Ön is szeretné hogy fogpótlása időtálló legyen?

A fogászati koronák – legyen szó implantátumra épített vagy ragasztott típusról,  cirkon koronáról – odafigyelést és mindennapos ápolást igényelnek, így megakadályozhatjuk az esetleges problémák cirkon korona tisztan tartasa, mosoly, fogapolasés panaszok idő előtti jelentkezését. Egy kis gondoskodással jelentősen meghosszabbíthatjuk a koronánk élettartamát.

 

Az egyik legfontosabb dolog, hogy miután rendelőnkben elkészítettük Önnek tökéletesesen élethű cirkon fogpótlását, el kell sajátítania a helyes fogmosási technikát. A páciensek nagy részre nem is gondolná, hogy mennyi gond és probléma lenne elkerülhető, ha a megfelelő technikát alkalmaznák fogmosáskor. Természetesen rendelőnkben lehetőség van, dentálhigiéniai tanácsadásra, ahol magasan képzett kollégáink minden szükséges információt megosztanak a páciensekkel.

 

A helyes fogápolási technika mellett is képződni tud fogkő, amit rendszeresen el kell távolítani. Maga a fogkő képződése abszolút egyén függő, hiszen a fogápolási szokásokon túl, maga a genetika is befolyásolja.

Amennyiben nem fordítunk kellő figyelmet rá a kialakult fogkő folyamatosan nő. A fogkő ideális környezet a szájban lévő baktériumok letelepedéséhez, így jól látszik minél nagyobb mértékű a fogkő a szájban lévő baktériumok száma is jelentősen megemelkedik. Az íny folyamatos irritációja miatt az íny elkezd vérezni, különböző gyulladásos folyamatok léphetnek fel, amelynek hatására a fogíny visszahúzódik és a csontállomány is sorvadni kezd. Az ínysorvadás akár a fog elvestéséhez is vezethet, így maga a tartó/pillér fog is akár kieshet, és búcsút inthetünk a CAD/CAM technológiával készült pótlásunknak.  Ennek elkerülésének érdekében cirkon koronából készült pótlások esetén legalább fél évente szükséges felkeresni rendelőnket fogkő levételre és kontroll vizsgálatra.

 

A félévenkénti ellenőrzés alkalmából kollégáink eltávolítják a lerakodásokat, fogköveket illetve egy alapos átvizsgálják a pótlást, hogy minden ponton tökéletesen záródik-e és vagy történt-e bármilyen elváltozás ami befolyásolná az elkészült cirkon korona vagy híd élettartamát.

 

Ezekkel a kis apró odafigyelésekkel és a félévente esedékes kontroll vizsgálattal  akár örök életűek is maradhatnak cirkóniumból készült fogpótlásaink.

fogápolás, dentalhigiénia

fogkő eltávolítás, fogászat, Hegedűs Dental

Ha esetleg cikkünknek köszönhetően sikerült meghoznia az elhatározást, hogy cirkon-ból szeretné elkészíttetni fogpótlását, vagy ha már rendelkezik ilyen fogpótlással és szeretne fogkő levételre vagy kontroll vizsgálatra bejelentkezni rendelőnkben, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Üzenet (kötelező)

A témával kapcsolatos további oldalaink: