A fogkrém nem csupán a fogmosáskor hasznos

Íme néhány tipp, mire használhatod még a hétköznapokon vagy a háztartásodban a fogkrémet. Ugyanis nem csupán a fogakra gyakorol jótékony hatást, de például égési sérüléseknél vagy a cumisüveg szagtalanításakor is bátran nyomhatsz egy-egy adagot a pasztából.

fogkrem_hegedus_dental_akcio_budapest_cirkon_korona_fogaszat

Folteltávolítás

Bár jó néhány ismert és drága folteltávolító szer kapható már az üzletekben, talán nem is gondolnád, hogy a fogkrém is épp oly hatásos lehet, mint a vegyszerek, ha a ruhából, szőnyegből kell kiszedni a makacs szennyeződést. Ruháknál közvetlenül a foltra érdemes kenni a krémet, súrolni, amíg a folt el nem tűnik, és a szokásos módon kimosni. Szőnyegfolt esetében is ugyanez az eljárás, csak a végén öblítsd át a folt helyét.

Háziasszonyok rémálma, amikor a gyerkőc éledő kreativitását egy zsírkréta és a fal kombójával éli ki. Erre is van megoldás: az összefirkált falat fogkrémes nedves törlőronggyal óvatosan dörzsöld le, és láss csodát, a zsírkréta foltjai el fognak tűnni.

Fájdalomcsillapítás égési seb esetén

Ha már megtörtént a baj, miért ne kezelnéd egyszerűen? Égési sebeknél természetesen csak az enyhe, nyílt sebet nem okozó baleseteknél használhatod a fogkrémet: ha az égési sérülés után rögtön az érintett területre kened a hűsítő pasztát, akkor átmenetileg csillapíthatod a fájdalmat, és még a seb felnyílását is megelőzheted.

Vasaló letisztítása

Égett, barna-fekete foltokat lelsz a vasalód talpán? Irány a fürdőszoba és a fogkrémes tubus: némi dörzsöléssel egy jó adag fogkrém segít eltávolítani az odaégett szennyeződéseket a vasaló talpáról.

Páramentesítés szemüvegeseknek

Ha szemüveges vagy, akkor eggyel több tippet adunk a fogkrémed még hatékonyabb felhasználásához. Kenj egy kis fogkrémet a lencsékre, öblítsd le, és íme: nem kell többé drága páramentesítőre költened, hiszen ezzel a trükkel könnyen és olcsóbban elérheted, hogy szemüveglencséd ne adja meg magát a páralerakódásnak.

Cipőpucolás

Najó, nyilván egyszerűbb bedobni a mosógépbe az összepiszkolódott cipőket, de mi a helyzet akkor, ha ez egy különlegesebb darab esetén nem lehetséges? A taktika ugyanaz, mint a szőnyegek esetében: a fogkrémet kend a piszkos felületre-főleg a cipő talpára-dörzsöld át alaposan majd nedves ruhával töröld át.

A cumisüveg trükk

Kismamák figyelem! Ha átható savanyútej-szagot áraszt a cumisüveg, elő a fogkrémmel és az üvegmosó kefével-néhány mozdulattal ügyesen és gyorsan szagtalanítható a cumisüveg.

fogkrem_hegedus_dental_akcio_budapest_cirkon_korona_fogaszat_2