Elhasználódtam, cserélj le!

Még mielőtt bárki félreértené a helyzetet, nem párkapcsolati tippről van szó, bár tény, hogy ez az emlékeztető, akárkitől vagy akármitől is származik, akár még hozzá is segíthet az egészségesebb kapcsolatokhoz, életmódhoz.

Bizonyára mindenki hallott már okostelefonról, okosszemüvegről vagy a még okosabb újdonságról, az okos óráról. Ezek az innovatív eszközök szinte már az ember helyett gondolkodnak, javasolnak, emlékeztetnek, így nekünk egyre kevesebb dologra kell összpontosítanunk a rohanó világban.

Ez a típusú innováció a fogorvosok és fogkefe gyártók világát sem kerülte el. Azt megtanultuk, hogy egy átlagos fogkefét 90 nap után érdemes lecserélni. Ennyi idő alatt elhasználódik, sörtéi felpuhulnak, kihullanak, elszennyeződnek. Ám valójában odafigyelünk erre? Vagy elódázzuk a vásárlást, mondván, bírja még az a fogkefe, semmi baja.

Legtöbben sajnos hajlamosak vagyunk nem foglalkozni fogkefénk rendszeres cseréjével, vagy egyszerűen elfelejtjük. Ezért a Brush Buddies fogkefegyártó kifejlesztett egy megoldást: legújabb fogkeféjük emlékeztet minket, ha már ki kell dobni.

okosfogkefe_fogaszat_akcio_fog_cirkon_korona

Az amúgy igen designos okosfogkefe nyelén egy apró LCD kijelző kapott helyet, amely jelzi, hogy hány nap van hátra még a fogkefe élettartamából. A „90 napos fogkefe” nevet viselő termék az idő leteltével, egyedi üzenettel jelzi felhasználójának, hogy bizony itt az ideje a cserének. A fogkefe ráadásul annyira okos, hogy a kijelzőn keresztül hasznos tippeket is ad használójának: például, hogy el ne felejtse rendszeresen megsikálni a nyelvét is.

A praktikus, szokatlanul felszerelt fogkefe további nagy előnye, hogy egyáltalán nem drága ahhoz képest, hogy még okos is: néhány dollárért, átszámítva nagyjából 1600 forintért lehet rendelni az interneten.