Egyen almát, igyon vizet és rágózzon!

 

Tudta, hogy e három praktikus tanáccsal sokat tehet fogai egészségéért, a fehérségükért, és megelőzheti a fogszuvasodást? alma_ragozzon_fogaszat_fog_akcio_Hegedus_Dental_Cirkon_koronaTermészetes fogkefeként működnek a ropogós, kemény állagú élelmiszerek, amelyek segítenek eltávolítani a fogakra rakódott lepedéket, baktériumokat, amelyek többek között a fogszuvasodás okozói. Ilyen élelmiszerek például az alma, sárgarépa, zeller, amelyeket a nap bármely szakában elrágcsálhatunk.

A másik hasznos tipp a vízivás, amely amellett, hogy elegendő mennyiségben hidratálja szervezetünket, a szájüreg állapotát is jótékonyan befolyásolja. Az üdítőkkel szemben ugyanis nincs benne cukor, sav, ami lerakódna a fogainkra, és segít lemosni a fogakra tapadt ételmaradékokat. Javaslat: fogyasszon minden étkezés után legalább egy pohár vizet, hogy megelőzze a fogak betegségét!

rago_gumi_ragozzon_fogaszat_fog_akcio_Hegedus_Dental_Cirkon_koronaVégül semlegesítse a savakat, amelyek kikezdik a fogzománcot, amelyen így könnyebben megindul a fogszuvasodás. A cukormentes rágógumi egy praktikus ötlet a fogszuvasodás megelőzésére, de érdekesség, hogy például a sajtok és a tejtermékek is képesek semlegesíteni a szájüregünk pH értékét, így védve fogainkat.

A megelőzést Ön is elkezdheti Budapesten a Hegedűs Dental fogászati rendelőjében, ahol általános fogászati szűrővizsgálatot végzünk Önnél, és további hasznos tanácsokkal segítünk megőriznie fogai épségét.