Fémkerámia korona akkor tökéletes megoldás fogpótlására, ha valamiért a jobb minőségű és tartósabb cirkon korona nem építhető be. Mit érdemes még tudni a fémkerámia koronáról?

Fémkerámia korona vagy cirkon?

A cirkon fogpótlás korszerűbb, esztétikusabb és jobb minőségű, mint a fémkerámia korona. De ha valamiért nem lehet Önnek beépíteni, akkor a fémkerámia lehet a jó megoldás. Olvasson tovább, és részletesen megismerheti, hogy mely esetekben lehet jobb a fémkerámia korona, mint a cirkon.

A fémkerámia korona egy speciális nikkelmentes kobalt króm ötvözetből készül. Ez egy rendkívül erős ötvözet, de még ennél is fontosabb fogászati tulajdonsága, hogy rugalmas, ezért nagyobb terhelést is el tud viselni, mint a cirkon pótlás. A fémkerámia nagyfokú rugalmasságát kihasználva olyan helyeken is készíthető belőle rögzített fogpótlás, ahol a nagy fogközi távolság vagy az alacsony harapási magasság miatt nem használható a cirkon.

Ha a fogkorona oldalakat böngészi, akkor az Ön életében is elérkezett az a pont, amikor választania kell a fogpótlások közül?

fémkerámia korona, fogkpótlás, fogkoronaHa fogpótlásról van szó, Ön, és mi is hosszútávra tervezünk. Ennek tudatában fontos, hogy a pótlás olyan legyen, amit Ön is szívesen visel hosszú éveken keresztül.

Ha fogpótlásról van szó, akár élete végéig viselheti. persze ehhez az szükséges, hogy Ön is minden előírást betartson.

A fémkerámia pótlás esetén is hasonlóan a cirkon koronához ajánlott, hogy félévente ellátogasson rendelőnkbe egy fogkő eltávolításra, illetve legalább évente egy kontroll vizsgálatra. A kontroll vizsgálat alkalmával az Ön fogorvosa minden esetben ellenőrzi a pótlás állapotát, illetve hogy fogai megfelelően zárodnak-e.

Mikor jó / jobb megoldás a fémkerámia korona

Megfelelő lenne-e Önnek a fémkerámia korona? Nézzük, hogy milyen esetekben ajánlott:

– Ha a hátsó, rágófogak régiójában szükséges a pótlás

fogkorona, femkeramia korona, korona, fogpotlas

A fémkerámia korona habár nagyon erős, mégis rugalmas. Ennek köszönhetően a fémkerámia pótlás nagyon jó megoldás, ha a rágó fogak régiójában szükséges a pótlás.

–  Ha nagyobb a távolság a két pillérfog között

Szintén az előbbi tulajdonsága miatt, ha a pillérfog között túl nagy lenne távolság, akkor is kiváló megoldást nyújt a fémkerámia pótlás. Egy bizonyos távolság áthidalására a cirkon híd már nem ajánlott a merevsége miatt. Ahol nincs meg a hídnak az alátámasztása, a rágás folyamata közben eltörhet a pótlás. Mivel a fémkerámia bár erős, mégis bizonyos mértékig rugalmas, így a rágás során keletkező erőknek jóval ellenállóbb.

– Ha a front régióban szükséges a pótlás (természetesen abban az esetben, ha nem lép fel fémallergia)

Sokan úgy hiszik, hogy ha fémkerámia fogról van szó, akkor az egyet jelent azzal, hogy fogorvosunk egy tiszta fém fogat fog behelyezni. Minden ilyen kételyét szeretnénk eloszlatni. Ha fémkerámia koronát vagy pótlást választ, akkor is egy szép fogszínű pótolás fog az Ön szájába kerülni.

A fémkerámia fogpótlás tulajdonképpen egy vékony fémvázra égetett porcelán fogpótlás, melyből csak a porcelánból készült leplező anyag látszik, ami teljesen befedi a fémet. A leplező anyag színe egy fogszín-kulcs segítségével kerül kiválasztásra, így képes teljes mértékben igazodni az eredeti fogak színéhez.

Ebből Ön is jól láthatja, hogy fémkerámia pótlás akár front régióra is jól alkalmazható. Fontos kiemelnünk, hogy habár fogszínű lesz a pótlás, és tapasztalt fogtechnikus kollégáink igyekeznek a lehető legélethűbben elkészíteni a fémkerámia korona porcelán bevonatát, nem fogja elérni a cirkon pótlás élethűségét. Ha orvosilag kivitelezhető, akkor jobb megoldást nyújt a cirkon fogpótlás.

Ingyenes visszahívás kérése

Milyen fogászati problémája van? Önnek is fémkerámia koronára lenne szüksége? Esetleg lenne még kérdése a fogkoronával kapcsolatban?

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégáink egy munkanapon belül felhívják Önt a megadott telefonszámon.

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező) /csak magyarországi telefonszámot áll módunkban visszahívni/

Üzenet (kötelező)

A témával kapcsolatos további oldalak