ön mosolyát. A megoldás a fogak elülső felszínére ragasztott, leheletvékony kerámia héj.

A témával kapcsolatban:

Cirkon korona akció Cirkon korona Fogfehérítés

Előnyös tulajdonságai miatt nagyon rövid idő alatt az egyik legkedveltebb esztétikai fogászati beavatkozássá vált a páciensek körében.  A porcelán héj népszerűségét a hibátlan esztétikai megjelenés mellett az elkészítésének kiemelkedő gyorsasága tovább növelte. Ezzel a precíz, kifinomult technológiával akár egy hét leforgása alatt hibátlan mosollyal tud a világra mosolyogni.

Mi is valójában a porcelán héj?porcelán héj, préskerámia héj

A porcelán héj nem más, mint egy extra vékony kerámia lap, ami készülhet E-MAX préskerámiából és cirkóniumból.  Ez a kerámia héj kerül felragasztásra a fog külső, ajkak felüli részére. Így láthatatlanná válik az alatta lévő fog elszíneződése, formai hibája.  A héjak felhelyezése után a páciensek igazi hollywoodi mosollyal távozhatnak a Hegedűs Dental rendelőjéből.

Mikor kiváló megoldás a porcelán héj?

Zavarja fogai elszíneződése? Gondot okoz fogai szabálytalan állása? Esetleg mindkét probléma fennáll? Hibátlan, tökéletes mosolyt szeretne, hófehér szabályos fogakkal?
A porcelán héj alkalmazását, ahogy már korábban említettük leginkább az esztétikai hibák kiküszöbölésére alkották meg. Ilyenek például a különböző elszíneződések, barázdák eltüntetése, a torlódott, rendezetlen fogsor korrigálása. Sajnos foghiány pótlására a héj nem alkalmas, azonban ekkor sincs ok az elkeseredésre, mert ezen is tudunk segíteni. Foghiány esetén keresse fel cirkon korona oldalunkat, ahol tökéletes megoldást kínálunk erre a problémájára is!

Elszíneződések

Sajnos a fogzománc elszíneződése elég gyakori probléma. Természetesen vannak olyan esetek, amikor a fogkő levétel, polírozás vagy egy fogfehérítés is tökéletes megoldást tud nyújtani. Azonban előfordulhat, hogy Ön az eredeti fogszínével nem elégedett, vagy olyan elszíneződések vannak a fogán, amik nem kezelhetőek ezekkel a módszerekkel. Ilyen eset például a front fogakon jelentkező fehér, fluorid folt. Ez a legtöbb páciensnél gyerekkorban alakul ki és akár egy életen át elkíséri. Ezekben az esetekben nem hatásos kezelés a fogfehérítés, hiszen a fogfehérítésnél a fog teljes elülső felületére felkerül a fehérítő anyag, így a fluorid folt is kivilágosodik, önálló életre kel, így a probléma továbbra is fennáll.

Amikor a fogfehérítés nem tudja a kívánt hatást elérni esetleges genetikai adottságok, vagy a túlzott elszíneződés miatt, akkor nyújt kiváló alternatívát a kerámia héj. Hiszen a kerámia héj segítségével a front régióban szinte hófehérré változtathatjuk fogait, még tökéletesebbé varázsolva az Ön mosolyát.

Fogszabályzás fogszabályzó nélkül

Nem lehetetlen!

Nagyon sok páciensük életében jelentkező probléma, hogy a bölcsességfogak előtörésekor nincs elég hely a fogak számára az álkapocsban, a fogak torlódnak. Ekkor az első lépés a bölcsességfog húzás. A fogak torlódása és a rendezetlensége viszont ezek után is fennmarad.
Az így kialakult helyzet sok esetben orvosolható porcelán vagy kerámia héj felhelyezésével.

Hogyan készül a porcelán héj?

Szeretnénk bemutatni a porcelán héj készítésének teljes folyamatát, hogy Ön is kellő ismeretekkel rendelkezzen arról, hogyan készítjük el Önnek tökéletes porcelán héját a Hegedűs Dental rendelőjében.

A Hegedűs Dental fogorvosi rendelőjében fogainak esztétikai átalakítása egy  személyes konzultációval kezdődik. A konzultáció alkalmával a fogorvos alaposan kikérdezi Önt, hogy milyen változtatásokat szeretne. Fogazatának alapos felmérését digitális panoráma röntgen segíti, melyet helyben elkészítünk Önnek budapesti fogorvosi rendelőnkben.

Ahogy más fogpótlás esetén is, a tapasztalt fogorvos kollégánk helyi érzéstelenítéssel kezdi meg a fogak előkészítését, csiszolását, hogy lehetőleg fájdalommentes legyen a kezelés.

A fog preparálása során fogorvosa a fogzománc legfelső rétegét csiszolja le. Fontos tényező, hogy míg a fogpótlás során a fog teljes korona része lecsiszolásra kerül az előkészítés során, addig a porcelán héj esetében csupán a fog front részén, minimális vastagságban kell lecsiszolni a fogzománcot a kívánt mértékig. Ez természetesen sokkal kisebb beavatkozást jelent, mint a korona előkészítése.

A következő lépés a lenyomatvétel. Itt a fogorvosa lenyomatot vesz az előkészített fogairól, ezután a lenyomat átkerül az épületen belül található fogtechnikai laborunkba. Itt egy magasan képzett fogtechnikus készíti el a héjat arra a kívánt fogszínre, amit Ön korábban kiválasztott a fogorvosával.

Az elkészült héjakat a fogorvos maximális precizitással ragasztja fel az Ön előkészített fogaira.  A porcelán héj ragasztása speciális, kifejezetten erre a célra szolgáló ragasztóval, a lehető legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel történik, így a kellő odafigyeléssel és szájápolással a héj leválásának lehetősége minimális szintre csökken.

A porcelán héj beragasztás után Ön már a tökéletesen esztétikus és fehér fogaival távozhat rendelőnkből. A porcelán héj rendkívül tartós, így Ön is a lehető legtovább élvezheti a porcelán héjak által nyújtott szépséget és tökéletességet.

Milyen előnyei vannak?porcelán héj, fogászat, hegedus dental

 • anitallergén megoldás, teljesen fémmentes
 • tartós megoldás
 • tökéletesen élethű
 • az idő előre haladtával sem színeződik el
 • minimális csiszolással kerül felhelyezésre
 • a porcelán héj anyaga rendkívüli módon hasonlít az eredeti fogzománchoz.
 • kiemelkedően magas esztétikum

Készül komplett korona is ezzel a megoldással?

Erre egyértelmű igen a válaszunk. Ezt nevezzük porcelán vagy préskerámia koronának.

Az ilyen típusú koronák abban különböznek cirkon koronáktól vagy a fémkerámia koronáktól, hogy nem tartalmaznak vázat, tehát az egész korona porcelánból áll.

Prémium minőségű E-MAX préskerámia korona

Az E-MAX® préskerámia korona esztétikailag szinte felülmúlhatatlan. Modern líthium-disilikát alapanyagot tartalmazó kerámia nem csak megjelenésében hasonlít megszólalásig az élő fogzománchoz, de fizikai és tartóssági szempontokból is kiváló mutatókkal rendelkezik. Az E-MAX préskerámia technológia segítségének köszönhetően maga az anyag már sokkal erősebb. Így a törés, repedés veszélyétől sem kell tartania.

esztetikus hej, porcelan hej, hegedus dental

Kinek ajánlott a préskerámia korona?

Minden páciensünk számára javasoljuk, akik egy-egy formailag hibás, vagy elszíneződött, elszürkült fogat szeretnének helyreállítani olyan esztétikus megoldással,  amivel szinte észre sem lehet venni, hogy melyik fogra került préskerámia korona.

Milyen előnyökkel rendelkezik a E-MAX préskerámia korona?

 • Teljesen allergiamentes
 • Megszólalásig élethű
 • Esztétikai tulajdonságai felülmúlhatatlanok

A préskerámia koronák teljesen váz mentesek, ennek köszönhetően szakítószilárdsága, teherbírása  gyengébb, mint a normál fogpótlásoknál, azonban esztétikailag felülmúlhatatlanok. A fény teljesen szabadon halad át a porcelán rétegeken, nem ütközik semmilyen vázba, így a fogpótlás megtévesztésig hasonlít az eredeti, élő fogzománcra.

Számos előnye mellett viszont sajnos vannak olyan esetek amikor nem ajánljuk Önnek a préskerámia koronákat.

Az egyik ellenjavallat, hogy ez a technológia nem teszi lehetővé foghiányok pótlását. Mivel a préskerámia fogpótlás nem rendelkezik vázzal, ezért maga a pótlás gyengébb. A váz hiánya miatt nem bírná a rágás során fellépő erőket elviselni, hiszen maga a pótlás nincs alátámasztva. Ebből következik a másik tulajdonsága, hogy ez a fogászati technológia csak szóló koronák esetén alkalmazható, hidak készítésére nem alkalmas.

Szeretné még egyszer megtekinteni a porcelán héj és a préskerámia korona előnyeit?

Nézzük át együtt újra!

Porcelán héj és a préskerámia korona előnyei:

 • anitallergén megoldás, teljesen fémmentes
 • tartós megoldás
 • tökéletesen élethű
 • az idő előre haladtával sem színeződik el
 • minimális csiszolással kerül felhelyezésre
 • a porcelán héj megjelenése hasonló lesz igazi fogzománcéhoz
 • kiemelkedően magas esztétikum.

Már csak egy kérdés maradt!

Önnek vannak elszíneződött fogai, esetleg rendezetlen a fogsora a front régióban?

Ha igen, vegye fel kapcsolatot fogászatunkkal, ahol egy konzultáció során tapasztalt fogorvos kollégánk segít Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást a tökéletes, hibátlan mosoly eléréséhez.

Ingyenes visszahívás kérése

Kérdése van a kezeléssel kapcsolatban? Vagy csak szeretne pontosabb tájékoztatást kapni?

Segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatos további oldalaink

Cirkon korona akció Cirkon korona Fogfehérítés