PMMA, mosoly ideiglenes koronávalRendelőnk mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül Ön élvezni tudja elkészült fogpótlásának előnyeit. Sajnos viszont vannak olyan esetek, amikor egyéb kezelések is szükségesek, így Ön fog nélkül maradhatna egészen addig, amíg a végleges fogkorona nem kerül felhelyezésre. Az esztétikai negatívumokon kívül nagyon fontos a lecsiszolt, előkészített csonkok védelme, valamint védelem az érzékenység ellen.

Természetesen megértjük, hogy Ön egy percet sem szeretne fog nélkül maradni. Ennek érdekében fogászatunkon lehetőség van különböző ideiglenes fogpótlások alkalmazására.

A témával kapcsolatban:

Fémmentes fogpótlás

Miért is lehet akár 100 év a cirkon korona élettartama
Mitől is lesz allergiamentes egy fogpótlás

Fogtechnikai laborunk, a Cirkon Centrum®

Az egyik ilyen ideiglenes fogpótlás a hosszú távú ideiglenes korona, a PMMA korona. Ezt a fogpótlást szintén fogtechnikai laborunk készíti el egy speciális, kemény műanyagból.

Mi is pontosan a PMMA?

PMMA vagyis polimetil-metaakrilát. A PMMA igen átlátszó polimer, amely a metil-metakrilát monomer polimerizációjával nyerhető. Átlátszósága, esztétikuma és karcállósága miatt a PMMA az üveg könnyű alternatívája lehetne.

A PMMA főbb jellemzői:

  • Kiváló optikai hatás
  • Merevség és méretstabilitás
  • Átlátszóság és nagy fényesség
  • Keménység és karcállóság

Már ebből is jól láthatja, hogy milyen kiválóan alkalmazható ez az anyag a fogászatban.

A PMMA ideiglenes koronák, hidak szintén modern számítógépes 3D tervezéssel készülnek CAD/CAM technológiával. Az így kapott ideiglenes pótlások tökéletesen pontosak, és kimagasló esztétikai tulajdonságokkal rendelkeznek. A PMMA rövid vagy akár hosszú távú ideiglenes pótlások esetén is alkalmazható.

Az alábbi 6 lépésen keresztül pontosan bemutatjuk Önnek, hogyan készül el az Ön ideiglenes PMMA koronája.

  1. Lenyomatból minta készítése

A fogorvos az ideiglenes korona elkészítéséhez készít egy lenyomatot az Ön fogsoráról. A lenyomat ezután bekerül a fogtechnikai laborunkba, ahol fogtechnikus kollégáink a lenyomatot gipsszel öntik fel. A gipsz megkötése után lefejtik a lenyomatot, és egy jól kivehető gipsz mintát kapunk az Ön fogazatáról.

  1. 3 dimenziós szkennelés

Az elkészült gipsz mintát digitalizáljuk, egy 3D szkenner segítségével. Ennek köszönhetően kapjuk meg az Ön fogazatáról készült digitális képet, amely alapján számítógép segítségével meg tudjuk tervezni az Ön PMMA koronáját.

  1. 3D tervezés

Egy speciális program segítségével a fogtechnikus kollégánk a fogorvos által lecsiszolt fogra a beszkennelt digitalizált minta segítségével tökéletes pontossággal megtervezi az ideiglenes pótlást. A digitális tervezésnek köszönhetően a fogpótlás pontosan illeszkedni fog az előkészített fogakra.

  1. A PMMA korona kifaragása

Ha a tervezés megtörtént az adatok áttöltésre kerülnek egy 5 tengelyes marógépbe, ahol egy adott vastagságú PMMA tömbből kerül kifaragásra maga az ideiglenes korona. Mivel a gép 5 tengely irányában tud mozdulni, a korona a digitális terv tökéletes másaként kerül kifaragásra. Ennek az az előnye, hogy semmilyen eltérés nem lesz a digitálisan megtervezett korona és a kifaragott korona között.

  1. Polírozás

Az elkészült korona ekkor még matt hatású. Ahhoz hogy az ideiglenes korona is élethű és szép legyen, fogtechnikus kollégánk aprólékos munkával felpolírozza a PMMA koronát. Ezek után a korona fényessége a normál természetes foghoz hasonló lesz.

  1. Az Ön kifogástalan mosolya

Most már hogy a korona olyan, akár a természetes fog, visszakerül az Ön fogorvosához, aki egy speciális ragasztó segítségével beragasztja Önnek az ideiglenes pótlást. Ez a ragasztó mivel kifejezetten ideiglenes pótlásokhoz lett kifejlesztve könnyen oldható, tehát ha elkészítjük Önnek a végleges pótlását, ez az ideiglenes PMMA korona könnyen eltávolítható, és így nem fog sérülni a már előkészített csonk sem.

Ennek a technológiának köszönhetően Ön rendelőnket a kezelések közben is kifogástalan mosollyal hagyhatja el.

Az alábbiakban pedig egy videó segítségével is végig követheti ezt a folyamatot.

Lehetséges az allergiamentes ideiglenes fogpótlás. Szeretné igényben venni az ideiglenes fogpótlást, de van még kérdése?

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégáink egy munkanapon belül felhívják Önt a megadott telefonszámon.

Csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszíhívni

A témával kapcsolatban:

Fémmentes fogpótlás

Miért is lehet akár 100 év a cirkon korona élettartama
Mitől is lesz allergiamentes egy fogpótlás

Fogtechnikai laborunk, a Cirkon Centrum®