Nagyobb fogpótlásra lenne szüksége, és nem tud választani a cirkon és a fémkerámia között? Mikor válassza egyiket, mikor a másikat?

Szeretné tudni, hogy mi alapján érdemes választani?

Fémkerámia fogpótlás, ha nem ajánlott a cirkon

A cirkon egyértelműen a tartósabb, jobb minőségű fogpótlás, de ha Önnek valamiért nem lehet beépíteni a cirkont foga pótlására, akkor a fémkerámia fogpótlás lehet a legjobb megoldás.

Maga a fémkerámia fogpótlás az egyik leggyakrabban használt pótlás. Ahhoz viszont, hogy pontos képet kapjon róla először leírnánk Önnek, hogy mi is pontosan a fémkerámia korona.femkeramia, fem, fog, fogkorona, fogpótlás

Mi a fémkerámia?

A fémkerámiából készült pótlások egy speciális nikkelmentes kobalt króm ötvözetből készülnek. Az így kapott ötvözet erős, viszont rugalmas, tehát nagyobb terhelést is el tud viselni a fogpótlás. Ezen tulajdonságának köszönhetően olyan esetekben is készíthető rögzített fogpótlás, ahol a nagy fogközi távolság vagy az alacsony harapási magasság miatt nem készíthető cirkon korona.

Miért fontos hogy nikkelmentes az ötvözet?

Kimutatások szerint azoknál a pácienseknél, akik fémallergiában szenvednek, a legtöbb esetben a nikkel a kiváltó allergén. Illetve azoknál a pácienseknél, akiknél korábban nem jelentkezett fémallergia, azoknál is a nikkel bizonyos időtávon belül allergiás reakciót válthat ki.

Tetszik ez a megoldás, de akkor így fém fogak lesznek a számban?

Természetesen nem, a fémkerámia korona esetén is törekszünk arra, hogy minél élethűbb legyen a pótlás. Az ilyen koronák és hidak esetén egy porcelán réteg kerül az elkészült fogra, aminek köszönhetően ugyan olyan természetes hatású pótlás tudunk készíteni, mint a természetes fogi.

Sajnos minden igyekezetünk ellenére sem tud olyan természetes hatást kelteni az elkészült a fémkerámia fog, mintha cirkonból készült volna. Biztosíthatjuk azonban, hogy így is elég nehéz megmondani külső szemlélőnek, hogy Önnek fogpótlás készült.

Ingyenes visszahívás kérése

Önnek is fémkerámia koronára lenne szüksége? Esetleg lenne még kérdése a fogkoronával kapcsolatban?

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégáink egy munkanapon belül felhívják Önt a megadott telefonszámon.

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Telefonszám (kötelező) /csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszahívni/

A témával kapcsolatos további oldalak