Ahogyan egyre idősebbé lesz, sajnos egyre nagyobb lesz az esélye annak, hogy komolyabb fogászati beavatkozásra is szüksége lesz. Ezt több tényező is befolyásolja, például a genetikai adottságai, az életmódja, a szokásai. Az egyik leggyakoribb fogászati beavatkozás lehet a foghiány pótlása, a tömött, nem esztétikus fogak koronával leplezése.

Abban az esetben, ha már a szuvasodás viszonylag nagy területet érint és egy hagyományos, konzerváló kezeléssel már nem oldható meg a probléma, vagy hiányzó fogakat kell pótolni, akkor az egyik legelőnyösebb és leggyakoribb választható megoldás a cirkon korona készítése.

Korunk egyik legmodernebb kezelése

Az élethű cirkon koronának köszönhetően nem kell tovább aggódnia, hogy mások számára első pillantásra látható lesz, hogy nem a természetes fogait látja, hanem fogára esetleg korona készült. Ezért felszabadultan, feszélyezettség nélkül mosolyoghat bárkire.

Fontosnak tartjuk, hogy Ön pontosan tisztában legyen az elvégzett kezelésekkel. Tapasztalatunk szerint, ha kellő alapossággal tájékoztatjuk Önt várható kezeléséről, akkor nagymértékben csökkenthető a kezelések előtt fellépő stressz és az izgalom.

Ez a tájékoztatás két részből áll:

  • Egyrészt az első konzultáción részletesen ismertetjük Önnel a cirkon korona készítésének folyamatát, alkalmazásának előnyeit, és a korona épségének megőrzéséhez szükséges fogápolási szabályokat.
  • Másrészt pedig a kezelés során elmondjuk Önnek, hogy pontosan mi fog történni.

Engedje meg, hogy segítsünk Önnek eligazodni abban, hogy milyen lépések során készül el maga a korona

  1. Előkészítéscirkon korona, elokeszites, cirkon fogpotlas

A legelső és egyik legfontosabb lépés maga az állapotfelmérés. Az első konzultáció során a legtöbb esetben kollégáink készítenek az Ön fogazatáról egy digitális panoráma röntgent.

Ennek segítségével a fogorvos egy részletes kezelési tervet készít Önnek, és szóban is teljes körűen tájékoztatja a fogazata jelenlegi állapotáról, a szükséges kezelésekről, a választható pótlási lehetőségekről. Ha Ön az előnyök ismeretében eldöntötte, hogy a cirkon pótlást választja, akkor léphetünk tovább.

Korona vagy nagyobb pótlás esetén ezek után kezdődik a fog előkészítése. Ekkor eltávolítjuk a fog beteg, sérült részeit, majd megfelelő méretűre és formájúra lecsiszoljuk, hogy megfelelő fogcsonkot kapjuk. Ezt a folyamatot nevezik preparálásnak. Ekkor kapjuk meg a korona alapját.

  1. Lenyomat készítése

A fog előkészítése, csiszolása után fogorvosunk a preparált fogazatáról lenyomatot készít, amit továbbít a fogtechnikai labornak. Így el tudjuk kezdeni a korona tényleges elkészítését.

  1. Ideiglenes korona készítése

Előfordulnak olyan esetek, amikor egyéb kiegészítő kezelések szükségesek és csak azok elvégzése után tudjuk Önnek a pótlását, koronáját behelyezni. Azért, hogy a végleges pótlás elkészüléséig is megvédjük a lecsiszolt fogakat, valamint esztétikailag is minden tökéletes legyen, úgynevezett ideiglenes koronát tudunk készíteni Önnek. Ez a speciális anyagból készült korona csak addig lesz a lecsiszolt fogon, amíg a végleges pótlás el nem készül.

cirkon potlas, fogpotlas, potlas, korona, hid

  1. Fogtechnikai laborunk elkészíti a pótlást

A fogorvos által készített lenyomat fogtechnikai laborunkba kerül, ahol gipsszel öntik fel, így az Ön fogazatának tökéletes mását kapjuk gipszből.

Ezt a kemény gipsz mintát már be tudjuk szkennelni a számítógépbe, ami alapján fogtechnikus kollégánk 3D-ben megtervezi a cirkon koronát.  Az így megtervezett koronát pedig  számítógéppel vezérelt faragó géppel faragjuk ki. Ezt a faragást nevezik CAD/CAM eljárásnak.

  1. Vázpróba és fogszín kiválasztása

Amint fogtechnikai laborunk elkészítette a koronát, a fogorvos vázpróbát tart, ahol meggyőződik róla, hogy a korona, pótlás tökéletesen illeszkedik-e.

Ha mindent megfelelőnek találunk, akkor kerül kiválasztásra a végleges fogszín is. A végleges fogszín kiválasztásához a pótlás mellett található természetes fogakat vesszük alapul. Így biztosítjuk azt, hogy a leendő pótlás, korona tökéletesen illeszkedjen az Ön meglévő fogaihoz.

A vázpróba illetve a fogszín kiválasztása után a munka visszakerül a modern fogtechnikai laborunkba, ahol készülő cirkon koronáján elvégezzük az utolsó lépéseket is. A vázra porcelán leplezés kerül, amelytől igazán élethű, gyönyörű lesz a korona és a pótlás.

  1. A cirkon korona beragasztása

A végleges cirkon korona elkészülésekor az ideiglenes korona eltávolításra kerül. Kezelő orvosa ekkor még egyszer meggyőződik a korona tökéletesen záródásáról. Tökéletesen illeszkedik-e formában és színben saját fogaihoz. Ezek után a korona egy speciális ragasztóval kerül beragasztásra az előkészített fogra.

  1. Az ön elégedett mosolya.mosoly, korona, cirkon koronája

Az elkészült cirkónium korona tökéletesen élethű, így Önnek már nincs egyéb teendője, mint be kell tartania a nagy tapasztalattal rendelkező fogorvosunk ajánlásait, hogy gondtalanul élvezhesse elkészült cirkónium fogpótlása előnyeit.

Ingyenes visszahívás kérése

Van még kérdése cirkon fogpótlása elkészítéséről? Vagy választ kapott minden kérdésére?

Ha fogpótlását szeretné cirkóniumból elkészíteni, vagy kérdése van azért, hogy utolsó kételyeit is eloszlathassa, akkor kérjük, hogy töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink egy-két munkanapon belül felhívják Önt telefonon, és segítenek az Önnek legmegfelelőbb fogpótlás kiválasztásában.

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező) /csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszahívni/

A témával kapcsolatos további oldalak